42x Nikon superzoom | fototv.hu

0
0

A Nikon Europe két új szuperzoom optikás fényképezőgépet mutatott be. A COOLPIX P510, a rendkívül népszerű COOLPIX P500 utódja kimagasló, 42-szeres nagyítású NIKKOR zoomobjektívvel van felszerelve, amelynek gyújtótávolsága a fantasztikus 1000 mm-es szupertelefotótól a 24 mm-es nagylátószögig terjed. A 16 megapixeles L810 a 26-szoros nagyítású, extrém nagylátószögű optikai zoomobjektívjének köszönhetően közelebb hozza az eseményeket.  


A világcsúcs 1000 mm-es gyújtótávolságú P510 olyan részleteket is képes visszaadni, amelyek más fényképezőgéppel már túl messze lennének. „A fejlett objektív-eltolásos rázkódáscsökkentési funkciónak köszönhetően minden helyzetben garantált a stabil fényképezés” – magyarázta el Nicolas Gillet a Nikon Europe termékmenedzsere. „Az L810 könnyen használható szuperzoom-modell. Az előd COOLPIX L120 modellhez képest javult a beállítható gyújtótávolság-tartomány, és részletesebb, 16 megapixeles képérzékelőt kapott.”Zoom a végtelenbe: a nagy teljesítményű COOLPIX P510


Nagyszerű teljesítmény és páratlan tartomány. A kompakt COOLPIX P510 42-szeres zoommal, dönthető, nagy felbontású, 921 000 képpontos LCD-monitorral rendelkezik, és képes Full HD (1080p) formátumú videót rögzíteni sztereó hanggal.

A COOLPIX P510 döbbenetes, nagylátószögtől a szupertelefotóig terjedő tartománya minden körülmények között megállja a helyét, legyen szó széles szögű csoportfelvételről vagy a tengerben messze úszó delfinekről. A 16 megapixeles, háttérvilágítású CMOS-érzékelő és a fejlett objektív-eltolásos rázkódáscsökkentési funkció gondoskodik arról, hogy a fényképek minden fényviszony közepette élesek legyenek, és a felvétel még nagy gyújtótávolság esetén is stabil maradjon.

A videomód egyetlen gombnyomással elérhető, így az állóképek készítéséről könnyedén átválthat a Full HD- (1080p) videók rögzítésére sztereó hanggal. Az optikai zoom és az automatikus élességállítás még filmkészítés közben is elérhetők. A COOLPIX P510 lassított és gyorsított felvételt is képes készíteni, akár 120 képkocka/másodperc sebességgel (VGA). A videók iFrame formátumban rögzíthetők, a beépített HDMI-csatlakozóval pedig a fényképezőgép közvetlenül HDTV-készülékre csatlakoztatható, így a fényképeket és filmeket egyszerűen megtekintheti a családjával vagy barátaival.

A dönthető, nagy felbontású LCD-monitorral felfedezheti a saját kreatív oldalát: felső vagy alsó nézetből készített fényképek izgalmas perspektívát kínálnak. A beépített GPS-vevő rögzíti a fényképek elkészítésének helyét.

A COOLPIX P510 három színben érhető el: Fekete, vörös és sötétszürke.

Elérhető teljesítmény a mindennapokra: a COOLPIX L810

A szuperzoom-objektívvel és 720p formátumú videórögzítő-képességű COOLPIX L810 könnyedén használható nagyszerű technológiát kínál, így hitelesen örökíti meg az emlékezetes pillanatokat. Az egyszerű automatikus mód a fényviszonyokhoz igazodva kiválasztja a megfelelő beállításokat, így a fényképezés gondtalan marad.

A NIKKOR 26-szoros extrém nagylátószögű optikai zoomobjektívje (22,5-585 mm) a panorámaképektől a távoli eseményekig mindenre használható. A készülék oldalán található, innovatív vezérlő lágy, folyamatos zoomolást biztosít a teljes fókusztartományban, legyen szó akár videó-, akár képkészítésről. Az objektíveltolásos rázkódáscsökkentés ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását. A 16 megapixeles CCD-képérzékelőnek és a négy különböző, automatikus elmosódáscsökkentő funkciónak köszönhetően mindig tűéles képek készíthetők.


A fényképezőgép szabványos AA méretű akkumulátorokkal használható, így garantáltan soha nem fog kellemetlen helyzetbe kerülni akár utazik, akár otthon van.

A COOLPIX L810 négy színben kapható: Fekete, vörös kék és lágy szürke.

P510: További tulajdonságok

 • Automatikus HDR mód: HDR módban a képek lenyűgöző színrészletességgel készíthetők bármilyen helyzetben. Egyetlen kioldás alatt a fényképezőgép két, eltérő expozícióval készült felvételt kombinál, és ezekből hoz létre nagy dinamikai tartományú és gazdag színskálájú képet.
 • Egyszerű panoráma 360?/180?: dinamikus panorámaképek létrehozása függőleges vagy vízszintes pásztázással.
 • 3D-s fényképezési mód: a mozdulatlan témákról létrehozott térhatású képek lejátszhatók a 3D-s technológiát támogató televíziókon és számítógépeken. A fényképezőgép két különböző pozícióból felvett képet kombinál; automatikusan elkészíti a második felvételt automatikusan készíti el, amint a fényképezőgép megfelelő pozícióba kerul.
 • Gyors sorozatfelvétel: akár 5 teljes felbontású kép készíthető 6 képkocka/másodperc sebességgel, illetve 30 teljes felbontású kép 1 képkocka/másodperc sebességgel.
 • Módválasztó tárcsa: manuális expozíciómódok (P/S/A/M) és Felhasználói mód, ahol azonnal kiválasztható a kívánt fényképezőgép-beállítás.
 • Vezeték nélküli átvitel: kompatibilis az Eye-Fi X2 (vagy újabb) kártyákkal. A digitális fényképek (JPEG formátumban) közvetlenül a telefonra vagy a számítógépre átvihetők. Ha ezután csatlakozik az internetre, használhatja a Nikon my Picturetown nevű képmegosztó szolgáltatását is.
 • Retusálás menü: a fényképek a fényképezőgép beépített szűrőeffektusaival tovább javíthatók. A funkció olyan beállításokat tartalmaz, mint a Szelektív színbeállítás vagy a Csillagfény effektus. Az előbbi monokrómmá alakítja a képet, majd a kiválasztott területet kiszínezi, az utóbbi pedig csillogó hatást ad a fényes elemekhez.L810: További tulajdonságok


 • Tűéles videórögzítés 720p formátumban: a mozgó témák is könnyedén felvehetők. A külön videofelvétel-gombbal egyszerűen kezdhető a rögzítés, az optikai zoom és az automatikus élességállítás pedig filmfelvétel közben is használható.
 • Elmosódásgátlás: Az objektíveltolásos rázkódáscsökkentés ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását. A magas ISO-érzékenység (legfeljebb 1600) még kevés fény mellett is éles képeket eredményez. A mozgásérzékelés kiegyenlíti a fényképezőgép és a téma mozgását. A legjobb kép kiválasztása (BSS) kiválasztja a legélesebbet legfeljebb 10 egymást követő kép közül.
 • 3D-s fényképezési mód: a térhatású képek lejátszhatók a 3D-s technológiát támogató televíziókon és számítógépeken.
 • Könnyed megosztás: a fényképezőgép beépített HDMI-csatlakozójával közvetlenül HDTV-készülékhez csatlakoztathatja a fényképezőgépet.
 • Intelligens portré rendszer: minden helyzetben elkészíthető a tökéletes portré. A Mosolyidőzítő akkor készíti el a felvételt, amikor a portréalany mosolyog. A Pislogásmentesítés figyelmeztet, ha a felvétel elkészítésekor a portréalany szeme csukva van. A Bőrlágyítás finomítja az egyenetlen bőrtónusokat a lágyabb hatású bőrért. A vörösszemhatás-korrekció kijavítja a vaku használatakor előforduló vörösszem-hatást.
 • Vezeték nélküli átvitel: kompatibilis az Eye-Fi X2 (vagy újabb) kártyákkal. A digitális fényképek (JPEG formátumban) közvetlenül a telefonra vagy a számítógépre átvihetők. Ha ezután csatlakozik az internetre, használhatja a Nikon my Picturetown nevű képmegosztó szolgáltatását is.