15.7 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

A Sony is az SD kártya mellett voksolt | fototv.hu

A nemzetközi SD Kártya Szövetség (SD Card Association) ebben a hónapban ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját. Ezt a kerek évfordult a Sony legutóbbi bejelentésével koronázta meg, miszerint legújabb modelljeit mind SD kompatibilissé teszi.

 

Toshiba 64GB SDXC kártya 60MB/mp olvasási és 35MB/mp írási sebességgel

Ahogy arról a FotoTV.hu is beszámolt, a HX5 és a többi friss Cyber-shot kompakt digitális fényképezőgépbe és már a videó kamerákba is egy megújult kártya slot-ot készített a Sony, mely így a Memory Stick mellett, az SD/SDHC-t is elnyeli. A gyártó kiemelte, hogy így a Sony maradt az egyetlen márka a piacon, amely az SD és Compact Flash kártyákon kívül más memóriát is elfogad. (A Fuji és Olympus már régebb óta áttért a saját xD-ről az SD-re!)


A Sony részéről ésszerű megoldásnak tűnt az SD kártyák támogatása, hiszen ez az flash eszköz mára a legdominánsabb memóriakártyává vált. Kazunori Nakano, a szövetség elnőke és a Toshiba vezetője az angol Amateur Photograpeher-nek azt nyilatkozta, hogy mára a Mini és Micro SD kártyákat is beleszámolva az SD memóriák a piac 80%-át teszik ki.

 Panasonic Class 10-es 22MB/mp adatátvitelre képes SDXC kártyája

Az SD-nek újabb lökést adhat az SDHC-t mind kapacitásban, mind sebességben  meghaladó SDXC szabvány elterjedése. Az SDXC kártyák elméleti  tárkapacitásának  határa 2TB, adatátvitel terén pedig akár a 104MB-ot is elérheti  másodpercenként. Bár a terrás nagyságú SDXC-re még éveket kell majd várni, a  CES kiállításon már megtekinthette a publikum a Toshiba 64GB-os és a Panasonic  64/48GB-os kártyáit. (Jó tudni, ha 32GB feletti kapacitású SD memóriakártyáról  beszélünk, akkor az már csak SDXC lehet, mivel ez az SDHC álomhatára.)


Mr. Nakano azt is elmondta, hogy a 2009-es év slágere a 2GB-os SD kártya volt, ami 2010-ben minden valószínűség szerint 4GB-ra növekszik majd!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles