10.5 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

Mártély holtága Budapestre költözik

A 13. Vásárhelyi Fotószimpóziumon, a mártélyi Tisza-holtág festői környezetében rögzített legszebb képeket bemutató kiállítás nyílik csütörtökön Budapesten, a Bartók1 Galériában.

A 13. Vásárhelyi Fotószimpózium, mártélyi Tisza-holtág fotókiállítás Budapesten, a Bartók1 Galériában

A 13. Vásárhelyi Fotószimpózium, mártélyi Tisza-holtág fotókiállítás Budapesten, a Bartók1 Galériában

Török Anita felelevenítette, a immáron nagyjából egy évtizedes múltra visszatekintő fotószimpóziumra érkező szerzők évente egy-egy héten keresztül egy kötelező vagy éppen általuk “szabadon választott” témát járnak körül. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának művészei sorozataikkal megörökítették már Hódmezővásárhely épített, szellemi, tárgyi, emberi és természeti értékeit. Múlt évben ugyanakkor a szakmai és laikus berkekben egyaránt jól ismert mester, Nagygyörgy Sándor (1933-1993) fotográfus előtt tisztelegve, az európai hírű természetfotós kedvenc témáját, a hódmezővásárhelyi és a városhoz kötődő képzőművészeknek több mint egy évszázada ihletet adó mártélyi Tisza-holtágat kapták lencsevégre.

Az elkészült jó párszáz felvétel közül több mint negyvenet tekinthetnek meg a nézők december elejéig a Bartók1 Galériában.

A Mártély – Hommáge á Nagygyörgy Sándor című bemutatón Balla András, Berényi Gyula, Doboczky Zsolt, Dömötör Mihály, Gál András, Kozák Albert, Németh Andrea, Süli István, Szél Ágnes, Török János, Vajda János és Zsila Sándor alkotásain keresztül tárul a nézők szeme elé Mártély varázslatos hangulata.

mti

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles