0 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

24mm-es Samsungok | fototv.hu

Az NV24HD készülék után újabb 24mm-es nagylátószögű fényképezőgépekkel jelentkezik a gyártó. A prémium modelljei típusjelzéseit (NV) mintha el akarná hagyni a Samsung és exkluzív kompaktjait WB jelöléssel látta el. A készülékek inkább a korábbi L szériához hasonlítanak, kevésbé idézik az NV modellekre jellemző formavilágot.  

 A nagyátfogású kompaktok kategóriájában – elsősorban a 24mm-es nagylátószögű állásának köszönhetően – egyelőre egyedülálló készüléket teremtett a Samsung.

A 12,2 megapixeles felbontású, WB550 (HZ15 az USA-ban) modellbe 24-240 mm ekvivalens értékkel rendelkező stabilizátoros Schneider-Kreuznach objektívet építettek. A készülék 3”-os 460 000 képpontos hagyományos LCD kijelzőt kapott. Teljes felbontásban maximum ISO 1600-as érzékenységet használhatunk, videófelvételt HD, azaz 1280×720-as felbontásban, 30 kép/mp-es képfrissítéssel készít a WB 550. Ami jó hír a kompaktokat is kreatívan használó fotósoknak, hogy a készülék manuális üzemmódban is használható.

5x-ös átfogással rendelkezik a szintén 12 megapixeles (12,1mp) felbontású WB100 (TL320 az USA-ban). A készülékbe optikai stabilizátoros Schneider-Kreuznach objektív került, mely 24-120mm ekvivalens értéket mutat. A fényképezőgép legnagyobb újdonsága a VGA felbontású 3”-os Active Matrix Organic LED kijelzője, mellyel a hétköznapokban OLED néven szoktunk találkozni. Ez a technológia a hagyományos LCD kijelzőknél szebb és élethűbb képeket ígér extrémebb fényviszonyok között is. Videófelvételt ugyanúgy, mint 10-es társánál, HD felbontásban készíthetünk. A manuális üzemmód ebből a modellből sem maradt ki, azzal a különbséggel, hogy a WB100 blende- és záridő automatikában is használható. A fehéregyensúly a gyári beállítások mellett 100K léptékekben, manuálisan is állítható. A készülék ezüst és fekete színverzióban lesz elérhető.

Mindkét készülékben az optikai stabilizátor mellett digitális stabilizátor védekezik a berázás veszélye ellen. Az arc és a mosolyfelismerés funkciók pislogásfelismerővel is kiegészültek. A tápellátásáról Li-ion akkumulátor gondoskodik.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles