18.7 C
Budapest
Tuesday, September 26, 2023

Kihirdették Az év természetfotósa 2016 díjakat

Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte a Saubermacher – Az év természetfotósa 2016 díjat, melynek ifjúsági kategóriájában is kettős győzelem született: Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végzett az élen.

Fáth Péter, a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke a Magyar Természettudományi Múzeumban kedden megtartott eredményhirdetésen hangoztatta: a naturArt már huszonnegyedik alkalommal írta ki internacionális szinten is a fotópályázatát.

Az idén beérkezett több mint háromezer munka az összes eddiginél magasabb színvonala is igazolja, hogy a magyar természetfotózás nem véletlenül tartozik a világ élvonalába – nyomatékosította.

Kihirdették Az év természetfotósa 2016 díjakat

Az év Természetfotója díjat Daróczi Csaba Kék és narancs című felvétele nyerte el, míg Az év búvárfotósa Selmeczi Dániel lett.

A Kezünkben a Föld kategória első díját Somodi Ferenc, A madarak viselkedése kategória első helyét Jakab Tibor, Az emlősök viselkedése kategória legjobb helyezését mindazonáltal Potyó Imre érdemelte ki.

Daróczi Csaba végzett Az állatok viselkedése, Kis Dávid ugyanakkor Az állatok és környezetük kategória élén, Az állatok szemtől szemben kategória legjobbja mindazonáltal Selmeczi Dániel lett.

A Növények és gombák kategória első díjával Ravasz Balázst honorálta a zsűri; a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriát Daróczi Csaba, a Tájak kategóriát Ernie E. Suto, az Élet a vízfelszín alatt kategóriát ugyanakkor Kövér Csaba nyerte.

Potyó Imre képe lett a Napnyugtától napkeltéig kategória, Selmeczi Dániel fotója a Fekete-fehér természetfotók kategória, Somodi Ferenc felvétele a “Rajtunk múlik! ” kategória, amíg Czeglédi Ádám fényképe az ifjúsági kategória legjobbja

A pályázat anyagából szerdától fotókiállítás is látható a Magyar Természettudományi Múzeumban. Kováts Botond, a Canon Hungária Kft. vállalati és marketingkommuniukációért felelős vezetője elárulta, a kiállítás 125 fotója összesen 204 milliárd képpontot magába foglal, kinyomtatásukhoz 4,5 liter festékhez volt szükség.

Az Alexandra Könyvkiadó a korábbi évek gyakorlatához hűen ezúttal is a albumot jelentetett meg a pályázat legjobb képeiből.

Az ez évi díjazottak egész névsora a http://naturart.hu honlapon olvasható.

mti, fotó: Kovács Attila

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,470RajongókTetszik
195KövetőKövetés
629FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles