A Sony is készült a CES-re | fototv.hu

0
0

A Sony sem hiányozhat a sorból, a CES/PMA alkalmából hét új digitális fényképezőgéppel rukkolt elő, friss modellek érkeztek a WX-szériába, melynek legnagyobb tudású tagjai a WX200-WX80 természetesen WiFi kapcsolattal is rendelkezik. A HX200-as ultrazoom 26 optikai zoomátfogást kínál, míg az strapabíró TF1 elérhető áron kínál mindent túlélő kialakítást.

Sajtóbejelentés:

Okosabbak, könnyebben kezelhetőek és ellenállóbbak az új Sony Cyber-shot fényképezőgépek

Továbbfejlesztett fotózási funkciókat, egyszerűbb és gyorsabb képmegosztási lehetőséget, és a kezdő fotósokat segítő megoldásokat kínálnak az új, időjárás álló fényképezőgépek.

A legújabb stílusos Cyber-shot WX200, WX80 és WX60 modellek kristálytiszta, részletgazdag képeit és a Full HD-ban rögzíthető videók képminőségét az Exmor R CMOS szenzor biztosítja. A fejlettebb optikai rázkódásvédelem (Optical SteadyShot) az előző évi kínálatnál négyszer hatékonyabb, így még zoomolás közben is jelentős mértékben képes csökkentetni a remegést, ami az elmosódott képekért leginkább okolható.

Az új Cyber-shot gépek még több fényképezési szituációt képesek felismerni, beleértve a gyengén megvilágított jeleneteket is. A Superior Auto mód használatával így megkímélhetjük magunkat a helyes beállítás megtalálásának kényelmetlenségeitől is.

A WX200 és WX80 modellekbe épített Wi-Fi-nek köszönhetően számos kényelmi funkció vált elérhetővé.

A készített képeket azonnal okostelefonunkra, táblagépünkre küldhetjük a PlayMemories Mobile alkalmazás segítségével, majd egyszerűen feltölthetjük közösségi oldalainkra.

A vezeték nélküli kapcsolat segítségével fotóinkat hálózatba kötött televízión is megtekinthetjük, vagy számítógépünkön is azonnal tárolhatjuk.

Okostelefonunkat akár távirányítóként is alkalmazhatjuk Wi-Fi-s Cyber-shot gépünkhöz, melyet használhatunk például második exponáló gombként önarcképekhez vagy csoportos fotókhoz, de akár a videó felvételt, zoomolást, vaku mód kiválasztást, időzítést és a képek visszanézését is megoldhatjuk távirányítással.

Az új Cyber-shot fényképezőgép-család újdonsága a Beauty Effect, ami simább, ráncmentes bőrt varázsol, a félig lezárt szemeket tágabbra nyitja, kifehéríti a fogakat és csökkenti a homlok becsillanását. A funkció számos korábbi számítógépes képszerkesztő utómunkálatot válthat ki.

Az új modellekbe Advanced Flash (továbbfejlesztett vaku) is került, ami tovább fokozza a fényképezőgép érzékenységét, így azonos fénymennyiségnél a korábbi modelleknél jobban képes megvilágítani a távolabbi tárgyakat is. A szélesebb vaku tartomány különösen hasznos beltéri vagy sötétedéskor készített fényképek esetén.

Az Exmor R CMOS modellek kompatibilisek az új TRILUMINOS Colourral, így a TRILUMINOS képernyővel felszerelt BRAVIA televíziónkon még részletgazdagabban és szélesebb színpalettával láthatjuk felvételeinket.

A Cyber-shot TF1 fényképezőgép a sportemberek elnyűhetetlen eszköze lehet. Minden körülmények közt képes helyt állni, akár hóban, homokban, porban, fagyban és 10 m mélységig még vízben is. Sportos, rázkódásnak ellenálló házat kapott, amelyek egyszerű tartani és kialakításánál fogva a kezelését sem lehet elügyetlenkedni, így alkalmas akár hegymászás, vagy biciklizés közbeni fotózásra is. Az LCD fényerejét automatikusan szabályozza, így könnyítve meg a külső vagy belső helyszíneken történő fotózást.

A Cyber-shot H200 objektív csere nélkül is profi szintű fotózási élményt kínál. Az ergonomikus kialakítású ház és DSLR gépekhez hasonló stílus a Sony Alpha cserélhető objektíves sorozatához igazodik.

A könnyű, kompakt kialakítású Cyber-Shot W730 igazán egyszerűvé teszi a mindennapi fotózást, amíg a W710 nagyméretű kezelőszerveivel könnyíti meg a fényképezést a kezdők számára. Segítségével bonyolult beállítások nélkül készíthetünk nagyon jó minőségű HD videó felvételeket.

Cyber-Shot W730

Cyber-Shot W710

Az új Cyber-shot paletta 2013. februárjától elérhető Európában.

Fontosabb specifikációk:

W710

W730

WX60

WX80

WX200

TF1

H200

Objektíve:

Sony lens

Carl Zeiss

Carl Zeiss

Carl Zeiss

Sony G Lens

Sony lens

Sony lens

Optikai zoom /

Clear Image Zoom

5x / –

8x / –

8x / 16x

8x / 16x

10x / 20x

4x / –

26x / –

Képalkotó szernzor / effektív megapixelek

Super HAD CCD 16.1MP

Super HAD CCD 16.1MP

Exmor R? CMOS 16.2MP

Exmor R? CMOS 16.2MP

Exmor R? CMOS 18.2MP

Super HAD CCD 16.1MP

Super HAD CCD 20.1MP

BIONZ processzor

Igen

Igen

Igen

Igen

LCD

2.7-type ClearPhoto

2.7-type ClearPhoto

2.7-type ClearPhoto

2.7-type ClearPhoto

2.7-type ClearPhoto

2.7-type ClearPhoto

3.0-type ClearPhoto

Fejlesztett

Superior Auto

Igen

Igen

Igen

Fejlesztett Optical SteadyShot

Igen

Igen

Igen

Advanced Flash

Igen

Igen

Igen

Igen

Igen

Igen

Igen

Beauty Effect

Igen

Igen

Igen

Igen

Igen

Igen

Igen

Wi-Fi

Igen

Igen

TRILUMINOS Colour

Igen

Igen

Igen