0.6 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

20mm-es pencake és 45mm-es makró objektív a GF1 mellé | fototv.hu

Két új fix gyújtótávolságú objektívet láthatnak az IFA szakkiállításra látogatók a Panasonic standon a micro 4/3-os rendszerhez.  

LEICA DG MACRO-ELMARIT 45mm f2.8 ASPH. MEGA O.I.S.

Elérkezett az idő, hogy a micro 4/3-os rendszer egy makró objektívvel is kibővüljön. Ezt az űrt egy igazán kiváló minőségű Leica objektív tölti be, mely kisfilmes formátum szerint 90mm-es gyújtótávolságúnak felel meg. A 14 lencséből álló rendszerben egy ED (alacsony színszórású) és aszférikus elem kapott helyet és persz nem hiányozhat a Mega O.I.S. Optikai képstabilizátor sem. A belső élességállítású objektív teljes támogatást nyújt az új készülékek automatikus élességállítási rendszerével, így videó módban is élvezhetjük az autofókuszt és az arcfelismerést. A legközelebbi tárgytávolság változtatható, teljes állásban 15cm, de átválthatunk 50cm-es távolságra is, miközben a legnagyobb nagyítás 2:1 arányú. Mivel az objektív 1:1-es leképzésre képes, a 2x gyújtótávolság szorzó miatt 2x-es nagyítás érhető el. A mindössze 225 grammos optika apró méretét jól mutatja, hogy 2.8-as kezdő fényereje ellenére csak 46mm-es szűrőátmérővel rendelkezik.

LUMIX G 20mm f1.7 ASPH.

Már a 2008-as Photokina óta tudni lehetett a 20mm-es pencake, extra kis méretű fix optika megjelenéséről. A sorozatgyártás elindításának köszönhetően hamarosan a boltok polcain lesz a 40mm-es gyújtótávolságnak megfelelő 1.7-es nagy fényerejű alapoptika. A kiváló képminőség érdekében aszférikus elemeket (2db) és speciális rétegkezelésű tagokat kapott a lencserendszer. A mikro négyharmados csatlakozású objektív közelpontja 20cm, a legszűkebb blende f16. A Leica felségjelzésű makró objektívhez hasonlóan ennek az optikának is 46mm-es szűrőátmérője van, tömege azonban mindössze 100g!

Az objektív külön 400 eurós ár környékén kerül majd a boltok polcaira novemberben.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles