AF-S Nikkor 58mm f1.4G | fototv.hu

0
0

Tegnap a Nikon egy új objektívet is bejelentett, egy kiemelkedő minőségű FX-formátumú fix gyújtótávolságú AF-S Nikkor 58mm f1.4G-t. Egyedi optikai kialakításának köszönhetően csodálatos háttér elmosással és még jobb mélységérzettel rendelkező képeket készíthetünk vele.

A téma a legszélesebb, f/1,4 rekesszel készült fényképeken is éles lesz.

Sajtóközlemény:

A Nikon bemutatta a NIKKOR termékcsalád legújabb mesterremekét: itt az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G objektív

A Nikon bejelentette az új AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G objektívet. A kiemelkedő minőségű, FX-formátumú fix objektív kitágítja a képminőség határait.

Az új, páratlan minőségű fix objektív alapos tervezése minden részletében a kivételes képalkotási teljesítményt szolgálja.

A design koncepciója a legendás Nikon Noct-NIKKOR objektív előtt tiszteleg, míg a vadonatúj optikai felépítés döbbenetes képélességet, kontrasztot és felbontást eredményez. Kiemelkedő felbontása, csodálatos elmosódása (bokeh) és verhetetlen széles rekeszes teljesítménye révén ez az objektív a megfelelő eszköz azok számára, akik a gyenge fényes fotózás nagy kihívásokat jelentő területén szeretnének sikereket elérni, vagy akik egy igazán egyedi karakterisztikájú objektívet keresnek.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a következőket mondta: ?Az optikai tervezés területén született újítások igen jelentősek; a Nikon folyamatosan tökéletesíti a NIKKOR objektívek optikai és mechanikus teljesítményét annak érdekében, hogy azok hiteles, mély hűséggel örökíthessék meg és adhassák vissza a minket körülvevő világot. Azonban még az innováció gyors ütemét tekintetben véve is csak ritkán fordul elő, hogy az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G objektívhez hasonló termék lát napvilágot: az új modell képességei és karakterisztikája túllépnek a szabványos mérhetőség korlátain. Ez egy igen egyedi objektív, amelynek lehetőségei csak az általa készített felvételeket megtekintve értékelhetők igazán. Kevés objektív vonul be a történelembe igazi klasszikusként, ám ez a modell minden bizonnyal közéjük fog tartozni.?

Modern legenda Az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G a Nikon híres Noct-NIKKOR objektívjének előnyeit ülteti át a mai nagy felbontású fényképezésbe. Az objektív fejlesztése során, a Nikon közreműködő tervezőinek összehangolt erőfeszítésével sikerült jelentősen javítani az élességet, a kontrasztot és a felbontást, emellett csökkent a pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogás és csodálatosan sima lett az elmosódás. Az eredmény: egy egyedi objektív, amely kivételes esztétikai vezérlést tesz lehetővé. Használatával a fotósok a kreatív kifejezés széles tárházából válogatva, igazán egyedi képeket hozhatnak létre.

Rajzolás fénnyel Az igényes fotósok elvárásainak megfelelően tervezett AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G kivételes felbontásának köszönhetően a felvétel minden részlete élethűen, nagy felbontásban kerül rögzítésre. A téma a legszélesebb, f/1,4 rekesszel készült fényképeken is éles lesz. Még a távoli témákról, illetve gyenge fényben készített képek esetében is a rekesz szűkítése nélkül érhető el nagy kontraszt. A pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogás minimális. Ennek köszönhetően az ilyen fényforrások, például utcai lámpák, szép, kerek fénypontokként látszanak a felvételen, még a kép szélén is, ami páratlan minőségű éjszakai látképek készítését teszi lehetővé. Annak ellenére, hogy az objektív nagy rekeszű, a kép szélein jelentkező fényveszteség hatékony szabályozásával sikerült elérni, hogy a fényerő a teljes képterületen megmarad, még maximális rekesz és végtelenre állított élesség használatakor is.

Lenyűgöző elmosódás Az egyedi optikai kialakításnak köszönhetően az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G csodálatos elmosódással és még jobb mélységérzettel rendelkező képeket rögzít. Mivel az elmosódás intenzitása a kiemelt élességponttól való távolság növekedtével egyenletesen változik, nem jelentkeznek a felvételen durva élek. Ezenfelül az elmosódás finom átmenete az élességponttól a háttér felé lenyűgöző mélységérzetet ad a képnek. Azzal, hogy a felbontást és az elmosódást a kép különböző síkjai (az előtér, a fókuszsík és a háttér) között egyaránt megmérték, a Nikon mérnökeinek sikerült létrehozni a felbontás és az objektív-torzítás tökéletes egyensúlyát; ennek köszönhető az a ?háromdimenziós? megjelenés, ami a hagyományos MTF-görbékkel nem mérhető. Mindezek az előnyök videók esetében is érvényesíthetők: az élesség mozgatásakor az elmosódás rendkívül simán alakul át, így egyedi hangulatú jelenetek rögzíthetők.

A híres NIKKOR minőség A Nikon Nanokristály bevonatának erős tükröződésgátló hatása van a teljes látható fénytartományban, amivel hatékonyan csökkenti a szellemképeket és a tükröződéseket, egyúttal növeli a képek tisztaságát és kontrasztját. A három lencsetag egymáshoz rögzítését alkalmazó technológia egyszerre kínál optikai tisztaságot és kevesebb tükröződést, az elülső objektívelem pedig mélyen az objektív vázában található, ami még tovább csökkenti a szellemképeket és a tükröződéseket ellenfényes helyzetekben. A Nikon Silent Wave Motor (SWM) sima, csendes és gyors automatikus élességállítást biztosít.

Az objektívhez saját objektív fényellenző és puha objektívtok is tartozik.