17.6 C
Budapest
Wednesday, September 27, 2023

Katalin hercegnő az angol királyi fotóakadémia tagja

Tiszteletbeli örökös tagjává fogadta Katalin cambridge-i hercegnőt az angol fotográfusok királyi társasága.

Charlotte hercegnő

Charlotte hercegnő

Az akadémiai rangú professzionális szervezet vezérigazgatója, Michael Pritchard Vilmos herceg feleségének „tehetségével és lelkes elszántságával” indokolta a döntést.

A 34 éves Katalin – polgári nevén Kate Middleton, aki hat éve házasodott össze Vilmossal, II. Erzsébet királynő unokájával, az angol trón majdani várományosával – elfogadta az akadémia által felajánlott tiszteletbeli tagságot.

A hercegnő régóta szenvedélyes és tehetséges amatőr fotós hírében áll. Ő kreálta másodszülött gyermekük, Charlotte hercegnő első születésnapi fotóit is, amelyeket a Kensington-palota – a hercegi házaspár londoni hivatala és lakóhelye – előző évben a gyermekről kiadott hivatalos fotósorozatként tett közzé.

Katalin már ezelőtt is kreált hivatalos felvételnek minősülő portrékat férjéről és elsőszülött gyermekükről, György hercegről, azonkívül együttes utazásaikról is.

A Royal Photographic Society 1853-ban alakult. Első fővédnöke Viktória királynő és férje, Albert herceg – az aktuális uralkodó üknagyszülei – voltak.

A patinás fotóakadémia elemei közé tartozik sok más híres név mellett az amerikai Annie Leibovitz, a kortárs portréfotó-művészet egyik legelismertebb sztárja, aki II. Erzsébet királynőről is több hivatalos fotóportrét konstruált.

mti

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,472RajongókTetszik
196KövetőKövetés
630FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles