11.8 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

5 új Panasonic Lumix fényképezőgép | fototv.hu

A gyártó hosszú idő után frissítette legnagyobb sikert arató készülék családjainak vezér modelljeit. Az feltámadók sorában ünnepelhetjük a kreatív kompakt LX5-öt és 24x-es optikai átfogást kínáló FZ100, FZ45 fényképezőgépeket. De akadnak a tarsolyban időjárásálló FT10 és érintőkijelzős FX700 modellek is.

Sajtóbejelentés:

Intelligens technológiák az Ön emlékezetes pillanataiért

A Panasonic büszkén jelenti be LUMIX digitális fényképezőgépeinek legújabb generációját, melyekből nem hiányozhatnak a 21. század intelligens megoldásai.

Az új DMC-FZ45 és az FZ100 hibrid digitális ultrazoomok 24x optikai zoomátfogással és HD (FZ45) ill. Full HD (FZ100) videorögzítési lehetőségeikkel még közelebb hozzák a világot. A vékony és stílusos DMC-FX700-ban egyesül a Lumix FX szériájának jól ismert eleganciája az érintő képernyős vezérléssel és a Full HD videorögzítéssel. A várva várt DMC-LX5 képviseli a Panasonic legendás prémium kompakt LX vonalának következő generációját. Végül, de nem utolsó sorban, a nyár és az extrém sportok szerelmesinek, itt van az új DMC-FT10 strapabíró kompakt fényképezőgép megnövelt ellenálló képességgel.

Új 14,1 megapixeles MOS szenzor a maximális felbontásért és sebességért, fényképezéshez és videózáshoz egyaránt

Az újonnan fejlesztett 14,1 megapixeles MOS szenzor (FX700, FZ100) ?mikro gyártású technológiával? rendelkezik a még nagyobb érzékenység elérése érdekében. A fejlett mikro-fénytubus szerkezet megakadályozza a színkeveredést és a jelveszteséget is. Az eredmény: rendkívüli képek és videó felvételek alacsony és magas érzékenységeken egyaránt. Ennek a technológiának köszönhetően, a MOS szenzorral rendelkező modellek 1920×1080 Full HD mozgóképet képesek rögzíteni AVCHD formátumban, amely a hagyományos Motion JPEG formátummal összehasonlítva majdnem megduplázza a felvételi időt HD minőségben. A kiemelkedő hangminőségért az új LUMIX modellek Dolby Digital Stereo Creator és Wind Cut szélzajcsökkentő funkcióval rendelkeznek, hogy kiküszöböljék a háttérben előforduló zajhatásokat (kivéve FT10).

Gyorsabb, mint valaha a Venus HD II és Venus FHD képfeldolgozó processzorokkal

A még gyorsabb működés érdekében az új LUMIX digitális fényképezőgépek a legújabb multifunkciós processzorokat használják: a Venus HD II (FZ45) és Venus FHD processzorokat (FX700, FZ100, LX5). Az új képfeldolgozó processzorok egyik egyedi tulajdonsága az Intelligens Felbontás (Intelligent Resolution) technológia, mely kimagasló minőségű felvételeket biztosít fotó- és videorögzítés során egyaránt.

Az Intelligens Felbontás technológia három, speciális tartalmú területet érzékel ? ezek a körvonalak, a részletgazdag és homogén területek.

A körvonalakat hatékonyabban erősíti az karakteresebb vonalélesség érdekében. Ugyanakkor finoman kihangsúlyozza a texturát tartalmazó képterületeket, hogy a felvételek élettel teliek és nagyobb részletgazdagságúak legyenek. A Venus Engine FHD (FX700, FZ100, LX5) továbbá magas szintű zajcsökkentő mechanizmust alkalmaz, hogy a lágy képterületeket egyenletesebbé tegye. A már megszokott élességnövelésen kívül, az Intelligens Felbontás innovatív technológiája pixelről pixelre történő precíz jelfeldolgozást biztosít a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. Az eredmény természetesen tiszta és éles fénykép. Az Intelligens Felbontás technológia hozománya az Intelligens Zoom funkció is, mely magas képminőség mellett képes kb. 1,3 szorosával megnövelni a zoomtartományt. Ezek a processzorok igen körültekintően kezelik a képzajt, mivel különválasztják a színzajt a fényességi zajtól és mindegyiknél az optimális szűrési metódust és fokot alkalmazzák. Így tiszta és szép felvételeket készíthetünk, még magas ISO értékek használata mellett is. A Venus Engine FHD ráadásul a színzajt is szelektíven csökkenti, melyet az egyes pixelek világossági szintje alapján bírál el, így nem mossa össze a színek közötti határvonalakat.

Ugyanakkor a Venus Engine HD II és a Venus Engine FHD képfeldolgozó processzorok kimagaslóan gyors reakcióidőt eredményeznek. A zárkioldás késleltetése így mindösszesen kb. 0,006 másodperc (konkrét modelltől függően). A szupergyors Sonic Speed AF (autofókusz) és a kategóriáját megelőző feléledési idő garantálja, hogy soha ne maradjon le a pillanat varázsáról. Összehasonlítva a hagyományos Venus Engine HD processzorral, a nagyteljesítményű Venus Engine FHD és HD II képfeldolgozók lényegesen több energiát takarítanak meg, ezzel növelve meg az akkumulátor teljesítményét. Így akár 580 felvétel készíthető (CIPA: DMC-FZ45) egyetlen feltöltéssel.

Az intelligencia számít

A Panasonic intelligens megoldásai között megtalálhatjuk a jól ismert és népszerű iA (Intelligens Automata) módot, mely kontrollálja a megnövelt hatékonyságú POWER O.I.S. optikai képstabilizátort-t csak úgy, mint az Arcérzékelés és Arcfelismerés funkciókat.

Az utóbbi technológia képes felismerni a készülékben előzőleg eltárolt arcokat, így a személyekhez legmegfelelőbb fénymérési és képi beállításokat rendeli hozzá. Az Intelligens motívumprogram-választó (Intelligent Scene Selector) pedig automatikusan kiválasztja a szituációnak leginkább megfelelő témamódot (makró, portré, tájkép, éjszakai portré, éjszakai tájkép).

Az Intelligens Expozíció (Intelligent Exposure) funkció arra szolgál, hogy megelőzze a képrészletek alul- vagy túlexponálását. Az újonnan debütáló Bemozdulás-mentes (Motion Deblur) móddal (FX700, FZ100, FZ45) az új LUMIX kompaktok könnyedén kiküszöbölik a mozgásból eredő elmosódást, mivel az Intelligens ISO-vezérlés és az Intelligens Expozíció rövidebb záridők alkalmazását teszi lehetővé.

Kreatív mozi készítő és manuális működés

Azok számára, akiket mélyebben érdekel a mozgóképkészítés, a Kreatív Film mód (kivéve FT10 ) lehetővé teszi a rekesz- és záridő értékek manuális beállítását, így még hatásosabb filmek készülhetnek.

A záridő megváltoztatása a videóknak speciális effektet kölcsönöz, amely leginkább gyorsan mozgó tárgyak felvételéhez alkalmas.

Az új Videó Felosztó (Video Divide) funkcióval (kivéve FT10) a felhasználó már a készüléken belül két szakaszra bonthatja a videókat rövidítés vagy törlés céljából. A Saját Szín (My Color) mód elérhető videorögzítés alatt is, amely a LUMIX G Mikro 4/3-os rendszer fényképezőgépeiből származik és olyan kreatív szűrőket kínál, mint például Lyukkamera (Pin Hole), Szemcsés film (Film Grain), Sziluett, Nagy dinamikájú és Nagy dinamikájú fekete-fehér.

Az új LUMIX kompaktok teljes manuális kontrollt biztosítanak (kivéve FT10) beleértve a rekesz (A), záridő (S) és teljes manual (M) beállítást, ahogyan azt fotó módban megszokhattuk.

Az új fejlesztésű tekerhető és benyomható tárcsával (FZ100; FZ45; LX5) a kívánt beállítások elérése sokkal gyorsabbá és könnyebbé vált.

PhotofunStudio 5.0 HD Edition szoftver

A legújabb LUMIX modellek dobozában megtalálható lesz a PhotofunStudio 5.0 HD Edition szoftver is. Ez a villámgyors betöltési időnek és a felvételek gyors beolvasásának köszönhetően megkönnyíti a fotók válogatását és rendszerezését. Az Arcfelismerés funkció alkalmazásával a szoftver automatikus kiválogatja az adott személyről készült képeket. Így ha például csak egy személy fényképeit szeretné végignézni, nem kell többé az egész képtárát végigböngésznie. Továbbá nagy effekt gyűjtemény áll rendelkezésre diavetítések készítéséhez, melyekhez aláfestő zeneként közvetlenül használhatja iTunes zene könyvtárát.

A YouTube feltöltő (YouTube uploader) segítségével akár HD minőségben is közvetlenül oszthatja meg kedvenc videóit a népszerű videó megosztó portálon. Sőt akár 360 fokos panoráma képeket is készíthet MOV formátumban, melyhez nagy segítséget nyújt a készülékekben található Panorámasegéd funkció.

Panasonic LUMIX DMC-FZ45

Nagy zoom könnyen kezelhető gépvázban, hogy közelebb kerüljön a világhoz. A sikeres LUMIX FZ sorozat útján tovább haladva az új FZ45 14,1 megapixelt, 24x optikai zoomot és HD-videorögzítést kínál manuális beállítási lehetőségek megtartása mellett.

A DMC-FZ45 kiváló minőségű 25 mm-es ultraszéles látószögű és 24x optikai zoomátfogásra képes LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel rendelkezik (35 mm ekv.: 25-600 mm). Az optika 14 elemet tartalmaz 10 csoportba rendezve, beleértve 3 ED és 2 aszférikus lencsét 3 aszférikus felülettel. Ez a kompakt méretű, ámde igen fejlett lencserendszer kifogástalan optikai teljesítményt nyújt, nagylátószögben eltűnteti a torzítást, tele állásban pedig maximális színhelyességet garantál. Az Intelligens Felbontás technológiának köszönhetően rendelkezésre áll az Intelligens Zoom is, amely kb. 1,3-szorosára növelve a zoomátfogást még 32x kiterjesztett digitális zoommal is nagyszerű képminőséget eredményez.

A Panasonic intelligens megoldásai közül rendelkezésre áll az iA (Intelligens Automata) mód, mely kontrollálja többek között a Power O.I.S optikai képstabilizátort, Arcfelismerést, Intelligens Expozíciót és az Intelligens motívumprogram-választást.

A DMC-FZ45-ben megtalálható az új Bemozdulás-mentes (Motion Deblur) mód, melyhez Intelligens ISO-vezérlés is társul. A Venus Engine HD II processzornak köszönhetően a fényképezőgép még gyorsabb működésre képes, melyet a kb. 0,006 másodperces kioldási idő is bizonyít.

A szupergyors Sonic Speed AF és a kategóriában kiemelkedően gyors talpraállási idő szintén garantálja, hogy ne szalasszon el egy megörökítendő pillanatot sem. A könnyű kezelhetőség érdekében, az új beállítótárcsa és a kamera hátán lévő fókusz gomb együtt segíti az egyszerű vezérlést.

Az FZ45 AVCHD Lite formátumú nagyfelbontású mozgóképrögzítésre képes 25 kép/mp PAL képfrissítés mellett. A népszerű iA mód videofelvétel közben is elérhető, míg a Dolby Digital Creator biztosítja a kiváló hangminőséget. A készülék tetején található dedikált videó indító gomb azonnali filmkészítést tesz lehetővé fotózás közben, ráadásul a 24x optikai zoomot is maradéktalanul kihasználhatjuk HD-videók rögzítésekor. Kreatív Film módban a felhasználó a rekesz- és záridő értékeket könnyedén változtathatja manuálisan. Az új Videó Felosztó funkcióval a készülék lehetőséget nyújt a készüléken belüli vágásra, a kreatív filmkészítés érdekében pedig a Saját Szín funkció is elérhetővé vált videózás közben.

A DMC-FZ45 3?-os, 230 000 képpontos (nagy betekintési szögű) LCD-kijelzővel és 202 000 képpontos elektronikus keresővel rendelkezik, melyek 100%-os lefedettséget garantálnak.

Panasonic LUMIX DMC-FZ100

A DMC-FZ100 a Panasonic jól ismert FZ szériájának legújabb zászlóshajója, mely új fejlesztésű 14,1 megapixeles MOS szenzorral van felvértezve, valamint nagy átfogású 24x optika zoommal, Full HD videorögzítési lehetőséggel és 3?-os kihajtható és forgatható LCD-kijelzővel rendelkezik.

Az FZ100 kiváló minőségű 25 mm-es ultraszéles látószöggel rendelkező és 24x optikai zoomátfogású LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel van ellátva (35 mm ekv.: 25-600 mm). Az optika 14 elemet tartalmaz 10 csoportba rendezve, ezek között 3 ED és 2 aszférikus lencsetag találunk 3 aszférikus felülettel a kiváló optikai teljesítmény érdekében. Az Intelligens Zoom funkciónak köszönhetően a zoomátfogás könnyedén 32x-re bővíthető. Az 1 cm-es makró közelpontnak hála, az FZ100-zal lenyűgöző makró felvételeket készíthetünk.

Az FZ100 igazi ereje az új nagy felbontású és minden eddiginél gyorsabb 14,1 megapixeles MOS szenzorban rejlik.

A MOS szenzor és a gyors Venus Engine FHD képfeldolgozó processzor kombinációjával az FZ100 messze felülmúlja az átlagos digitális kompakt készülékeket.

A DMC-GH1-ben megismert nagy sebességű ?digitális jel kimenet? technológiát a DMC-FZ100 is alkalmazza, mely nagy gyorsaságú sorozatfényképezést és Full HD videorögzítést biztosít. Így lehet képes a DMC-FZ100 14 megapixeles teljes felbontásban 11 kép/mp sorozatfelvételre mechanikus zár alkalmazásával és 5 kép/mp sebességre folyamatos élességállítás mellett.

Gyors sorozat (Burst shooting) módban, az elektronikus zárat használva a készülékkel akár 60 kép/mp sorozatfelvétel is elérhető 3,5 megapixeles felbontásban.

Az új szenzor lehetővé teszi kiváló minőségű, Full HD felvételek készítését 50i PAL képfrissítéssel (25 kép/mp kimenet) AVCHD (MPEG-4/H.264) formátumban, de akár nagysebességű 220 kép/mp videókat is rögzíthetünk QVGA méretben.

A nagy átfogású 24x optikai zoom teljes tartományában elérhető marad filmfelvételkor, miközben tervezésének köszönhetően minimálisra csökkenti a zoomolásból vagy automata élességállításból adódó háttérzajt.

A népszerű iA (Intelligens Auto) mód videofelvételek készítésnél is elérhető, beleértve a Power O.I.S optikai képstabilizátort, Arcfelismerést, Intelligens motívumprogram-választást és az Intelligens Expozíciót.

A DMC-FZ100 szintén rendelkezik a Videó Felosztó (Video Divide) és Dolby Digital Creator funkcióval, de megtalálható benne a Kreatív Film mód, valamint a Saját Szín mód ez estben is elérhető mozgókép rögzítés közben.

Az új vakupapucs számos kiegészítő csatlakoztatását teszi lehetővé, beleértve opcionális külső sztereó mikrofont (DMW-MS1) vagy külső vakukat (DMW-FL220/360/500). Videózás közben akár fényképek is menthetőek egyidejűleg 3,5 megapixeles méretben.

A DMC-FZ100 a manuális beállítási lehetőségek széles skáláját kínálja, legyen szó fénykép vagy videó készítésről. Az új beállító tárcsa és az objektív tubusra áthelyezett fókusz gomb könnyed együttes használatot tesz lehetővé.

A DMC-FZ100 3?-os kihajtható és forgatható, nagy betekintési szögű 460 000 képpontos LCD kijelzővel van felszerelve, melyet egy 0,2?-os 202 000 képpontos elektronikus EVF kereső egészít ki. Mindkét kijelező 100%-os lefedettséggel dolgozik.

A nagyméretű, jól látható képet adó LCD vízszintesen 180 fokban, függőlegesen

270 fokban forgatható el, így még kényelmesebb használatot tesz lehetővé, legyen szó komponálásról vagy felvételeink visszanézéséről.

Panasonic LUMIX DMC-FX700

A DMC-FX700 a karcsú, stílusos kialakítás és a kiváló teljesítmény legjobb kombinációja. Rossz fényviszonyok között, a különösen fényérzékeny F2.2 24 mm-es nagylátószögű Leica objektív és az új 14,1 megapixeles MOS képérzékelő kimagasló teljesítményre képes. Csak érintse meg a 3?-os LCD-kijelzőt és élvezze a fantasztikus Full HD videorögzítést.

Az FX700 kimagasló minőségű, 5x zoomátfogású LEICA DC VARIO-SUMMICRON (24-120mm, 35mm ekv.) objektívvel dicsekedhet, mely F2.2-es fényerejével igazi kuriózumnak számít a keskeny és divatos kompakt digitális fényképezőgépek között. A készülék ezen tulajdonsága és az iA módban megtalálható, bemozdulásmentes képkészítést garantáló funkció együttesen zárja ki a téma mozgásából adódó életlen felvételek készítését.

A legújabb fejlesztésű 14,1 megapixeles MOS szenzor nemcsak a felbontást, hanem az érzékenységet és a sebességet is magasabb szintre emeli. Hála a még magasabb fényérzékenység elérését garantáló ?mikrogyártási? technológiának és az extra fényérzékeny objektívnek, az FX700-as rossz fényviszonyok között is a legjobban teljesít kategóriájában.

A gép az FX széria zászlóshajójaként karcsú kialakítása ellenére 1920×1080 pixeles AVCHD formátumú Full HD videó rögzítésre is képes 25 kép/mp képfrissítéssel.

Az iA (intelligens Auto) módot természetesen használhatjuk fénykép, illetve mozgókép rögzítéskor is. Ebben az esetben az FX700 alkalmazza a Bemozdulás mentes (Motion Deblur) módot, az Intelligens ISO-vezérlést, Intelligens Expozíciót, POWER O.I.S. képstabilizátort, AF Tracking fókuszkövetést, Arcfelismerés funkciót és az Intelligens motívumprogram-választást is.

Az FX700-at teljes érintésvezérléssel áldották meg. Így például az autofókuszt is egy érintéssel azonnal a témára állíthatjuk a 3? átmérőjű és 230 000 képpontos kijelzőn, sőt akár az exponálást és a zoomolást is elvégezhetjük ily módon.

A készüléket teljes értékű manuális beállításokkal is felvértezték a még kifejezőbb és kontrolálltabb felvételek érdekében. A haladó fotósok számára megtalálhatóak az A (blende előválasztás) / S (zársebesség előválasztás) / M (teljes manuális) módok, melyek igen ritkának számítanak a stílusos kompaktok mezőnyében.

Panasonic LUMIX DMC-LX5

Kétévnyi hallgatás után a Panasonic büszkén mutatja be legújabb prémium kompaktját, a DMC-LX5-öt. A kategória éllovasának számító LX3 nyomdokain járva az LX5 új fejlesztésű 10,1 megapixeles nagyérzékenységű CCD érzékelőt kínál, melyhez egy extra fényerős F2,0-es Leica objektív is társul, valamint megtalálhatóak benne mindazon manuális állítási lehetőségeket, melyekre egy gyakorlott fotósnak szüksége lehet.

A DMC-LX5-öt nagy felbontású és F2,0 extra fényerős 24 mm-es ultranagylátószögű LEICA DC VARIO-SUMMICRON optikával látták el. Ez az újratervezett lencserendszer 3,8x-os zoomátfogást kínál, melynek 90 mm-ben ((35mm ekv.) végződő gyújtótávolsága még alkalmasabbá teszi azt pillanatképek és portrék készítéséhez. A DMC-LX5 esetében is kiterjeszthető a zoom 5x-ös átfogásra az Intelligens Zoom funkció segítségével. A lencserendszer 10 elemet tartalmaz 9 csoportba rendezve, közöttük találunk 3 aszférikus tagot 5 aszférikus felülettel a torzítási- és képi hibák (kromatikus aberráció, fátyolosság, becsillanás) minimalizálása és a nagy felbontás biztosítása érdekében.

Az új Step Zoom funkció segítségével, mely a gyorsmenüből könnyedén elérhető a gyújtótávolságokat fixen beállíthatjuk (24 mm, 28 mm, 35 mm, 70 mm, 90 mm), mintha csak egy DSLR-en cserélgetnénk a fix objektíveket.

A legújabb fejlesztésű 1/1,63 col méretű 10,1 megapixeles nagy érzékenységű CCD különösen nagy dinamikatartomány átfogással rendelkezik, melyet az elődmodell LX3-hoz képest kb. 31%-os érzékenység és kb. 38%-os szaturáció növeléssel értek el. A finomabb állíthatóság érdekében az érzékenység 1/3 Fé-enként léptethető, míg a 12800-as maximum ISO-értéknek köszönhetően (3 megapixeles felbontásban) még a legsötétebb helyeken is készíthetünk felvételeket.

Az objektívtubuson található kapcsoló segítségével közvetlenül válthatunk a 4:3, 3:2, 16:9 és az új 1:1 képarányok között, ráadásul a gép látószögcsökkenés nélkül képes 4:3, 3:2 vagy 16:9 oldalarányú képek készítésre a teljes 24-90 mm-es zoomtartományban. A Multi-képarány (Multi Aspect) módnak köszönhetően, akár mindhárom oldalaránnyal egyszerre is készíthetünk fotókat.

