15.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

30 NAP A FÖLD ALATT – Barlangi kalandok Sony A7s-sel | fototv.hu

30 nap a föld alatt - Barlangi kalandok Sony A7s kamerán keresztül

A rendezvény pár órájára felfedeztük a barlang legszebb részeit és egy régi motoros barlangász, Mátyus Károly tolmácsolásában meghallgathattunk egy igazán különleges történetet. 1967-ben ugyanis 8 ember, 30 napot töltött a föld alatt, a Szemlő-hegyi-barlangban. Amíg a többiek próbálgatták a gépeket és körbejárták a barlangot, mi szorgosan vágóképeztünk, hiszen nem volt sok időnk. A túra végén pedig elkaptuk Mátyus urat egy beszélgetésre.

30 nap a föld alatt - Barlangi kalandok Sony A7s kamerán keresztül

Készítettünk vele egy interjút, viszont a hangrögzítőnk a föld alatt felmondta a szolgálatot. Ezért a videóban kénytelenek voltunk a kamerák beépített mikrofonjai által felvett hangot használni. A relatív pocsék hangminőségért elnézéseteket kérjük, de feltétlenül szerettük volna megmutatni a felvételeket.

30 nap a föld alatt - Barlangi kalandok Sony A7s kamerán keresztül

A Sony A7s vázak minimum ISO 6400 érzékenységen forogtak, sok esetben 12.800-at használtunk. Utómunkában zajszűrést nem raktunk a képekre, csak alap fényelést alkalmaztunk, illetve néhol plusz szoftveres stabilizálást is bevetettünk. Full HD felbontásban 50 képkocka sebességgel rögzítettük a jeleneteket, majd 25 kép/mp-re lassítottuk vissza őket. Az eredmény szerintünk magáért beszél…

Köszönjük Mátyus Károlynak, hogy elmesélte történetét!

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles