23.9 C
Budapest
szombat, augusztus 13, 2022
Kezdőlap!frissítve3 új Canon objektív | fototv.hu

3 új Canon objektív | fototv.hu

Három új objektívet jelentett be az EOS 7D mellé a gyártó a mai napon. Egy makró objektívvel bővült a professzionális L család és két új optika gazdagítja az EF-S objektív parkot.

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM


Az új makró objektív nem váltja le az előző 2.8-as fényerejű 100mm-es Canon makró optikát, hanem professzionális L-szériás minőségben készíthetünk vele közel felvételeket. Az objektívre akár opcionális állványgyűrű is helyezhető, közelpontja 1:1-es leképzés mellett 30cm. A speciális UD lencsetagokat is tartalmazó optikai rendszerbe a legújabb Hybrid IS képstabilizátor került, mely a szögelmozdulásból és az elmozdulásból eredő bemozdulásokat is kompenzálja. Hatásfoka a leképzési aránytól is függ, portrézáskor például 4Fé korrekcióra képes, az 1:1-es leképzéskor pedig 2 lépés előnyt jelent. A 7D vázhoz hasonlóan szeptember végére várható piacra kerülése 1050 dolláros ár környékén.

EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM


Az új APS-C méretű szenzorokhoz optimalizált alapzoom elődjénél, a 17-85mm IS USM-nél nagyobb széleslátószöget (24-136mm) és jobb képminőséget ígér. Ez az UD alacsony színszórású elemeknek és a speciális rétegkezeléseknek köszönhetjük. A képstabilizátor ennél a modellnél is 4Fé kompenzációra képes és az Ultrasonic motornak hála csendes és gyors élességállítást kapunk. A tengerentúlon 800 dolláros áron kerül majd a boltok polcira.


EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS


7.5x zoomátfogást kínál a Canon legújabb utazó-zoomja, mely kisfilmes formátumban 29-216mm-es gyújtótávolságot fed le és 45cm-es közelponttal bír. Az objektívbe szintén belekerült az akár 4fé kompenzációra képes optikai képstabilizátor és az alacsony színszórású optikai elemek. Ennél a modellnél sajnos nem kapunk magnélküli fókuszmotort. 500 dolláros áron kerül majd az amerikai kereskedők polcaira szeptemberben.

Sajtóközlemények:

London, UK, 2009 Szeptember 1.: A Canon a mai napon bejelentette a nagy teljesítményű EF 100mm f/2.8L Macro IS USM objektívjét, amely a Canon objektívsorozat zászlóshajójának a méltán híres L sorozatnak az új tagja. Az EF 100mm f/2.8L Macro IS USM az első olyan makró objektív a teljes EOS objektívkínálatban, amelyben képstabilizátor található. Ezzel lehetővé válik, hogy a fotósok pompás közeli képeket készítsenek állvány-használat nélkül.

 

A nagyteljesítményű, középkategóriás tele makróobjektív, azoknak a fotósoknak fejlesztették ki, akik a legmagasabb optikai minőség hívei. Az új Hybrid IS rendszer 4-lépéses korrekciója biztosítja, hogy a kamera bemozdulásából eredő elmosódást kompenzálja normál használat mellett. A Hybrid IS korrigálja az eltolásból eredő mozgásokat – melyek a közeli felvételeknél problémát jelentenek a fotósok számára, valamint a szögelmozdulásokat is a 2 lépéses kompenzációval 1.0x nagyításnál.

 

Az EF 100mm f/2.8L Macro IS USM Ultra alacsony szórású (UD) lencséi kiküszöbölik a színtorzulási hibákat a kiváló minőség érdekében. A nagy kontrasztú képek esetén a Super Spectra bevonat feladata a megjelenő szellemképeket és csillogásokat kompenzálni a fantasztikus képminőség elérésének érdekében. A kilenc -lamellás kör alakú blendekialakítás engedi a témát élesen kirajzolódni, mialatt a háttér egyenletesen elmosódik. A nagysebességű gyűrű típusú USM autofókusz gyorsan eléri a kívánt élességet. Az objektív ezeken kívül rendelkezik egy 3 pozíciós távolságkorlátozóval a tökéletes fókusz-távolság beállításhoz.

 

Ez az L szériás objektív por és nedvesség elleni védelemmel rendelkezik. A kínálatban az EF 100mm f/2.8 USM Macro előtt elhelyezkedő EF 100mm f/2.8L Macro IS USM a kiegészítők teljes választékával kompatibilis: állvány-gyűrű, Macro Lite adapter 67, ET-73 napellenző valamint az EF12 II és EF25 II közgyűrűk. Az állványgyűrű adapter nélküli csatlakoztatást tesz lehetővé, a gyors elfordítással készíthető portré vagy tájképek készítésénél, így nem kell a képkivágást újra beállítani.  A Macro Lite adapter segítségével lehetőség van használni az MR-14EX és MT-24EX vakukat.

 

London, UK, 2009 szeptember 1.: A Canon a mai napon kibővítette az EF-S szériás objektív sorozatát két új nagyteljesítményű alap objektívvel. – az EOS EF-S bajonettes fényképezőgép használók számára – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS valamint az EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM. Mindkét objektív stílusában és teljesítményében tökéletesen illeszkedik a Canon új APS-C szenzorméretű fényképezőgépéhez – a Canon EOS 7D-hez.

A nagyteljesítményű alap zoom objektív

A kiváló minőségű EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM objektív egy 5,6x alap zoommal rendelkezik  (24-136mm-e gyújtótávolság 35mm-es filmnek megfelelően). Az EOS EF-S bajonetthez tervezett objektívek a nagylátószögű és portré tartományokat fedik le. A teljes zoom tartományban a közelpont 0.35m lesz, amit kiegészít a 4 lépéses képstabilizátor is.  

Sokoldalú szuper-zoom objektív

Az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS egy erőteljes minden az egyben objektív az EOS EF-S bajonettel rendelkező vázakhoz. A 4 lépéses képstabilizátor és a 7.5x szuper zoom tartomány (29-216mm ekvivalens) is segít, hogy az objektív a fényképezési tartományok széles szögét lefedje és egyúttal 45m-es közelponttal rendelkezik. Az általános célú zoom ideális azoknak a fotósoknak, akik az alap objektívtől eltérő objektívet keresnek.

Egyszerű használat, lenyűgöző képminőség

Mindkét objektív kiváló kevés fényben történő felvételkészítésnél a bennük megtalálható 4 lépéses képstabilizátornak köszönhetően, amely automatikus pásztázás-érzékeléssel és állványérzékeléssel rendelkezik, így biztosítva, hogy a fotós minden helyzetben elmosódás-mentes képet készíthessen. Az alacsony szórású (UD) lencséknek és az aszférikus lencsetagoknak, valamint a szellemkép és csillogás elleni lencsebevonatnak köszönhetően a kép minősége kiváló lesz. Mindkét objektív kör alakú blendekialakítással rendelkezik, a csodálatos végeredményt adó, egyenletesen elmosódott háttér leképzéséhez.

A gyújtótávolságok széles választékát kínáló EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS és EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM objektívek ideálisak a mindennapi használathoz, de ezen felül az olyan fotósok igényeit is kielégítik, akik egy könnyen hordozható objektívet keresnek, vagy csak az utazáshoz könnyebb felszerelést kívánnak magukkal vinni.

 

Budapest
tiszta égbolt
23.9 ° C
24.4 °
21.3 °
55 %
2.2kmh
0 %
szo
30 °
vas
32 °
hét
34 °
ked
35 °
sze
36 °

További friss hírek