30.8 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!frissítve30 NAP A FÖLD ALATT - Barlangi kalandok Sony A7s-sel | fototv.hu

30 NAP A FÖLD ALATT – Barlangi kalandok Sony A7s-sel | fototv.hu

30 nap a föld alatt - Barlangi kalandok Sony A7s kamerán keresztül

A rendezvény pár órájára felfedeztük a barlang legszebb részeit és egy régi motoros barlangász, Mátyus Károly tolmácsolásában meghallgathattunk egy igazán különleges történetet. 1967-ben ugyanis 8 ember, 30 napot töltött a föld alatt, a Szemlő-hegyi-barlangban. Amíg a többiek próbálgatták a gépeket és körbejárták a barlangot, mi szorgosan vágóképeztünk, hiszen nem volt sok időnk. A túra végén pedig elkaptuk Mátyus urat egy beszélgetésre.

30 nap a föld alatt - Barlangi kalandok Sony A7s kamerán keresztül

Készítettünk vele egy interjút, viszont a hangrögzítőnk a föld alatt felmondta a szolgálatot. Ezért a videóban kénytelenek voltunk a kamerák beépített mikrofonjai által felvett hangot használni. A relatív pocsék hangminőségért elnézéseteket kérjük, de feltétlenül szerettük volna megmutatni a felvételeket.

30 nap a föld alatt - Barlangi kalandok Sony A7s kamerán keresztül

A Sony A7s vázak minimum ISO 6400 érzékenységen forogtak, sok esetben 12.800-at használtunk. Utómunkában zajszűrést nem raktunk a képekre, csak alap fényelést alkalmaztunk, illetve néhol plusz szoftveres stabilizálást is bevetettünk. Full HD felbontásban 50 képkocka sebességgel rögzítettük a jeleneteket, majd 25 kép/mp-re lassítottuk vissza őket. Az eredmény szerintünk magáért beszél…

Köszönjük Mátyus Károlynak, hogy elmesélte történetét!

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
30.8 ° C
31.6 °
29.3 °
25 %
4.1kmh
0 %
sze
30 °
csü
29 °
pén
29 °
szo
27 °
vas
33 °

További friss hírek