A LUMIX DMC-LX5-ben a Venus Engine FHD képfeldolgozó processzor a felelős a megnövelt sebességért és teljesítményért. A képfeldolgozó rendszer három processzort tartalmaz, mely drámai sebességnövekedést eredményez kimagaslóan energiatakarékos működés mellett. A fényképezőgép gyors reakcióidejének és a 40%-kal gyorsabb működést és azonnali felállást garantáló szupergyors Sonic Speed AF-nek köszönhetően még egyszerűbbé válik a pillanatképek és zsánerfotók készítése.

Az LX5 AVCHD Lite formátumú HD-mozgóképeket rögzít 25 kép/mp kimeneti képfrissítéssel. A készülék szolgáltatási között megtalálható a magas minőségű hang rögzítését garantáló Dolby Digital Creator, valamint az összes intelligens szolgáltatás, közöttük az iA (Intelligens Automata) mód, Power O.I.S. képstabilizátor, Intelligens motívumprogram-választás, Intelligens Expozíció, Kreatív Film mód, Saját Szín beállítások, Wind Cut szélzajcsökkentő és Video Divide videó vágó funkciók. A fényérzékeny F2,0 LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektívnek és a nagy érzékenységű CCD-nek köszönhetően a rossz fényviszonyok közötti videó felvételezés már 3 LUX-tól kiváló képminőséget eredményez.

Bár a DMC-LX5 méreteit tekintve megegyezik az LX3-mal, az új, finoman megformált markolati rész még könnyebb használatot biztosít, aktív használat közben is. A vakusarura több kiegészítő mellett, az opcionális Live View Finder (DMW-LVF1) is felhelyezhető. Az új beállítótárcsa gyors állítási lehetőségeket tesz lehetővé, míg a dedikált visszajátszás gombbal pillanatok alatt válthatnak a felhasználók a képkészítés és lejátszás között.

Az LX5-öt nagy felbontású és betekintési szögű 3?-os, 460 000 képpontos Intelligens LCD-vel szerelték fel. A nagy képernyőn jól láthatóak a részletek, így még könnyebb az élesség ellenőrzése exponálás előtt. Az AR bevonatnak és a High CRI (Color Rendering Index) LED háttérvilágításnak köszönhetően az LX5 LCD-kijelzőjének színvisszaadása messze kiemelkedik kategóriájában.

Az LX5-höz az opcionális kiegészítők széles választéka érhető el a kreatív és kompromisszummentes képrögzítés érdekében.

Panasonic LUMIX DMC-FT10

A DMC-FT10, a LUMIX FT időjárásálló szériájának legújabb generációja, mely 14,1 megapixeles érzékelőt és 4x rejtett zoomobjektívet kínál a soha nem pihenő outdoor felhasználók számára.

Az FT10 3 méteres mélységig vízálló, akár 1,5 méteres leejtést is kibír és teljesen porálló az ?IPX8? és IP6X? sztenderdeknek megfelelően. Hála a gumi párnázásnak, a megerősített üvegnek és a gépvázon belüli karbon gyantázásnak, a készülék légmentes védelmet nyújt a mélyebb víz, kosz és homok ellen. Minden alkatrészt, beleértve az objektívet is felülvizsgáltak, hogy még a -10 C fokos hidegnek is ellenálljon és ezáltal a fényképezőgép teljesen fagyálló legyen.

A gép nagyfelbontású 720p HD-videorögzítésre is képes Motion JPEG formátumban 30 kép/mp frissítéssel, de mindemellett elérhető WVGA (848×480) és VGA (640×480) filmméret is.

Az FT10-es 230 000 képpontos, 2,7?-os kijelzője az Intelligens LCD funkciónak köszönhetően érzékeli a külső fényviszonyokat és akár 40%-kal képes növelni az LCD-képernyő fényerejét kültéri használat esetén. Az AR bevonatnak hála a kijelző bármilyen környezetben jól látható marad.

A témamódok gazdag választékával még egyszerűbben készíthetünk csodálatos felvételeket, kerüljünk bármilyen fotós szituációba. A Tengerpart&Szörf (Beach & Surf) mód tökéletes megoldást nyújt a tengerparti események megörökítésére, egyszerű és gyors használatot tesz lehetővé automata fehéregyensúly állítással, akár a parton, akár 3 méteres vízmélységben. A Baba, Háziállat és Sport módokkal az Intelligens ISO-vezérlést kihasználva fantasztikus felvételek készíthetők, még akkor is, ha a téma váratlanul elmozdul.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles