1.7 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

600x Verbatim memóriakártyák | fototv.hu

A Verbatim bemutatta eddigi leggyorsabb memóriakártyáit, a 600x-os SDHC és SDXC modelleket. Az akár 90MB/mp olvasási és 25MB/mp írási sebességgel rendelkező memóriák lehetővé teszik nagyobb képsorozatok, RAW képek és Full HD videók zökkenőmentes rögzítését.

A nagy teljesítményű SD kártyák iránti egyre növekvő igényre reagálva a Verbatim bemutatta új UHS-I specifikációval rendelkező SDHC és SDXC memóriakártyáit. Ez a jelenleg elérhető legnagyobb sebességű memóriakártya kategória, adatátviteli sebességük akár a másodpercenkénti 104 megabájtot is elérheti.

Az SD Association által felállított szabványoknak megfelelve a Verbatim UHS-I SDHC és SDXC kártyák rendkívül gyors, akár hatszázszoros (90MB/másodperc) olvasási és százhatvanhatszoros (25MB/másodperc) írási sebességgel rendelkeznek.

Írásvédelmi funkciójuk mellett, amely megelőzi az adatok véletlen törlődését, igen bőséges (akár 64 GB) tárolókapacitással is rendelkeznek, hogy a HD videók és nagyfelbontású digitális fényképek rögzítése se okozzon problémát. A Verbatim memóriakártyái lehetővé teszik a professzionális fényképészek és operatőrök számára, hogy SDHC-, és SDXC-alapú fényképezőgépeket és kamerákat használjanak így nem kell kizárólag CompactFlash vagy más SSD technológiát használó eszközökre támaszkodniuk. A mobilos applikációk terjedése szintén növeli az igényt a nagy tárolókapacitás és a gyorsabb adatátvitel iránt.

“Az új UHS-I ultranagysebességű szabvány az SD Association legújabb szabványa,” magyarázta Chris Chandler a Verbatim EUMEA üzletfejlesztési vezetője. „Az új SDHC és SDXC kártyáink megfelelnek ennek a specifikációnak, új szintre emelve a memóriakártyák teljesítményét. Arra lettek tervezve, hogy képesek legyenek akár több órányi HD minőségű videó tárolására.”

A Verbatim új 16 és 32 gigabájtos UHS-I SDHC memóriakártyái már kaphatóak. A 64 gigabájtos UHS-I SDXC még az idei év folyamán elérhető lesz.

Az SDHC (Secure Digital High Capacity) formátum az SD specifikáció 2.0-s verziója. A formátum maximális tárolókapacitása 32 GB.

Az SDXC (Secure Digital eXtended Capacity) formátum szintén SD specifikáció 2.0-s verziójához tartozik, azonban a maximális tárolókapacitás itt már 2 TB.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,483RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles