13 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

AF-S NIKKOR 35mm f1.8G | fototv.hu

Teljes Leica képkocka méretet kirajzoló enyhe nagylátószögű optikát jelentett be a Nikon az AF-S NIKKOR 35mm f1.8G személyében.  A G sorozat már több f1.8-as kezdő fényerejű objektívet kínált a fotósoknak, most egy igazán minőségi lencserendszerrel megáldott és Silent Wave AF meghajtású taggal bővült a paletta.

AF-S NIKKOR 35mm f1.8G

Sajtóbejelentés:

A Nikon ma bemutatta azt az FX formátumú fix objektívet, amelyre az utcai fényképezés szerelmesei oly régóra vártak: az AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G objektívet.

A Nikon új 35 mm-es objektívje a gyors maximális rekesznek és a nagy felbontású D-SLR fényképezőgépekhez tervezett optikának köszönhetően lenyűgöző tisztasággal és kontraszttal rögzíti a nagy kihívást jelentő képeket is. Ideális választás az utcai fényképezéshez, továbbá a kültéri portrékhoz, tájképekhez és városképekhez. A közepesen nagy látószögű objektívvel klasszikus kompozícióba foglalható a téma, a háttér pedig a téma bensőséges hangulatának megbontása nélkül rögzíthető. Könnyebb, kompaktabb és professzionális változatánál megfizethetőbb, így a NIKKOR 35mm f/1.8G gyorsan kedvenccé válhat azon hobbifotósok között, akik a klasszikus 35 mm-es gyújtótávolsággal szeretnének fényképezni.

AF-S NIKKOR 35mm f1.8G robbantási rajz

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a következőket mondta: ?A 35 mm-es gyújtótávolság számtalan városi, dokumentáló és riportfotós szívében foglalt el különleges helyet a fényképezés legelső napjaitól kezdve. A Nikon professzionális, 35mm f/1.4 objektívjének frissítése után a hobbifotósoknak is kedvében szeretnénk járni. A mai kor nagy felbontású D-SLR fényképezőgépeinek megfelelően nagy mértékben javítottuk az optikai kialakítást, és az új objektívet gyors, f/1.8 értékű rekesszel láttuk el ? mindezt megfizethető áron, hogy minél többen átérezhessék, hogy miért van klasszikus szerepe a 35 mm-es gyújtótávolságnak a fényképezésben.?

Klasszikus esztétika, klasszikus gyújtótávolság

Az új NIKKOR 35mm f/1.8 bármely beállítást vagy témát gyönyörűen képez le, legyen szó nyüzsgő utcáról vagy helyszínhez kapcsolódó portréról, nappali tájképről vagy éjszakai városképről. A 35 mm-es gyújtótávolság a kép rajzolata miatt mindig is sarokkőnek számított a fényképezésben. Az olyan fotósok kezében, akik a város energiáját és ritmusát szeretnék elkapni, a közepesen széles látómező megteremti az érzelmi részvételt kifejező perspektívát, ezáltal a nézőt az események közepébe helyezi. A téma és a háttér viszonyát megragadni kívánó portréfotósok pedig úgy mehetnek közel az arcokhoz, hogy nem vész el a környezet. A gyors, sokoldalú és könnyen hordozható új NIKKOR kiemelkedő optikai kialakítása és könnyű szerkezete garantálja, hogy mindig elfér a táskában.

AF-S NIKKOR 35mm f1.8G MTF görbéje

Gyors és kifinomult

A gyors f/1.8 rekesznek köszönhetően az objektívvel kivételes mértékben vezérelhető a mélységélesség a téma és a háttér különválasztásáért. Mint az a gyors NIKKOR fix objektívtől elvárható, különleges figyelmet kapott a rajzolat minősége: A háttér elmosása körkörös és kellemesen lágy, köszönhetően a lekerekített rekesznek és az elmosódásnak, az élességponttól a háttérig tartó finom átmenetének. A nagy maximális rekesz előnyei közé tartozik a rövid záridő, a nyújtott rugalmasság, a gyenge fényviszonyok közötti tiszta végeredmény és a keresőben megjelenő világosabb kép, amellyel pontosabban komponálhat is.

Az ismert NIKKOR minőség

Az új NIKKOR 35mm f/1.8 a mai nagy felbontású érzékelőihez készült, és az egész kép lenyűgözően tiszta és kontrasztos lesz. Az optikai kialakítást a nagytestvérétől (a professzionális NIKKOR 35mm f/1.4 objektívtől) örökölte, így a pontszerű fényforrások is csak minimális üstököshibát okoznak, hogy lélegzetelállító éjszakai felvételeket készíthessen. Az optikai szerkezet 11 elemet tartalmaz 8 csoportban; egy aszferikus objektívelemet és egy ED-üvegelemet alkalmaz a színeltérések minimálisra csökkentéséért és az éles, kontrasztos végeredményért. Az automatikus élességállítás lágy, halk és gyors, köszönhetően a Nikon SWM (Silent Wave Motor) technológiájának és a 0,25 m-es minimális fókusztávolságnak.

Szabadnak született

A könnyű, kompakt és megfizethető NIKKOR 35mm f/1.8 objektívnek minden józan fotós táskájában ott a helye. A kevesebb súlynak és a gyorsaságnak köszönhetően ez az objektív döntheti el a kérdést, amikor azon töpreng, hogy hazamenjen-e, vagy bejárjon-e még néhány utcát a lehetőségek után kutatva. A Nikon FX formátumú fényképezőgépekhez optimalizált NIKKOR 35mm f/1.8 a Nikon DX formátuma mellé is nagyszerű választás, ha olyan objektívet szeretne, amely gyors, valamint klasszikus, bámulatos színű és kontrasztú képek készíthetők vele.

Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G objektív a CL-0915 puha objektívtokkal és a HB-70 objektív fényellenzővel együtt vásárolható meg.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles