Átnevezett Sigma SD1 és megújuló DP1M és DP2M | fototv.hu

0
0

Tegnap jelentette be a Sigma új vezérigazgatója Kazuto Yamaki, hogy drasztikusan csökkentik és átnevezik a gyártó zászlóshajóját, az SD1-et. Az eddigi közel 7000 dolláros ár helyett, 2300 dolláros minimum áron kerülhet majd a boltokba az SD1 Merrill, melyet a Foveon X3 érzékelők egyik szülőatyjáról, Dick Merrillről neveztek el. Merrill szellemében megújultak DP széria készülékei is!  

A Foveon X3 szenzor eddig még csak a Sigma fényképezőgépekben jelent meg, az SD1 esetében 46 megapixelről beszélünk, mely valóságban 15 .3 millió képpontos érzékelőnek felel meg, mivel a három R-G-B színszűrő réteg egymás felett helyezkedik el. A gyártó bár megadott minmum árat a termékre, az egészen biztos, hogy 3300 dollár fog debütálni a Richard “Dick” Merrill nevével logózott masina.

Nem csak az SD1, hanem a DP széria két tagja is megkapta a Foveon feltalálójának logóját, és immáron DP1 Merrill és DP2 Merrill-ről beszélhetünk. A megújult APS-C képérzékelővel rendelkező készülékek a 15 megapixelesek (15mpx3), teljesen új objektívet kaptak. A DP1 Merrill (későbbiekben DP1M) 19mm-es f2.8 fényerejű objektívje 28mm-nek felel meg 35mm formátum szerint, a DP2M 30mm f2.8 optikája 45mm-es látószöget rajzol ki. Az új objektívek kísértetiesen hasonlítanak a 2012 CES kiállításon debütáló Digital Neo családba tartozó két objektívekhez, melyek azonos gyújtótávolságot kínálnak MILC rendszerekhez, egész pontoson Micro 4/3 és Sony NEX-hez.

Sigma DP1 Merrill Sigma DP1 Merrill

A képfeldolgozást a TRUE II processzor végzi, némileg átkonstruálták a kezelést is. Új Quick Set menü került a készülékekbe, mely egyszerűbb elérést biztosít a fontosabb beállításokhoz. Fém forgótárcsa került a gépváz tetejére. A hátsó LCD kijelző is 920 000 képpontos felbontást kapott. A videózási trendekre fittyet hányva, a Sigma DP1M és DP2M továbbra is igencsak szegényes, 640×480-as VGA felbontású mozgóképet tud rögzíteni. De legalább vakusarut kapunk…

Sigma DP2 Merrill Sigma DP2 Merrill

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!