21.9 C
Budapest
Sunday, July 21, 2024

80 millió Canon EF objektív | fototv.hu

A Canon  újabb mérföldkőhöz érkezett az objektívgyártás területén: elkészült a cégnél gyártott 80 milliomodik EF-objektív is. Ezt az eredményt mindössze kilenc hónappal azután érték el, hogy 2011 októberében (a CANON EOS rendszer 25. évfordulójával egy időben) bejelentették a 70 milliomodik objektív elkészítését.

– „Mióta 1987-ben elkészítettük a legelső EF-objektívet, elsődleges feladatunknak tekintettük, hogy a lehető legjobb teljesítményt kínálhassuk kivétel nélkül minden felhasználónknak” – mondta Steven Marshall, a Canon Europe Consumer Imaging részlegének termékmarketingért felelős igazgatója. – „Többévtizedes tapasztalatunk és a legfrissebb optikai technológiák használata teszi EF-objektíveinket nem csak kiváló képminőségűvé, de kreatívan és rugalmasan használhatóvá is, akár állóképek, akár videofelvételek készítéséről van szó. Most jelentős mérföldkőhöz érkeztünk, amely mindennél többet mond EF-objektívválasztékunk minőségéről és népszerűségéről.”

EF-objektív – következetes precizitás, abszolút sokoldalúság

A Canon világhírű EF-objektívsorozatának gyártása 1987 márciusában kezdődött meg a vállalat ucunomijai gyárában, egyidőben az első EOS SLR kamerarendszerek bemutatásával. A terméksor az azóta eltelt 25 évben folyamatosan az iparági műszaki fejlődés élvonalában járt, olyan innovatív technikai újításokat felvonultatva, mint a világ első¹ ultrahangos motorral állítható (USM) objektíveit és a képstabilizátor (IS) tecnológiát, vagy a többrétegű optikai diffrakciós (DO) lencséket, illetve az alacsony hullámhosszú tükröződésmentesítő bevonatot (SWC).

A fényképészek és videofilmesek számára is kivételes rugalmasságot kínáló EF objektívsorozat immár 76 különféle modellt² számlál. A DSLR-gépekhez tervezett EF és EF-S objektívek mellett a termékcsalád egyre több 4K-felbontású EF Cinema objektívet is tartalmaz, amelyek kategóriagyőztes professzionális videoteljesítményt kínálnak. 2012 júliusában a Canon bejelentette az új EF-M objektíveket, amelyeket kifejezetten a vállalat kompakt EOS M rendszerű kameráihoz készítettek. Az új objektívek a Canon védjegyévé vált képminőséget a helytakarékos, könnyű kivitellel ötvözik.

EF objektívgyártási mérföldkövek:

A termelés 1987-es megkezdése óta a gyártás fokozatosan bővült, immár négy üzemben folyik.

  • 1995: Az EF-objektív gyártása átlépi a10 milliós határt
  • 2001: Elkészül a 20 milliomodik EF-objektív
  • 2006: A 30 milliomodik EF-objektív megszületése
  • 2008: Áprilisban átlépik a 40 milliós számot
  • 2009: Megvan az 50 millió
  • 2011: Januárban legyártják a hatvanmilliomodikat
  • 2011: Az EF-objektív termelése mindössze kilenc hónap alatt tízmillióval bővül, októberben átlépi a 70 milliós határt

¹ Az SLR-kamerákhoz készült cserélhető lencsék között

² Két EF-lencsefókusztávolság-növelővel (konverterrel) és a Japánon kívül kapható modellekkel együttimage

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles