Ajándékozz fotóélményt a rászorulóknak | fototv.hu

0
1

A Kökölyszi Egyesület karácsonyi adománygyűjtéséhez szeretnénk mi is hozzátenni, ezért mostantól kezdve nálunk is leadhatóak a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola és Diákotthon lakóinak szánt adományok. Ráadásul arra gondoltunk, mi lenne, ha segítségetekkel a FotoTV.hu átadhatna a legtöbb esetben szegény környezetből érkező és sérült gyermekek részére egy karácsonyi fotós csomagot. Várunk minden, már nem használatos digitális fényképezőgépet, állványt, kiegészítőt, nyomtatót, hogy a képalkotás szépségével és lehetőségével ajándékozhassuk meg a gyermekeket.

Kökölyszi gyűjtés

A karácsonyi készülődés szele mér biztosan elért mindenkit, díszkivilágítás a körút fáin, ?merry chrsitmas? nóták a boltokban, forralt bor a kirakodóvásárokon. Mi nagyon örülnénk neki, ha az idei karácsony kicsit többről szólna, mint az imént leírt külsőségek, ezért a Kökölyszi Egyesülettel karöltve gyűjtést rendezünk egy sérült gyerekeket tanító és gondozó központ számára, egész pontosan a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola és Diákotthon lakóinak. A Gyermekotthon 1973-tól látja el a megye sajátos nevelési igényű, (értelmileg akadályozott) tanköteles tanulóinak nevelését, oktatását, mint bentlakásos gyógypedagógiai intézmény. Az itt élő és tanuló sérült gyermekek többsége hátrányos helyzetű környezetből érkezik.

November 27. szerdai naptól irodánkban is leadhatjátok adományaitokat Budapest 7. kerületében a Dohány utcában. Az intézményben lakó 7-22 éves gyermekek örömmel fogadnak ruhát, cipőt, játékot, könyveket, törülközőt, sportszert de szaloncukornak és gyümölcsnek is nagyon örülnének. A legnagyobb segítséget jelentő mindennapi használati eszközök listáját lejjebb részletesen megtaláljátok.

Kökölyszi gyűjtés

A FotoTV.hu egy különleges csomaggal szeretné megajándékozni az otthon lakóit. Ez pedig egy igazi mosolyt fakasztó ?karácsonyi fotós csomag? volna. Mivel nekünk rengeteget hozzátesz az életünkhöz a fotózás, videózás, képalkotás, hiszünk benne ez is egy fontos forrása lehet boldogságnak. Mi ezt szeretnénk adni a gyermekeknek karácsonyra. Ráadásul kreativitásuk és látásmódjuk fejlesztése szempontjából sem elhanyagolható, találkoznak-e időben a fényképpel, annak erejével és minden szépségével. Szeretnénk megkérni minden kedves FotoTV.hu OLVASÓT és NÉZŐIT, amennyiben van már nem használatos, de MŰKÖDŐ digitális fényképezőgépe, videókamerája vagy bármilyen fotós eszköze ajánlja azt fel a gyermekotthon lakóinak. Legyen szó pár megapixeles kompaktról, műanyag állványról vagy pl. nyomtatóról, bármilyen hasznos képalkotó eszközt várunk.

Ezeket december 6-ig tudjátok leadni Budapesten, a Dohány utcában található szerkesztőségünkben! Kérünk benneteket időpont egyeztetés érdekében keressetek minket telefonon vagy levélben: info@fototv.hu+3620/9600888

Természetesen minden egyéb adományt le tudtok nálunk adni, melyet továbbítunk a Kökölyszi Egyesület munkatársainak. A pontos részleteket olvassátok el és ha kérdésetek volna, keressétek őket bizalommal a megadott elérhetőségeken:

Egyesületünk, a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola és Diákotthon lakóit immár negyedik éve igyekszik támogatni, és erre buzdítunk mindenkit, aki teheti! A Gyermekotthon 1973-tól látja el a megye sajátos nevelési igényű, (értelmileg akadályozott) tanköteles tanulóinak nevelését, oktatását, mint bentlakásos gyógypedagógiai intézmény. Az itt élő és tanuló sérült gyermekek többsége hátrányos helyzetű környezetből érkezik. A létminimum határán élő, a munkanélküliséggel, megélhetési gondokkal küszködő családok csökkent mértékben képesek védeni, támogatni gyermekeiket. Számukra jelent menedéket, segítő gondoskodást, szerető odafordulást a Diákotthon és annak áldozatkész, lelkes pedagógusai, munkatársai! Munkájukat azonban egyáltalán nem könnyítik meg az intézmény költségvetéséből eredő szűkös anyagi lehetőségek korlátai. Személyes tapasztalatból kiindulva állíthatjuk, hogy ismerjük ezeket a gyerekeket. Feltétel nélküli szeretettel, ragaszkodással jutalmaznak minden kedves szót, érintést, simogatást, odafordulást, törődést! Megéri szánni rá tehát egy kis időt, energiát, hogy kigondoljuk, mivel segíthetnénk, hogyan adhatnánk nekik a fényből és a magunk boldogságából, ami bennünk lakozik!

Tegyük együtt szebbé az itt élő gyermekek karácsonyát és az azt követő hétköznapjaikat!

Egyesületünk az idei esztendőben is megtalálta a lehetőséget a rászoruló gyermekek támogatására, amit egy év végi, Karácsony-váró Mikulás program keretében valósítunk meg, három napos, vidám kikapcsolódást biztosítva a halmozottan hátrányos helyzetű, illetve sérült gyermekek számára.

A programhoz kapcsolódva karácsonyi, jótékonysági gyűjtést szervezünk a Pápay Ágoston Általános Iskola és Diákotthon lakói számára, ezzel is teljessé téve az ünnepi várakozás szeretetteljes pillanatait. Az intézményben lakó gyerekek életkora: 7-22 éves korig terjed.

Minden segítségnek nagyon örülnének, bármilyen felajánlást nagy örömmel fogadnak! Különösen nagy szükségük van az alábbiakra:– ágyneműhuzat, törülköző, kéztörlő, fogkefe, köntös, függönyök, terítők, tisztálkodó szerek, természetesen ruhát, cipőt is szívesen fogadnak.- A gyerekek szabadidős elfoglaltságához: társasjátékok, játékok, hímzőfonalak, kis és nagy gyöngyök, színes ceruzák, festékek, mesekönyvek, labda, baba, autó, igazi bőrfoci és mindenféle játék, szabadidős eszköz, sportszer, ami vidámabbá, felszabadultabbá, színesebbé teheti hétköznapjaikat!- Az elmaradhatatlan szaloncukor, csokoládé, gyümölcs stb.

Minden felajánlást nagyon köszönünk! Az adományok, felajánlások eljuttatásával kapcsolatban hívja az alábbi telefonszámot vagy küldjön e-mail!

Környezetvédő Kölykök Szabadidő Egyesület (KÖKÖLYSZI)Telefon: 30/9643-626,

Honlap: www.kokolyszi.huMail: kokolyszi@kokolyszi.hu

FACEBOOK