A boltok polcaira kerül a Pana GH3 | fototv.hu

0
0

Már nálunk is kapható a Panasonic Lumix GH3, amely jelenleg a japán gyártó legnagyobb teljesítményű és legsokoldalúbb, DSLM (Digital Single Lens Mirrorless) cserélhető objektíves fényképezőgépe.  

Kiderült az igazán impozáns specifikációs tulajdonságokkal bíró GH3 itthoni végfelhasználói ára, a készülék egész pontosa három kiszerelésben lesz megvásárolható. A vázért önmagában (DMC-GH3EG-K) bruttó 339 990Ft-ot kell leszurkolni, elérhető lesz a 14-140mm –es zoom objektívvel GH3 + H-VS014140 (28-280 mm gyújtótávolságú objektív optikai képstabilizátorral, ideális videofelvételhez) 519 990Ft-ért. Az új fényerős alapzoommal is megvásárolható lesz a GH3 egy csomagban, ez esetben 619 990Ft-ot kell a kereskedésben ott hagynunk (DMC-GH3AEG-K: GH3 + H-HS12035 – 24-70 mm gyújtótávolságú objektív optikai képstabilizátorral, F2,8 fényerővel, por- és cseppálló kivitelben).

Sajtóbejelentés és tulajdonságok:

  • Kiviteles minőség DSLM kategóriában: Az új 16.05 megapixeles Live MOS szenzorral, Venus Engine képfeldolgozó processzorral, ISO 12800-ig vagy ISO 25600-ig terjedő fényérzékenységgel rendelkező LUMIX GH3 egyedülállóan jó minőségű videofelvételeket és képfelvételeket biztosít még kedvezőtlen fényviszonyok közepette is.
  • Könnyen alkalmazkodik az adott helyzethez és mindig készenlétben áll: Mindössze 550 grammot nyom (ebbe már az elemek és az SD kártya súlya is bele van számítva), ezért könnyen hordozható. A továbbfejlesztett auto-focus a mozgást a maga természetességében örökíti meg.
  • Sokoldalú és sokféleképpen használható: A LUMIX GH3 Full HD(1080p) felbontásban akár 50kép/mp sebességre is képes, a kész képanyag/videó többféle formátumban is elmenthető. Minden felvétel indexált, vagyis anélkül szerkeszthető, hogy sérülne a képek minősége.
  • Nagy teljesítmény, könnyű használat: A LUMIX GH3 új, újratervezett, egyszerűen kezelhető felhasználói felülettel rendelkezik, megkönnyítve a felhasználó kreativitásának kibontakoztatását, miközben fenségesen szép képek és videók készíthetők. Az elkészült anyagok egyszerűen megoszthatók és továbbíthatók a beépített WIFI segítségével.
  • Stílusos mégis masszív: ALUMIX GH3kifinomult külső megjelenése jól egészíti ki a beleépített, erőteljes csúcstechnológiát. Állja a szélsőséges időjárási viszonyokat, ezért bármilyen kaland közben jól szolgálja felhasználója igényeit. A LUMIX GH3 úgy szép, hogy ez nem megy a használati érték rovására. Jól megvilágított, élénk, 3 hüvelykes OLED kijelzővel, valamint a professzionális fotózás kiegészítőinek csatlakoztatásához szükséges aljzatokkal rendelkezik.

 A készülék robusztusan elegáns és kompakt vázzal rendelkezik, kiváló kép- és mozgókép minőséget biztosít. Számos beállítási lehetőséget kínál mind a videofilm, mind az állókép készítéséhez. A csúcstechnológiát képviselő LUMIX GH3 tűéles képeket és videókat készít. A 16.05-megapixel felbontású Live MOS szenzorral ellátott kamerát a különlegesen nagy teljesítményű Venus Engine képfeldolgozó processzorral látták el úgy, hogy mindez elfért egy 550 gramm súlyú (ez már az akkumulátort és az SD-kártyát is tartalmazza), ezért könnyen hordozható kompakt vázban. A kivételesen gyors és pontos auto-focus és precíz állíthatóság gondoskodik arról, hogy a végeredmény mindig professzionális minőségű legyen bármilyen helyzetben. A fényképezőgép használója teljes részletgazdagságában ragadhatja meg a gyors mozgásokat is.

Letisztultság és pontos vezérlés – gyönyörű videofelvételek

A Panasonic LUMIX G terméksorozatba tartozó új LUMIX GH3 a videofelvétel minőségének terén kitolja a lehetőségek határát a cserélhető objektíves kamerák kategóriájában. A LUMIX GH3 szenzorait úgy fejlesztették tovább, hogy az még a korábbiaknál is több beállítási lehetőséget nyújtson a fényképezőgép felhasználójának, így tökéletesen kihasználhatja a Full HD (1080p) felbontásban akár 50 kép/mp sebességre és 28 Mbps bitsebességre is képes készüléket, vagy az ALL-I módban rögzíthet MOV1 videókat 72Mbps átlagos bitsebességgel.

A kamera még kedvezőtlen fényviszonyok mellett is képes részletgazdag, mozifilmekre emlékeztető minőségű felvételeket készíteni a széles ISO tartománynak köszönhetően, ami 200-tól 12800-as értékig terjed standard, ám 125 és 25600-as ISO értékek közé esik speciális üzemmódban.

Mindegy, hogy éppen egy interjú vagy egy akciójelenet filmezéséről van szó, a változatos videó fájl formátumok – MP4, MOV és AVCHD – gondoskodnak arról, hogy mindig a megfelelő eszközök álljanak rendelkezésre az anyag továbbításához vagy szerkesztéséhez. Ráadásul, a tömörítés nélküli all indexed videó opció szükségtelenné teszi, hogy olyan kompromisszumot vállaljunk, ami a minőség rovására megy.

A folyamatos AF, AF Tracking, valamint az arcfelismerő AF funkció a filmfelvételi módban lehetővé teszi, hogy a fókusz folyamatosan a tárgyon vagy az arcon maradjon még mozgás közben is.

Professzionális minőség és könnyű hordozhatóság

A LUMIX GH3 bármilyen időjárási viszonyok között helyt áll, kompakt és könnyű, ezért felhasználója bármilyen kalandra, szélsőséges körülmények közé is magával viheti: filmezhet vele távoli falvakat vagy apró rovarokat az őserdők homályában. A készülék klasszikus formavezetést követő, marokra álló vázzal rendelkezik, csepp- és porálló. Mindig gyönyörű és élethű színeket mutató képek készíthetők a 16.05 megapixeles, Live MOS szenzoros fényképezőgéppel, amelyet új zajszűrőkkel – 3DNR (3D Noise Reduction) és MNR (Multi-process Noise Reduction) – is elláttak.

A LUMIX GH3 kivételesen gyors és pontos Light Speed AF funkcióval is rendelkezik, amelynek segítségével a villámgyors mozgású tárgyak is lencsevégre kaphatók tökéletes élességgel és pontossággal. Gyorsfelvételi módban – legjobb képminőség mellett 6, 4 megapixeles képminőség mellett 20 képkocka/másodperc sebességgel – a profi felhasználók tökéletes minőségű képeket rögzíthetnek még akkor is, ha ők maguk is mozgásban vannak.

A nagy teljesítményű és sokoldalú LUMIX GH3 a kiegészítő eszközökkel is minden téren kompatibilis. Ellátták a szinkronizáláshoz szükséges aljzattal, hogy a stúdió megvilágításhoz szükséges berendezésekkel is összekapcsolható legyen, továbbá egy sor más eszközzel, például a zajszűrésre szolgáló puskamikrofonnal a különlegesen fókuszált hangfelvétel érdekében, amit könnyen csatlakoztathatunk egy 3.3 milliméteres jack dugó segítségével. A LUMIX GH3 akkumulátorai, amelyek különösen hosszú használati időt tesznek lehetővé, egy külön dobozban helyezkednek el, aminek jó hasznát vehetjük, ha némi plusz súlyra van szükségünk a gép stabilitásához. Az oldalt elhelyezkedő markolat biztosabb fogást tesz lehetővé, így egészen apró mozdulatokkal is igazíthatjuk a fényképezőgépet a tökéletes kompozíció eléréséhez.

Lásd a világot másként!

A LUMIX GH3 tulajdonosa olyan felvételek elkészítésére is vállalkozhat, amit mások meg sem kísérelnének – a kis súlynak köszönhetően a gépet könnyen magával viheti bárhova, hogy profi képeket és videókat készítsen. A képet többféle módon is megkomponálhatjuk: a nagy felbontású, 614k pixeles, 3 hüvelyk képátmérőjű, elforgatható OLED képernyőn, vagy a 1,744K OLED keresőben, ha valaki a hagyományos exponálást jobban szereti. A LUMIX GH3 zajtalan működésű exponáló gombja arra szolgál, hogy semmilyen zaj ne zavarja meg a felvételünk alanyát, és a jelenetet a maga természetességében rögzíthessük.

Egyszerű elkészíteni, egyszerű megosztani

A beépített intelligens Wi-Fi a fotóst összeköti a nagyvilággal, a professzionális fotózást és filmezést kiegészíti az alkotás megosztásának örömével. A felhasználó a kollégáival együttműködve is dolgozhat, hiszen a képeket közvetlenül elkészítésük után már továbbíthatja is egy távoli PC-re egy okostelefon vagy egy tablet közbeiktatásával. Ugyanakkor a LUMIX Link iOS és Android kompatibilis okos telefon, illetve tablet alkalmazásainak segítségével a felhasználó akár a távolból is irányíthatja a készüléket, így annak érintése nélkül is készíthet felvételeket. A felhasználónak nem szükséges az adattovábbításra szolgáló kábeleket sem magával vinnie az útra, hiszen a LUMIX CLUB Sync Service felhőszolgáltatás segítségével bárhol könnyedén és gyorsan feltöltheti és megoszthatja az elkészült képeket. Egy hosszú, fotózással teli nap után a LUMIX GH3 Wi-Fi kereső funkciója gyorsan és fáradság nélkül rácsatlakoztatja a gépünket az otthoni hálózatra, hogy a fotóinkat és videóinkat feltölthessük a felhőbe.

Légy részese a LUMIX G világának

Ichiro Kitao, az Imaging Network és a Panasonic globális digitális kamera üzletágának igazgatója elmondta: “A LUMIX G termékcsaládot folyamatosan fejlesztjük tovább, a LUMIX GH3 pedig egy újabb jelentős előrelépést képvisel az innováció terén ez egész iparágban. A LUMIX GH3 a professzionális és a haladó átlag felhasználók számára kínál egy nagy teljesítményű és sokoldalú készüléket, amely az intuitív fotózást ötvözi a csúcstechnológiai megoldásokkal. Akik egy prémium minőséget képviselő, cserélhető objektíves fényképezőgépre vágynak, a LUMIX GH3-ban nem fognak csalódni. Nagyszerű videofelvételek és káprázatosan szép fotók készíthetők vele – büszkék vagyunk arra az innovációra, amely a LUMIX GH3-ban testet öltött.”

Mivel a LUMIX G rendszer része, a LUMIX GH3 készülékkel felhasználója hozzájuthat a világ legszélesebb micro 4/3-os objektív választékához, ami garantálja, hogy minden helyzethez a megfelelő felszerelés álljon a rendelkezésére. Ebbe beletartoznak a LUMIX G X sorozat 12-35, valamint a 35-100 milliméteres, szélsőséges időjárási körülmények között is használható, kiváló minőségű objektívei – ezek tűéles képeket és F2.8 bevilágítást biztosítanak a teljes zoom tartományban, prémium kivitelben.

A LUMIX G-sorozatú fényképezőgépek kiemelt forgalmazói:

  • Panaudio (panashop.hu)
  • Mediker (digifenykep.hu)
  • Fotoplus (fotoplus.hu)