15.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

AF-S NIKKOR 24-70mm f2.8E ED VR | fototv.hu

A Nikon bejelentette a 24-70mm f2.8G méltó utódját az AF-S NIKKOR 24-70mm f2.8E ED VR objektívet. Augusztusban kerül a boltokba 2400 dolláros áron. A Nikkor objektívek közül ez az első, ahol az új optikai rendszer egy ED üvegelemet is magában foglal, amely felszámol a színeltérésekkel és fénycsóvákkal, továbbá csökken a fényvesztesség is. A VR rendszer segítségével pedig csökken a gép rázkódását.

AF-S NIKKOR 24-70mm f2.8E ED VR

Sajtóbejelentés:

Gyorsabb. Erősebb. Stabilabb.

Megérkezett a vadonatúj AF-S NIKKOR 24-70mm f2.8E ED VR

Amszterdam, Hollandia, 2015. augusztus 4. A Nikon új taggal bővítette gyors zoomobjektívjei ?szentháromságát?: ez az AF-S NIKKOR 24-70mm f2.8E ED VR. A teljes modernizálás legnagyobb nyertese, a NIKKOR termékcsalád legszélesebb körben használt professzionális zoomobjektívje most gyorsabb, erősebb és stabilabb, mint valaha.

A Nikon által kínált remek rázkódáscsökkentés (VR) funkció mellett vadonatúj optikai felépítés és stabilabb kialakítás lehel új életet a klasszikus objektívbe.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: ?A 24-70 mm-es objektív minden profi fotós számára alapdarab. Az eszközt használó hivatásosok visszajelzései alapján a Nikon lényegében teljes körűen átalakította az objektívet: javult a képminőség, a strapabírás és a sebesség, a VR hozzáadásával pedig a felvételek stabilitása is.

Az immár legendás 24-70mm f2.8G méltó utódjaként az AF-S NIKKOR 24-70mm f2.8E ED VR készen áll arra, hogy kivételes megbízhatóságával megfeleljen a napjaink hivatásos fényképészei által támasztott elvárásoknak.?

A fejlődő legenda

Noha a jelenlegi 24-70 mm-es (a Nikon D3 készülékkel együtt 2007-ben bemutatott) objektív népszerűsége továbbra is töretlen, az újjászületett objektív egészen más szintet képvisel. A NIKKOR objektívek közül elsőként az új optikai rendszer egy ED üvegelemet is magában foglal. Az új elem feladata a színeltérések és a fénycsóvák felszámolása, emellett csökkenti a fényveszteséget, és kompromisszummentes felbontást tesz lehetővé a széleken. A vadonatúj VR rendszer tompítja a fényképezőgép rázkódását, és akár négy lépésközzel hosszabb záridő használatát is lehetővé teszi. 1 Az AF minősége is javult a csak Nikon által gyártott Silent Wave Motornak (SWM) köszönhetően, amely másfélszer gyorsabb a 24-70mm f2.8G objektívben alkalmazott motorhoz képest. Az új elektromágneses rekesz egységes, pontosabb expozíciót tesz lehetővé nagy sebességű sorozatfelvétel esetén, csökkentve a mechanikus karral felszerelt eszközök használata során véletlenül fellépő károk kockázatát.

Megbízható munkaerő

A Nikon új, 24-70 mm-es objektívje bátran szembenéz a mindennapos professzionális igénybevétel jelentette gondokkal. Bár optikai felépítése összetett (20 objektívelem 16 csoportban, nanokristály bevonat), a Nikon megerősítette az objektív konstrukcióját, hogy még ellenállóbb terméket hozzon létre.

A rászerelt fényellenző apró, de fontos fejlesztés. A Nikon meghallgatta a profik véleményét, és besüllyesztette a kioldózárat, hogy megelőzze a véletlen elmozdulást. Az objektív természetesen teljes mértékben időjárásálló. Az objektív elülső és hátsó elemeire felvitt fluorbevonat aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket, a képminőség romlása nélkül. A bevonat emellett megkönnyíti az üveg tisztítását a felület felsértése nélkül.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles