8.2 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

A22 Galéria: Mutációk II | fototv.hu

A 2012 Fotóhónap rendezvénysorozat egyik aktuális kiállítása a  2006-os Mutációk második fejezeteként a mozgóképre, videóra koncentrál, bemutatva azt az inspiratív és termékeny kapcsolatot, amely az álló és mozgó kép között az európai kortárs művészeti szcénában kialakult.

Az Európai Fotóhónapok Szövetsége 2004 óta szervez közös eseményeket Párizsban, Berlinben, Pozsonyban, Luxemburgban, Moszkvában, Rómában és Bécsben (és immár Budapest is tagja a szervezetnek), amelyek elsődleges célja, hogy a vizuális kultúra, azon belül is a kortárs fotográfia, pontosabban image-ek területén végbemenő változásokat kövesse és bemutassa. Ez volt a motivációja a 2006-os Mutációk I. tárlatnak, amely elsősorban a technikai újításokra és a művészi színtér változásaira fókuszált, a Mutációk II. pedig a mozgó képre, a videóra koncentrál, bemutatva azt az inspiratív és termékeny kapcsolatot, amely az álló és mozgó kép között az európai kortárs művészeti szcénában kialakult.

Művészek: Peter Aerschmann, Christoph Brech, Olga Chernysheva, Ori Gersht, Jan Kudej, Péter Puklus és Melinda Sipos, Tuomo Rainio, Jutta Strohmaier. Kurátor: Zuzana Lapitkova. Megtekinthető: naponta 11–17 óráig

Helyszín: A22 Galéria (Budapest VII., Akácfa u. 72.), november 7–30.

Megnyitja: Zuzana Lapitkova, a kiállítás kurátora november 7-én 19 órakor.

Megtekinthető: naponta 11–17 óráig

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles