10.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Az 1DX a riporterek kedvence | fototv.hu

A World Press Photo díjazott fotóriportereinek többsége Canon EOS 1DX gépvázat használ, derült ki egy friss infógrafikából. A hastalosmegapixeles.com fotoblog szedte össze a rendelkezésre álló adatok szerint a fotóriporterek által legtöbbet használt fényképezőgépeket. A kompaktok és a MILC-ek aránya elenyésző?

A World Press Photo a világ egyik legnagyobb megmérettetése melyen a világ legjobb sajtófotósai mérettetik meg magukat és fényképeiket. Fontos leszögeznünk, ezek a csak eszközei képalkotásnak, a nyertes fotó legtöbbször az ember látásmódján és kreativitásán múlik. Persze mindez a sajtó kategóriában kivitelezhetetlen lenne megfelelő sebesség és minőség nélkül, lássuk hát, mit alkalmaznak legszívesebben a médiamunkások.

A Canon uralta WPP mezőnyét

A Canon csúcsmodellje az EOS 1DX magasan vezeti a mezőnyt, a gyártó részesedése az idei WP nyertesek mezőnyében egyébként 58%. Megosztott második helyen állnak az EOS 5D MK II és III vázai, Nikonból a D700-at használta a legtöbb riporter. A többi számot meg mindenki értelmezze kedvére?

forrás:hastalosmegapixeles.com

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles