0.3 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

40mm-es makró objektív Nikontól | fototv.hu

DX-formátumhoz tervezett Micro Nikkor objektívet jelentett be a Nikon, mely 40mm-es gyújtótávval, f2.8 fényerővel rendelkezik és természetesen 1:1 leképzésre képes.

Sajtóbejelentés:

Nikon ma bejelentette új 40 mm-es, DX-formátumú, közeli felvételekhez tervezett makroobjektívjét. Az objektív megörökíti a finom részleteket, 1:1 leképezési arányával remek, élethű képeket készít. Remek lehetőséget kínál a lelkes fotósoknak arra, hogy a szabad szemmel nem látható, finom részleteket is rögzítsék: igazán örömteli módja ez a közeli képek készítésének.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Ezzel a különleges makroobjektívvel a fotós megörökítheti azokat az apró, finom részleteket is, amelyeket a hagyományos szettobjektívvel nem lehet rögzíteni. Ez a kedvező árú modell lehetővé teszi a makrofotózás világának felfedezését, ugyanakkor sokoldalúsága révén nem korlátozza a témaválasztást csak erre a területre.”

Makroobjektív, közelről

A 40 mm-es, DX-formátumú objektív a legújabb tagja a Nikon egyre bővülő Micro NIKKOR termékcsaládjának. FX-formátumú gépre szerelve a képszöge 60 mm-nek felel meg. 0,163 méteres legkisebb fókusztávolságával (a fókuszsíktól mért érték) és 1:1 maximális leképezési arányával az új modell igazi makroteljesítményt kínál a közeli képek készítéséhez. A gyors, f/2,8 maximális rekesz jóvoltából a fotós kiemelheti a témát és szépen elmoshatja a hátteret, valamint gyenge fényben, kézből fotózva is élesebb képeket készíthet.

Csak csendben

Legyen szó egy rovar részletes portréjáról vagy egy virág apró porzójáról, a közeli kép minősége a pontosságon múlik. Az új objektív kisméretű, egyszerűen használható, és a Nikon exkluzív Silent Wave motorja (SWM) hajtja, amely elképesztően pontos és rendkívül halk automatikus élességállítást garantál, így közelről is a téma megzavarása nélkül fényképezhet. A sima élességállítást segíti az M/A élességállítási mód is, amelyben kézzel felülbírálhatja az automatikus élességállítást, és így pontosan beállíthatja a kívánt élességet anélkül, hogy váltania kellene az automatikus és kézi élességállítási módok között.

Kis világ, nagy méretben

Az objektív olyan képeket tud készíteni, amelyeken még az apró témák is rendkívüli hűségben jelennek meg. Így megragadhatóvá válnak a finom minták, textúrák és részletek. A lelkes fotósok elsőrangú makrofotókat készíthetnek, de az objektív portrékhoz és általános fényképezéshez is remekül beválik.

A termék méretei: kb. 68,5 × 64,5 mm, tömege kb. 235 g. A fémből készült bajonettzárat gumi tömítés védi. Az objektív mellékelt tartozéka a HB-61 objektív fényellenző és a CL-0915 puha tok.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles