0.3 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

AF-S NIKKOR 50mm f1.8G | fototv.hu

Beépített fókuszmotorral szerelt új 50mm-es alapobjektívet jelentett be a Nikon. Az AF-S 50mm f1.8G optika új lencserendszert és design-t kapott.  

 

Sajtóbejelentés:

A Nikon ma mutatja be az új 50 mm-es gyújtótávolságú, gyors f/1,8 rekeszes standard NIKKOR objektívet. Az új fejlesztésű optikai rendszer megfelel a legkorszerűbb digitális tükörreflexes fényképezőgépek elvárásainak. Kimagasló képminőséget biztosít, és segítségével a felhasználók könnyedén és kevés pénzből megtapasztalhatják a gyors rekesz nyújtotta különbséget.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta:

„Ez az 50 mm-es optika ideális második objektív. Nagyszerű lehetőséget nyújt a digitális tükörreflexes fényképezőgépek vállalkozó kedvű felhasználói számára. Kiléphetnek a szettoptika kereteiből, és felfedezhetik a gyors rekeszben rejlő olyan kreatív lehetőségeket, mint például a kellemesen elmosódott hátterű portrékat és a kevés fényben való kényelmes fényképezést.”

Gyors és világos

A gyors, f/1,8 maximális rekeszértékkel a Nikon új 50 mm-es optikája tökéletes választás kevés fény esetén, vagy ha kis mélységélesség a cél. Kiemelhet egy-egy témát, és elmosott hátterű (bokeh) portrékat hozhat létre, vagy akár gyenge fényviszonyok között is készíthet kimagaslóan éles képeket. A gyors rekesz világos keresőképet biztosít, így könnyedén komponálhatók a felvételek.

Megújult dizájn

A megújult optikai terv hat csoportban hét lencsetagot tartalmaz, köztük egy aszférikus tagot, a tökéletes képminőség eléréséhez. Külön SWM (Silent Wave Motor) biztosítja a csöndes, ám pontos automatikus élességállítást. Kompatibilis a Nikon FX formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeivel és Nikon DX formátumú fényképezőgéppel használva 75 mm-nek megfelelő gyújtótávolságot kínál.

Csak könnyedén!

Tömege csak 185 gramm, zárja pedig időjárásálló fémből készült: az érzékelhetően könnyű és kompakt, remekül hordozható objektív tökéletes portréfényképezéshez vagy általános témákhoz. A klasszikus gyújtótávolság, a sebesség és a minőségi lencsetagok nagyszerű kombinációjával minden fotós táskájában megérdemelt helye van.

Az objektívhez HB-47 típusú objektív-fényellenző és CL-1013 típusú puha tok is jár.

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles