0 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

3 új Canon objektív | fototv.hu

Három új objektívet jelentett be az EOS 7D mellé a gyártó a mai napon. Egy makró objektívvel bővült a professzionális L család és két új optika gazdagítja az EF-S objektív parkot.

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM


Az új makró objektív nem váltja le az előző 2.8-as fényerejű 100mm-es Canon makró optikát, hanem professzionális L-szériás minőségben készíthetünk vele közel felvételeket. Az objektívre akár opcionális állványgyűrű is helyezhető, közelpontja 1:1-es leképzés mellett 30cm. A speciális UD lencsetagokat is tartalmazó optikai rendszerbe a legújabb Hybrid IS képstabilizátor került, mely a szögelmozdulásból és az elmozdulásból eredő bemozdulásokat is kompenzálja. Hatásfoka a leképzési aránytól is függ, portrézáskor például 4Fé korrekcióra képes, az 1:1-es leképzéskor pedig 2 lépés előnyt jelent. A 7D vázhoz hasonlóan szeptember végére várható piacra kerülése 1050 dolláros ár környékén.

EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM


Az új APS-C méretű szenzorokhoz optimalizált alapzoom elődjénél, a 17-85mm IS USM-nél nagyobb széleslátószöget (24-136mm) és jobb képminőséget ígér. Ez az UD alacsony színszórású elemeknek és a speciális rétegkezeléseknek köszönhetjük. A képstabilizátor ennél a modellnél is 4Fé kompenzációra képes és az Ultrasonic motornak hála csendes és gyors élességállítást kapunk. A tengerentúlon 800 dolláros áron kerül majd a boltok polcira.


EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS


7.5x zoomátfogást kínál a Canon legújabb utazó-zoomja, mely kisfilmes formátumban 29-216mm-es gyújtótávolságot fed le és 45cm-es közelponttal bír. Az objektívbe szintén belekerült az akár 4fé kompenzációra képes optikai képstabilizátor és az alacsony színszórású optikai elemek. Ennél a modellnél sajnos nem kapunk magnélküli fókuszmotort. 500 dolláros áron kerül majd az amerikai kereskedők polcaira szeptemberben.

Sajtóközlemények:

London, UK, 2009 Szeptember 1.: A Canon a mai napon bejelentette a nagy teljesítményű EF 100mm f/2.8L Macro IS USM objektívjét, amely a Canon objektívsorozat zászlóshajójának a méltán híres L sorozatnak az új tagja. Az EF 100mm f/2.8L Macro IS USM az első olyan makró objektív a teljes EOS objektívkínálatban, amelyben képstabilizátor található. Ezzel lehetővé válik, hogy a fotósok pompás közeli képeket készítsenek állvány-használat nélkül.

 

A nagyteljesítményű, középkategóriás tele makróobjektív, azoknak a fotósoknak fejlesztették ki, akik a legmagasabb optikai minőség hívei. Az új Hybrid IS rendszer 4-lépéses korrekciója biztosítja, hogy a kamera bemozdulásából eredő elmosódást kompenzálja normál használat mellett. A Hybrid IS korrigálja az eltolásból eredő mozgásokat – melyek a közeli felvételeknél problémát jelentenek a fotósok számára, valamint a szögelmozdulásokat is a 2 lépéses kompenzációval 1.0x nagyításnál.

 

Az EF 100mm f/2.8L Macro IS USM Ultra alacsony szórású (UD) lencséi kiküszöbölik a színtorzulási hibákat a kiváló minőség érdekében. A nagy kontrasztú képek esetén a Super Spectra bevonat feladata a megjelenő szellemképeket és csillogásokat kompenzálni a fantasztikus képminőség elérésének érdekében. A kilenc -lamellás kör alakú blendekialakítás engedi a témát élesen kirajzolódni, mialatt a háttér egyenletesen elmosódik. A nagysebességű gyűrű típusú USM autofókusz gyorsan eléri a kívánt élességet. Az objektív ezeken kívül rendelkezik egy 3 pozíciós távolságkorlátozóval a tökéletes fókusz-távolság beállításhoz.

 

Ez az L szériás objektív por és nedvesség elleni védelemmel rendelkezik. A kínálatban az EF 100mm f/2.8 USM Macro előtt elhelyezkedő EF 100mm f/2.8L Macro IS USM a kiegészítők teljes választékával kompatibilis: állvány-gyűrű, Macro Lite adapter 67, ET-73 napellenző valamint az EF12 II és EF25 II közgyűrűk. Az állványgyűrű adapter nélküli csatlakoztatást tesz lehetővé, a gyors elfordítással készíthető portré vagy tájképek készítésénél, így nem kell a képkivágást újra beállítani.  A Macro Lite adapter segítségével lehetőség van használni az MR-14EX és MT-24EX vakukat.

 

London, UK, 2009 szeptember 1.: A Canon a mai napon kibővítette az EF-S szériás objektív sorozatát két új nagyteljesítményű alap objektívvel. – az EOS EF-S bajonettes fényképezőgép használók számára – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS valamint az EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM. Mindkét objektív stílusában és teljesítményében tökéletesen illeszkedik a Canon új APS-C szenzorméretű fényképezőgépéhez – a Canon EOS 7D-hez.

A nagyteljesítményű alap zoom objektív

A kiváló minőségű EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM objektív egy 5,6x alap zoommal rendelkezik  (24-136mm-e gyújtótávolság 35mm-es filmnek megfelelően). Az EOS EF-S bajonetthez tervezett objektívek a nagylátószögű és portré tartományokat fedik le. A teljes zoom tartományban a közelpont 0.35m lesz, amit kiegészít a 4 lépéses képstabilizátor is.  

Sokoldalú szuper-zoom objektív

Az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS egy erőteljes minden az egyben objektív az EOS EF-S bajonettel rendelkező vázakhoz. A 4 lépéses képstabilizátor és a 7.5x szuper zoom tartomány (29-216mm ekvivalens) is segít, hogy az objektív a fényképezési tartományok széles szögét lefedje és egyúttal 45m-es közelponttal rendelkezik. Az általános célú zoom ideális azoknak a fotósoknak, akik az alap objektívtől eltérő objektívet keresnek.

Egyszerű használat, lenyűgöző képminőség

Mindkét objektív kiváló kevés fényben történő felvételkészítésnél a bennük megtalálható 4 lépéses képstabilizátornak köszönhetően, amely automatikus pásztázás-érzékeléssel és állványérzékeléssel rendelkezik, így biztosítva, hogy a fotós minden helyzetben elmosódás-mentes képet készíthessen. Az alacsony szórású (UD) lencséknek és az aszférikus lencsetagoknak, valamint a szellemkép és csillogás elleni lencsebevonatnak köszönhetően a kép minősége kiváló lesz. Mindkét objektív kör alakú blendekialakítással rendelkezik, a csodálatos végeredményt adó, egyenletesen elmosódott háttér leképzéséhez.

A gyújtótávolságok széles választékát kínáló EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS és EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM objektívek ideálisak a mindennapi használathoz, de ezen felül az olyan fotósok igényeit is kielégítik, akik egy könnyen hordozható objektívet keresnek, vagy csak az utazáshoz könnyebb felszerelést kívánnak magukkal vinni.

 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles