15.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

4 új Nikkor objektív | fototv.hu

A Nikon három képstabilizátoros zoom optikával és egy f1.4-es fényerejű portré objektívvel gazdagítja Nikkor objektív parkját.    

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR:Finomra hangolva

Amszterdam, Hollandia, 2010. augusztus 19. – A Nikon Europe örömmel jelenti be vadonatúj 5x-ös zoom objektívjét, az AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR-t, amelyet az FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépet használóknak szán. A 24–120 mm-es gyújtótávolság továbbra is egyedülálló a NIKKOR objektívek választékában, az új verzió pedig a teljes gyújtótávolság-tartományban f/4-es rekeszt kínál. Az objektívben a Nikon felhasználta a Nanokristály bevonatot és a Nikon második generációs VRII rendszerét.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Ez az objektív kiváló ár-érték arány és kis méret mellett kínál kitűnő teljesítményt, így vonzó a kalandvágyó fényképészek számára. Ez a második idén bemutatott, f/4-es rekesszel rendelkező VR zoom objektív, amely kiterjeszti a Nikon fotósok választási lehetőségeit.”

Állandó rugalmasság

Az AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR NIKKOR objektív a 24 mm-től 120 mm-ig terjedő gyújtótávolság-tartomány lefedésére alkalmas, így ideális események megörökítésére és utazás közbeni használatra is. Az állandó f/4-es rekesszel a fényképész a teljes zoomtartományban hatékonyan kezelheti a mélységélességet. Legyen bármi a téma a nagy méretű tájképektől a háttérből kiugró portrékig, az AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR könnyedén megoldja a feladatot.

 

Nincs bemozdulás

Az AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR objektív rendelkezik a Nikon második generációs rázkódáscsökkentő rendszerével (VR II) is, amellyel a fotós akár négy lépésközzel hosszabb záridőt használhat; és párosítja ezt az F/4-es rekesz gyenge megvilágításban megmutatkozó előnyeivel. A rendszernek két üzemmódja van: a Normál mód az általános kézben tartott fényképezésnél segédkezik, míg az Aktív mód a repülőgépek és mozgó járművek mechanikus rezgési frekvenciáinak hatását csillapítja.

 

Kimagasló képminőség a teljes zoomtartományban

A komplex optikai felépítés, a Nanokristály bevonat, a két ED üvegelem, valamint a nem kevesebb mint három aszférikus lencsetag használatával a készített képek fényben és színekben gazdagok, valamint nagy kontrasztúak lesznek változékony megvilágítási körülmények között is. A szellemkép, a tükröződések és a színeltérés előfordulásának lehetősége minimális, a kerekített kilenclamellás írisz pedig gyönyörű háttérelmosódást hoz létre az élességen kívüli területeken.

Simán teljesít

A Silent Wave Motort (SWM) kimondottan az objektív egyedülálló képességeihez tervezték. A motor nagyon megbízható automatikus élességállítást biztosít, és kézi vezérlésre is lehetőség van M/A módban. A zoomgyűrűk és a kapcsoló elhelyezése is elősegíti az intuitív (vak) használatot, úgy, hogy közben a keresőn keresztül folyamatosan nyomon követheti a témát. Az objektív jól használható az olyan digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel, mint a D700, az objektív házának kis bemélyedése pedig segíti a stabil fogást a használat során.

Mozgásra termett

A nagy zoomtartomány egy nagyon kompakt és szilárd felépítésű objektívben talált helyet, így ideális a kalandvágyó vagy utazni szerető fényképész számára. A magnézium és a Super Engineering Plastic nagy teherbírású műanyag alkatrészeknek köszönhetően az objektív ellenáll a mindennapos ütéseknek, a kapcsolók körül és az objektív rögzítésénél található gumi szigetelésnek köszönhetően pedig a pára vagy a por sem okoz gondot.


Az AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR egy lépéssel tovább viszi az „általános zoom objektív” fogalmát, hogy megfeleljen a modern FX-formátumú, nagy felbontású digitális tükörreflexes fényképezőgépek által támasztott elvárásoknak úgy, hogy közben megmarad kiváló ár/teljesítmény aránya.  

Az objektív tartozéka egy HB-53 típusú napellenző, és egy puha tok.

Műszaki adatok 

Gyújtótávolság

24–120 mm

Maximális rekesz

f/4

Minimális rekesz

f/22

Az objektív felépítése

17 lencsetag 13 csoportban (két ED üvegelemmel, három aszférikus lencsetaggal és nanokristály bevonattal)

Látószög

84?–20?20’ (61?–13?20’ Nikon DX-formátumú fényképezőgép esetén)

Minimális élességállítási távolság

0,45 m

Maximális leképezési arány

0,24x (telefotó beállítás esetén)

Íriszlamellák száma

9 (kerekített)

Élességállítás

Automatikus élességállítás a beépített SWM motorral és manuális élességállítás

Szűrőméret

77 mm

Átmérő x hosszúság

Kb. 84 × 103,5 mm

Tömeg

kb. 710 g

AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR:Bármire készen

Amszterdam, Hollandia, 2010. augusztus 19. – A Nikon Europe örömmel jelenti be az AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR jelű objektívet, amely teljesen új zoomtartományt ad a NIKKOR objektívek köréhez. Majdnem 11-szeres, 28 mm-től 300 mm-ig terjedő zoomtartományával a sokoldalú optika a rugalmasság új szintjével ismerteti meg az FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépek tulajdonosait. 

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Igazán izgatottan mutatjuk be ezt a teljesen új, többcélú objektívet, a NIKKOR család legújabb tagját. A DX-formátumú 18-200 mm-es objektív hatalmas sikernek bizonyult, úgyhogy örömmel mutatjuk be az FX-formátumú fényképezőgépek felhasználói számára is ugyanazokat az előnyöket, amelyeket ez az objektív kínál.”

Kiterjesztett 10,7-szeres zoomtartomány

Az AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR hatalmas 10,7-szeres zoomátfogása miatt ideális hordozható objektív. A meggyőző 28-300 mm-es fókusztartomány nagyon népszerű többcélú objektív mindazok számára, akik egy objektívvel szeretnének megoldani többféle helyzetet is. Ez a megoldás hasznos utazáskor, vagy ha rögzített helyzetből készít felvételeket. A rugalmas rekesztartománnyal az objektív mérete és tömege a lehető legkisebb, és még mindig vonzó mélységélesség érhető el a telefotó tartományban.

 

Továbbfejlesztett rázkódáscsökkentő rendszer

A Nikon exkluzív második generációs rázkódáscsökkentő rendszere (VRII) minden gyújtótávolság mellett stabil fényképezést tesz lehetővé még kézben tartott fényképezőgéppel is, két módban: Normál és Aktív. A optikai VR rendszer a keresőben megjelenő képet is stabilizálja, ezáltal pontosabb automatikus élességállítást és komponálást tesz lehetővé, ami különösen a 300 mm-es legnagyobb gyújtótávolság közelében fontos, ahol a könnyebb objektív megnövelheti a fényképezőgép nem kívánatos bemozdulásának veszélyét.

 

Csúcstechnológiájú optikai felépítés

A magas zoomarány ellenére az objektív két ED és három aszférikus lencsetaggal rendelkezik, hogy csökkentse a szuperzoom objektíveknél fokozottabban fellépő torzulások veszélyét. A további rugalmasság érdekében az objektív akár 50 cm-re is képes élességet állítani bármilyen gyújtótávolság mellett. 

Gyors kezelés

A Silent Wave Motort (SWM) kimondottan arra fejlesztették ki, hogy halk és pontos automatikus élességállítást tegyen lehetővé a teljes kiterjesztett zoomtartományban, intuitív kézi felülbírálási lehetőség mellett. A zoom záró kapcsoló megakadályozza a zoom „elmászását” (az objektív saját súlya miatti mozgását szállítás közben), és megtartja a kompakt méretet használaton kívül. Az objektív tartós magnézium váza jól kiegyensúlyozott kezelést biztosít.  

A HB-50 típusú napellenzővel, puha tokban az AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR tömege 800 g.

 Műszaki adatok

Gyújtótávolság

28–300 mm

Legnagyobb rekesz

f/3,5–5,6

Legkisebb rekesz

f/22 (28 mm-nél), f/38 (300 mm-nél)

Az objektív felépítése

19 lencsetag 14 csoportban (két ED üvegelemmel és három aszférikus lencsetaggal)

Képszög

75?-8?10’ (53? – 5?20’ Nikon DX formátumban).

Minimális élességállítási távolság

0,5 m (a teljes zoomtartományban)

Maximális leképezési arány

0,32x (telefotó állásban)

Íriszlamellák száma

9 (kerekített)

Élességállítás

Automatikus élességállítás a beépített SWM motorral és manuális élességállítás

        

AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G VR:A hatótávolság kiterjesztése

Amszterdam, Hollandia, 2010. augusztus 19. – A Nikon Europe ma bejelentette új, szuper-telefotó zoom objektívjét – az AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G VR-at. Az 55 mm-től 300 mm-ig terjedő gyújtótávolság-tartomány (DX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépekre átszámítva 82,5–450 mm) lehetővé teszi a fotós számára, hogy igazán közel, személyes közelségbe kerüljön távoli témákkal. 

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Az AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G VR igazán hasznos és gazdaságos második objektív napjaink 18–55 mm-es objektívjei mellé, így lehetővé téve minden téma megörökítését, legyen az közel vagy távol. A kompakt méretek és a könnyű felépítés ideális választássá teszik a kompakt digitális tükörreflexes fényképezőgépek felhasználói számára.”

Még távolabbra olcsóbban

Az 5,5-szeres zoomarány kiváló rugalmasságot kínál a telefotó-tartomány drasztikus kiterjesztésével. A 300 mm-es (DX-formátumú fényképezőgépeknél 450 mm) telefotó gyújtótávolsággal ez az objektív a megengedhető árú és hordozható telefotó-fényképezés kulcseszköze, ideális családi sporteseményekhez és nyaraláshoz. 

 

Álljon készenlétben

A legújabb VRII (második generációs rázkódáscsökkentés) révén az objektív lehetővé teszi, hogy élesebb képeket készítsen kézi fotózáskor. Ez különösen akkor hasznos, ha hosszabb záridőt használ nagyobb gyújtótávolság mellett, vagy ha gyenge fényben fényképez.

 

Csendes

Az AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G VR a Nikon SWM motorját (Silent Wave Motor) használja. Ez biztosítja, hogy az automatikus élességállítás gyorsan és csendben megtörténjen, így ne maradjon le fontos pillanatokról, és ne hívja fel magára a figyelmet.

Az AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G VR minőségi ED és új HRI (High Refractive Index, magas fénytörési mutatójú) üveg elemek használatával tiszta képeket készít, még kemény megvilágítás esetén is. Az objektív zárja időjárásálló szigeteléssel van ellátva, így bárhová magával viheti anélkül, hogy amiatt kellene aggódnia, hogy a pára és a por bejut az objektívbe vagy a fényképezőgép érzékelőjéhez.

A kalandra kész AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G VR egy megengedhető árú és kompakt objektív, amely bármely fotóstáska üdvözölt kelléke lehet. Az objektív tartozéka a HB-57 napellenző, amely erős napsütésben megakadályozza a tükröződéseket, illetve egy objektívtok a biztonságos tároláshoz és szállításhoz. Az objektív a Nikon népszerű digitális tükörreflexes kínálatának fényképezőgépeivel együtt, szettben is megvásárolható lesz.

Műszaki adatok 

Gyújtótávolság

55–300 mm (35 mm-es formátumban kifejezve 82,5–450 mm)

Maximális rekesz

f/4,5–5,6

Minimális rekesz

f/22–29

Az objektív felépítése

17 lencsetag 11 csoportban (két ED üvegelemmel, három aszférikus lencsetaggal és nanokristály bevonattal)

Látószög

28°50’–5°20’

Minimális élességállítási távolság

1,4 m

Maximális leképezési arány

0,28x

Íriszlamellák száma

9 (kerekített)

Élességállítás

Automatikus élességállítás a beépített SWM motorral és manuális élességállítás

Szűrőméret

58 mm

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G:Újjászületett legenda

Amszterdam, Hollandia, 2010. augusztus 19 – A Nikon Europe ma bejelentette új, gyors rekeszű közepes telefotó objektívjét – az AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G-öt. Az objektív a méltán nagynevű AF NIKKOR 85 mm f/1,4D IF utóda, teljesen új optikai felépítéssel, Silent Wave Motorral (SWM) és Nanokristály bevonattal rendelkezik, így nélkülözhetetlen kelléke a mai portré- és divatfényképésznek. Az objektív a NIKKOR 85 mm-es optikák gazdag hagyományait folytatja, és hűen tükrözi a Nikon elkötelezettségét az optikai innovációk iránt.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Az új AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G új szintre emeli a portréfényképezést. Olyan objektívről van szó, amely magában foglalja mindazt, amit a NIKKOR márkanév jelent: lenyűgöző kontraszt és felbontás, egyedülálló háttérelmosási képességgel párosulva.” Hozzátette: „Úgy gondoljuk, hogy új összehasonlítási alapot teremtünk nemcsak az állóképek készítői, de azon videósok számára is, akik – egyre többen – olyan D-SLR fényképezőgépekkel dolgoznak, mint a D3S.”

A háttérelmosás mestere

Az AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G a professzionális portrékészítéshez legmegfelelőbb optika. A gyors f/1,4-es rekesz kiválóan elválasztja egymástól a témát és a hátteret, míg a kerekített kilenclamellás írisz gyönyörű háttérelmosódást hoz létre sima élességen kívüli területekkel.

 

Fényes siker

Az AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G-ben jelenik meg először az az újonnan kifejlesztett optikai rendszer, amely 10 tagot tartalmaz 9 csoportban, és alkalmazza a Nikon exkluzív Nanokristály tükröződésgátló bevonatát, amely drámaian csökkenti a szellemképet és a tükröződéseket, így a készített képek színekben gazdagok és nagy kontrasztúak lesznek még a legrosszabb megvilágítási körülmények között is.

 

Simán működik

Az R135 különálló Silent Wave Motorral (SWM) van felszerelve, így halkan és pontosan állít élességet. Az élességállítási mechanizmust tovább tökéletesítettük, hogy manuális élességállításnál rendkívüli pontossággal működjön.

Kiállja a próbát

Ahogy azt bizonyára el is várja, a masszív NIKKOR magnézium objektívtestet alapos szigetelés védi a portól és a nevességtől, így Ön a legkeményebb körülmények között is fényképezhet. A maga 595 grammjával jól megállja a helyét a Nikon fejlett és professzionális D-SLR gépeivel, pl. a D700 és a D3 sorozatú fényképezőgépekkel együtt használva.

Az objektív tartozéka egy HB-55 típusú napellenző, és egy puha tok.

 Műszaki adatok 

Gyújtótávolság

85 mm

Maximális rekesz

f/1,4

Minimális rekesz

f/16

Az objektív felépítése

10 lencsetag 9 csoportban (nanokristály bevonattal)

Látószög

28°30’ (18°50’ Nikon DX-formátumú fényképezőgép esetén)

Minimális élességállítási távolság

0,85m

Maximális leképezési arány

0,12x

Íriszlamellák száma

9 (kerekített)

Élességállítás

Automatikus élességállítás a beépített SWM motorral és manuális élességállítás

Szűrőméret

77 mm

Átmérő x hosszúság

Kb. 86,5 x 84 mm

Tömeg

Kb. 595 g

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles