4 év után egy újabb távmérős Epson | fototv.hu

0
0

Egy újabb gyöngyszem a tradicionális fényképezés kedvelőinek. Igaz, hogy az Epson R-D1x nem celluloid hordozóra rögzít, de a hagyományos fényképezés érzését kínálja.

A pixelóriásnak egyáltalán nem nevezhető, 6 megapixeleles távmérős készülékkel rukkol elő az Epson. A R-D1x re keresztelt masina gyakorlatilag az elődmodell, az R-D1 ráncfelvarrása.

Nagy változások nem történtek, a fényképezőgép nagyobb kijelzőt (így is ”csak” 2,5”) és új képfeldolgozó processzort kapott, illetve alkalmassá tették az SDHC kártyák fogadására is (32 GB-ig).

A fényképezőgép APS-C szenzorral rendelkezik és Leica M és L szériás objektívekkel kompatibilis.

A készülék JPEG mellett RAW (12bit) formátumban is menti a képeket. A gyártó az R-D1x-hez opcionális tartozékként állványmenetbe rögzíthető markolatot is kínál, kényelmesebbé téve a készülék fogását. Az R-D1x rendelkezik film módokkal is, valamint a főbb képparaméterek egyénre szabhatóak.A masina áráról nincsenek pontos információk (~ USA 2000 dollár), az viszont biztos, hogy kíméletesebb árfekvésre számíthatunk, mint a Leica R8.2 esetében. De ennek ellenére több mint valószínű, hogy mélyen kell a zsebünkbe nyúlni, ha távmérős digitális fényképezőgépet szeretnénk használni. A piacon várhatóan 2009 áprilisától fog megjelenni.

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!