8.7 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

A Szellem láthatatlan Lénnyé válása | fototv.hu

A Fotóhónap keretén belül egy érdekes állatkerti kiállításba csöppenhetünk, egész pontosan a Kis szikla belsejében találhatjuk magunkat Szamódy Zsolt Olaf fényképeivel egyetemben.

Tatai-tó sáros hullámmedrének vizslatói: Lévai Ádám grafikus, Szamódy Zsolt fotóművész és Wehner Tibor művészettörténész-író a mélység titkait kutatják. Művészi eszközeik segítségével akkurátusan követik, dokumentálják és teoretizálják a Tatai-tóban lakó Lény felbukkanásának hol éles, hol elmosódott maradványait. Nyomhagyás és nyomkeresés vágya és izgalma, a materiális és immateriális misztikus küzdelme sűrűsödik a képeken és a szövegekben. A megsokasodott imagek világában magabiztos tudásunkat ássa alá a sorozat a Szellem/Lény bizonytalan, de dokumentált nyomainak követésével. A szó, a rajz és a fotó a bizonyosság megjelenítésének eszközei voltak évezredeken keresztül, egymással versengve a valóság/igazság megjelenítésében. A sorozat ezen törekvéseket a fikció sőt a transzcendencia köreibe emeli.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Fővárosi Állat- és Növénykert szeretettel vár minden kedves érdeklődött 2012. november 17-én a kiállítás megnyitójára, melyet Wehner Tibor művészettörténész konferál fel és mutat be a Kis sziklában.

A művek megtekinthetőek 2012. november 17 – november 30-ig minden nap 9-16 óráig, azonban a pénztárakra jó, ha odafigyelünk, ugyanis 3 órakor már zárnak.

Cím: Fővárosi Állat- és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.

Részletes információkért kérünk Benneteket, keressétek fel a www.fotohonap.hu és a www.zoobudapest.hu weboldalakat.

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,493RajongókTetszik
197KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles