7.6 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

A NAB-on debütál a Blackmagic két új kamerája | fototv.hu

A Las Vegasban megrendezésre kerülő NAB show-n mutatta be a Blackmagic Design legújabb kameráit, a Super 35mm-es képérzékelővel ellátott Production Camera-t 4K felbontással, valamint egy kompakt fényképezőgépre hajazó Pocket Cinem Camera nevet viselő filmrögzítőt.

Kezdjük rögtön a nagytestvérrel, a Production Camera a korábbi Cinema Camera- alapjaira épült, a készülék kialakítása nem sokat változott. Az izgalmas dolgokat belül kell keresnünk, egy Super 35 képérzékelő dolgozik a kamerában, mely Ultra HD, azaz 4K felbontásra képes a szokásos normál sebességű képfrissítési ráták mellett. Az elődhöz hasonlóan érintőkijelzőn keresztül vezérelhető, SSD memóriát fogyaszt és CinemaDNG RAW nyers videó formátumban is képes rögzíteni. Először Canon EF bajonettel dobják majd piacra 4000 dolláros áron.

A Pocket Cinem Camera első ránézésre minket egy Panasonic TZ modellre emlékeztetett. Bár túl sok kép nem kering egyelőre az interneten, a főbb specifikációs elemekben legalább biztosak lehetünk. A készülék legfőbb vonzereje a 13Fé átfogású nagy dinamikával megáldott Super 16-os érzékelőjében rejlik. Bár fizikai méreteit tekintve elég kicsinek mondható, 12,5×7,4mm-vel az 1?-os szenzorokhoz áll legközelebb. A Cinam Camera-nál azonban már láthattuk, mit képes kihozni a Black Magic kisebb fizikális méretű érzékelőkből.

A Pocket Cinem Camera nagytesóihoz hasonlóan CinemaDNG RAW formátumban képes 1080p Full HD videók rögzítésére, persze állóképeket is menthetünk SD memóriakártyákra. A készülék Micro4/3 objektíveket képes fogadni és Micro HDMI kimenettel is ellátták. 995 dolláros áron kerül majd a boltokba, a pontos megjelenésről egyelőre nincs információ.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles