3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

1 NIKKOR AW vízálló objektívek | fototv.hu

Az AW1 MILC váz mellé a Nikon két objektívnek is elkészítette időjárásálló kivitelét, az 1 NIKKOR AW 11?27.5mm f3.5?5.6 objektív 2.5x zoomátfogást kínáló KIT objektív, míg az 1 NIKKOR AW 10mm f2.8 lencse remek fényerős nagylátószögű lencse a Nikon 1 új víz- és ütésálló MILC rendszernek első gépvázához.

Nikon 1 AW1 jégbefagyva

Sajtóbejelentés:

A Nikon ma bejelentette a világ első vízálló/ütésálló cserélhető objektívjeit1, amelyeket kifejezetten a vadonatúj Nikon 1 AW1 vízálló/ütésálló/fagyálló rendszer-fényképezőgéppel való használatra terveztek.

Az 1 NIKKOR AW 11?27.5mm f/3.5?5.6 objektív egy akcióra termett, 2,5x zoom objektív. Az 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 objektív egy remekül hordozható, gyors, nagy látószögű objektív. A két objektív 15 és 20 m mélységig vízálló2, 2 méteres magasságból leejtve ütésálló3, és akár -10 °C-os fagyot is kibír.4

A két objektív egyaránt remek választás a fantasztikus kalandok és a mindennapi történések megörökítésére; a Nikon 1 AW1 fényképezőgéppel használva őket az aktív fotósok ? akik értékelik az élet finomságait ? egy minden helyzetben használható eszközt kapnak a kezükbe. Akár a városban, akár egy hétvégi kalandozás során fényképeznek, a felhasználók kitűnnek majd a tömegből, illetve fényképeik és videóik is meggyőzőek lesznek.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszer-fényképezőgépeinek termékmenedzsere a következőket mondta:

?Ha valakinek jó a stílusérzéke és kalandvágyó, akkor az új Nikon 1 AW rendszer remek választás a számára. A rendszer gyors, hordozható és rugalmas, amiben az új 1 NIKKOR AW objektívek is jelentős szerepet játszanak. Vízálló, ütésálló és fagyálló kialakításuk nem ment a képminőség rovására, így olyan felvételeket készítenek, akár a víz alatt is, amelyekről a Nikon optikák méltán híresek.?

Hozzátette: ?Akár a nagy látószögű, akár a zoom objektívvel fotóz valaki, nagyfokú szabadságérzetet ad, hogy vízhatlan tok nélkül használhatja a gépet; amikor pedig szárazföldön fényképez, akkor nem kell aggódnia a gép véletlen leejtése miatt.?

1 NIKKOR koncepció

Az 1 NIKKOR objektívekkel kiemelkedő élességgel rögzíthető a valóság. A tervezők az aktív életstílust tartották szem előtt, így az egyre több tagot számláló sorozat számtalan helyzetben használható, ráadásul mindegyik objektív videofelvételre is optimalizálva van. Az 1 NIKKOR objektívek kis mérete a Nikon 1 fényképezőgépek hordozhatóságával, teljesítményével és sebességével kombinálva egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1-rendszert.

1 NIKKOR AW 11?27.5mm f3.5?5.6 2,5x átfogású zoom objektív

1 NIKKOR AW 11?27.5mm f/3.5?5.6: remekül hordozható

Ez a strapabíró, elegáns, 2,5x zoom objektív esőben, napsütésben és a víz alatt egyaránt nagyszerű társ az élet kalandjaihoz. A 11?27,5 mm-es zoomtartomány (35 mm-es formátumban kifejezve: 30?74 mm) lefedi a leggyakrabban használt gyújtótávolságokat; az alkalmi pillanatképektől a portrékon át a távoli témákig minden helyzetben és minden pillanatban remek fényképeket és videókat készít. A széles, csúszásgátló recézéssel ellátott zoomgyűrű még kesztyűben is sima zoomolást tesz lehetővé. Az objektív strapabíró kialakítása és luxus fémborítása remekül kiegészíti a Nikon 1 AW fényképezőgép megjelenését. A Nikon 1 AW1 rendszer szettobjektívjeként elérhető objektív a fényképezőgéphez illeszkedő fehér, fekete és ezüst színben kapható.

1 NIKKOR AW 10mm f2.8 nagylátószögű objektív

1 NIKKOR AW 10mm f/2.8: gyors, nagy látószögű akció

A robusztus, elegáns és gyors 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 nagy látószögű objektív szárazföldön és vízen, bármely környezetben lenyűgöző nagy látószögű felvételeket készít. A nagy, f/2,8 maximális rekesznek köszönhetően gyenge fényben is remek akciófotókat rögzít, és csodálatosan mossa el a portréalanyok mögötti hátteret. Az objektív remek teljesítményre képes, amikor például egy ködborította hegytetőről kell átfogó tájképet készíteni, a 0,2 méteres közelpont jóvoltából pedig ideális a homályos víz alatti környezetben készítendő közelképekhez. A fekete színben kapható objektív strapabíró kialakítása és luxus fémborítása jól kiegészíti a Nikon 1 AW fényképezőgép megjelenését.

Kiemelkedő képminőség

Mindkét új 1 NIKKOR AW objektív Nikon 1 optikával rendelkezik, amelyet a teljes képterületen éles felvételek készítésére optimalizáltak. A kivételes felbontás és kontraszt biztosítása érdekében a zoom objektív egy aszferikus lencsetaggal és egy ED üveg objektívelemmel rendelkezik; a nagy látószögű objektívben két aszferikus lencsetag található. Az 1 NIKKOR objektívek széles választékához hasonlóan a két új 1 NIKKOR AW objektív is megőrzi a Nikon 1-rendszer kényelmes hordozhatóságát, a képminőség feláldozása nélkül. Ha Nikon optikával fényképez, akkor biztos lehet abban, hogy lenyűgözően éles, élénk színű és mély kontrasztú képeket fog készíteni.

Teljesen védett

Nagyon oda kell figyelni a részletekre, ha valaki olyan kisméretű és mégis robusztus objektíveket akar építeni, mint amilyenek az 1 NIKKOR AW objektívek. Mindkét objektív elején egy extra üvegréteg véd a víztől és a portól, a zoom objektív zoomgyűrűje körül pedig gumitömítés is található. A fényképezőgép objektív rögzítése körüli O-gyűrű a víztől és a portól óvja a fényképezőgép érzékelőjét. Ha a Nikon 1 AW1 fényképezőgéppel és egy normál 1 NIKKOR objektívvel fényképez, akkor az O-gyűrű védő (amely a fényképezőgép vázsapkájában mellékelt tartozék) használható a fényképezőgép objektív rögzítésének védelmére.

Az 1 NIKKOR termékcsalád

Az új 1 NIKKOR AW objektíveket kifejezetten a Nikon 1 AW1 fényképezőgéppel való használatra tervezték. Az összes normál 1 NIKKOR objektív kompatibilis a Nikon 1 AW1 fényképezőgéppel, illetve a többi Nikon 1 fényképezőgéppel is. Ha még bővebb választási lehetőséget szeretne, akkor NIKKOR objektívet is használhat az FT1 bajonett adapter közbeiktatásával.5

Az 1 NIKKOR termékcsalád jelenleg 11 különböző objektívből áll. A jelenlegi csúcsmodell az 1 NIKKOR 32mm f/1.2 közepes telefotó objektív, amely kiemelkedő portréobjektív. A választékban megtalálható még többek között a nagy fényerejű, 18,5 mm objektív, amelynek gyors, f/1,8-as maximális rekesze van; a 10?100 mm PD-ZOOM objektív, amelyet videofelvételre terveztek; illetve a rendkívül nagy látószögű 6,7?13 mm zoom objektív. A kompakt szettobjektívek a Nikon 1 fényképezőgépvázakkal megegyező színekben kaphatók, és egy sor különféle fényképezési helyzetben jól használhatók; a többi 1 NIKKOR objektívhez hasonlóan a hordozhatóság, a teljesítmény, a sebesség és a minőség precíz egyensúlyát kínálják, továbbá videofelvételre is optimalizáltak.

Tartozékok

Az 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 nagy látószögű objektív külön megvásárolható tartozékai a következők: HN-N103 felcsavarható objektív fényellenző (40,5 mm) és CL-N101 puha objektívtok.

Az 1 NIKKOR AW 11?27.5mm f/3.5?5.6 zoom objektív külön megvásárolható tartozékai a következők: HN-N103 felcsavarható objektív fényellenző (40,5 mm) és CL-N101 puha objektívtok.

Megjegyzések:

1 Az új 1 NIKKOR AW objektívek a világ első vízálló/ütésálló objektívjei a cserélhető objektíves fényképezőgépek számára gyártott objektívek között (2013. augusztus 9-én); a Nikon kutatása szerint

2 Belső tesztek igazolták a JIS/IEC 8. védettségi osztálynak (IPX8) megfelelő vízállóságot; vízálló fényképezőgépre való csatlakoztatás esetén.

3 Ütésállóság 2 m-es magasságból való leejtés esetén (a belső tesztek szerint a MIL-STD-810F Method 516.5: Shock szabvánnyal kompatibilis; vízálló fényképezőgépre való csatlakoztatás esetén)

4 A fényképezőgépre szerelt objektív esetén belső tesztek igazolták a JIS/IEC 8. védettségi osztálynak (IPX8) megfelelő vízállóságot 15 méteres mélységig (1 NIKKOR AW 11?27.5mm f/3.5?5.6), illetve 20 méteres mélységig (1 NIKKOR AW 10mm f/2.8), valamint a MIL-STD-810F Method 516.5: Shock szabvánnyal kompatibilis ütésállóságot.

5 Az FT1 bajonett adapterrel csatlakoztatott NIKKOR objektíveknek 2,7x kivágási tényezőjük van; ez azt jelenti, hogy az objektív látószöge több mint kétszeresére nő. Az F-bajonettel rendelkező NIKKOR objektívekkel való kompatibilitással kapcsolatban a használati útmutatóban talál részletes információt.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles