14.1 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Aurora Firefly octobox rendszervakukhoz | fototv.hu

A világítástechnikai eszközök kiemelt forgalmazójának, a Mikrosat Kft-nek raktárjában tovább kutakodtunk, és a LED-es fényforrások után most egy rendszervakukhoz ajánlható hasznos kiegészítőt mutatunk be röviden.

Most pedig villantsunk kicsit. Aki már komolyabban elkezdett foglalkozni a fotózással, az valószínű jól tudja a megfelelő világítás még az átlagos képből is kétszer olyan jó felvételt hoz ki. Legyen szó divatanyagról, életképről, sporteseményről vagy akár természetfotóról, számtalan érv szól a bel-és kültéri vakuhasználat mellett. Azonban nem mindenki engedheti meg magának, vagy éppen szeretné cipelni a drága és nehéz stúdióvakukat. Ráadásul egy külső vaku általában megbújik egy kisebb fotós szettáskában is. Több gyártó is készít kompakt rendszervakukhoz különféle fényformáló és módosító eszközöket, legyen szó szűkítő tubusról, mini méhsejtről vagy éppen softboxról. A Mikrosat kínálatában találtunk egy olyan, relatív olcsó octoboxot, mely minőségi anyagokból készült és valószínűleg nem megy tönkre pár ki- és összecsukás után. Ugyanis rengeteg az olyan kínai fényformáló eszköz, legyen szó stúdió vaku kiegészítőről vagy az utóbbi sorok témájául is szolgáló rendszervaku előtétről, mely csak huzamosabb használat után mutatja ki foga fehérjét, azaz inkább "szuvasodását"?

Az Aurora Firefly egy 50cm octobox, mely másodperceken belül egy összecsukható esernyő méretére zsugorítható össze. A másik része egy L-alakú konzol, melyet az ernyő hátuljára rögzítünk és szabvány lámpaállványokra egyből felhelyezhetünk. Az ernyő merevítésére és megfeszítésére kizárólag fém elemek hivatottak és az összeszerelés minősége is meggyőzőnek tűnik. Az L-konzol és a dönthető fejegység, mely a lámpaállványra csatlakozik szintén fém alapanyagból készült, csak úgy, mint a vakusaru mozgatható rögzítője. Különböző méretű magasságú rendszervakukat tudunk használni, hiszen a ?lőrés? pozíciója vertikálisan csavarral állítható, míg a vakut magát egy sínen közelíthetjük és távolíthatjuk. Magának a box-nak is minőségi az anyagválasztása, a front diffúzor elemet tépőzár nélkül csak rá kell húzni a keretre. Bár állványlábat nem kapunk mellé, a 27 000 forintos árért cserébe egy hosszútávon használható rendszervaku kiegészítőt vásárolhatunk meg, melynek segítségével különleges fényeket varázsolhatunk fotóinkra.

A terméket a Mikrosatnál itt találod: Aurora Firefly

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles