26.5 C
Budapest
Tuesday, July 23, 2024

Megújult tele és egy PC objektív a Nikontól

Egy megújult és egy frissen kreált Nikon objektívről kaptunk hírt: Az AF-S Nikkor 70-200 mm f/2,8E FL ED VR és PC Nikkor 19 mm f/4E ED objektívek megérkeztek.

AF-S Nikkor 70-200 mm f/2,8E FL ED VR objektív

A Nikon az összes eddiginél gyorsabbá, könnyebbé és agilisabbá teszi az FX-formátumú zoomos teleobjektívek választékát a profik részére. A korszerű AF-S Nikkor 70-200 mm f/2,8E FL ED objektív a VR támogatásával a Nikon sebes működésű digitális tükörreflexes készülékeit használó fotósok még egy lépéssel előbbre juthatnak.

AF-S Nikkor 70-200 mm f/2,8E FL ED VR objektív

AF-S Nikkor 70-200 mm f/2,8E FL ED VR objektív

Akár sportot, mozgást, híreket vagy riportot rögzít, a nagy hírű objektív ezen legfrissebb verziója több olyan fejlesztést foglal magába, amely segít. A modernizált AF-követés és expozícióvezérlés a VR Sport móddal kombinálva páratlanul villámgyors sorozatfelvételt nyújt. Az elődjéhez képest javult a teljesítmény a kép egész területén, a fényveszteség mindazonáltal kevesebb lett. A legkisebb fókuszálási távolság rendkívüli, 1,1 m-es, ameddig a maximális leképezési arány 0,11-ről 0,21-re növekedett. Konfigurálható gombok teszik könnyebbé a működtetést az objektívvázon, míg a zoomot és az élességet állító gyűrűk a hatékonyabb használat érdekében helyet cseréltek. A modern, magnéziumötvözetből fejlesztett objektívváznak, ezenkívül a HRI- és a fluoritelemeknek betudhatóan az objektív az összes eddiginél könnyebb lett, míg ugyanolyan strapabíró maradt.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing-igazgatója ezt nyilatkozta: „A korszerű Nikkor 70-200 mm f/2,8E speciális ugrást nyújt képminőségben, míg az összes helyzetben gyorsabb és simább fényképezést biztosít. A Sport VR mód, emellett a Nikon legfrissebb 400, 500 és 600 mm-es teleobjektívjeitől örökölt ergonómia valódi továbblépést jelenthet a villámgyors, kiszámíthatatlan mozgás esetén olyan profi D-SLR gépezetekkel fotózóknak, mint a D5.”

AF-S Nikkor 70-200 mm f/2,8E FL ED VR objektív főbb jellemzői

Korszerűsített rázkódáscsökkentés (VR) és precíz objektív-fényképezőgép összefogás

A Nikon VR technológiájának legmodernebb generációjával a záridő akár 4 lépésközzel lassabb lehet a rázkódáscsökkentés kikapcsolásához képest , és a rendszer már a zárkioldó gomb félig történő lenyomásakor működésbe lép. A Sport VR mód stabilabb keresőképet nyújt a páratlanul szélsebes mozgások rögzítésekor. A korszerűsített AF-követéssel a fotósok gyorsan és korrekten reagálhatnak az autofókusz módosításaira. Az elektromágneses rekeszvezérlő mechanika rendhagyóan stabil AE-beállítást nyújt – még a gyors sorozatfelvétel közben is.

Rendkívüli egységesség: optikai precizitás a kép egész területén

A modern optikai felépítés remek teljesítmény nyújt a kép egész területén. A modern optikai rendszerben hat ED üvegelem, egy fluorit objektívelem, emellett egy magas törésmutatójú (HRI) elem fedezhető fel. A Nanokristály felület csökkenti a szellemképet és a becsillanást a nagyobb képtisztaság érdekében, miközben az elszíneződés, a színeltérés és a torzítás jól kontrollált a egész zoomtartományban.

PC Nikkor 19 mm f/4E ED objektív

A Nikon a kompozíciós szabadságot korszerű szintre emeli az első olyan FX-formátumú perspektívavezérlő (PC) objektívvel, amely két PC-forgató mechanizmust magába foglal. A házak, művészeti alkotások és tájképek fotózásához ideális PC Nikkor 19 mm f/4E ED a jó térérzékű fotósok részére lett kifejlesztve.

PC Nikkor 19 mm f/4E ED objektív

PC Nikkor 19 mm f/4E ED objektív

Képszögének, emellett sajátos döntési, eltolási és kétszintű elforgatási tulajdonságainak hála ezzel a manuális fókuszálású objektívvel a fotósok állandóan a nagyszerű nézőpontból fotózhatnak. A döntés és az eltolás külön-külön vagy akár egyidejűleg is beállítható, a nagyformátumú fényképezőgépek mozgását utánozva. A fotósok jókora mértékben befolyásolhatják az objektív fókuszsíkját, és az eltolással gördülékenyen csinálhatnak perspektivikus torzítás nélküli képeket. Vagy a döntést használva az előtértől a háttérig mindenhol éles tájképeket alkothatnak, mégpedig a rekesz leszűkítése nélkül, ami a normál objektíveknél ilyenkor elengedhetetlen. A 19 mm-es látószög ideális tekintélyes szerkezetek és terek fotózásához, a páratlan optikai felépítés mindazonáltal biztosítja, hogy a terjedelmes látószögű objektíveknél általános torzítás a lehető legkisebb legyen, még a kép széleinél is.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing-igazgatója ezt nyilatkozta: „Ez az FX-formátumú objektív egy már régen várt modern tagja a Nikon perspektívakorrekciós Nikkor-objektívkínálatának. A PC-objektívekkel dolgozó profik igényeire válaszul fejlesztett objektív elsőrangú képszöggel és kompromisszummentes minőséggel büszkélkedhet, a kép egész területén.”

PC Nikkor 19 mm f/4E ED objektív főbb jellemzői

19 mm-es jócskán széles látószög

A 19 mm-es látószög révén a fotósok a egész jelenetet megörökíthetik, ezenkívül többet ábrázolhatnak a struktúrából és kevesebbet az előtérből.

Tekintélyes precizitás: mesés Nikkor-minőség

A két aszférikus lencsetag jókora mértékben csökkenti a becsillogás és a többi eltérő torzítás előfordulását. A három extra-alacsony szórású üvegelem minimalizálja a tengelyes színeltérést. A Nikon Nanokristály felülete még ellenfényben történő fotózáskor is kis híján maradéktalanul megszünteti a egész képen a szellemképeket és tükröződéseket.

Kétszintű PC-forgatás: fényképezés a legjobb nézőpontból

A döntés és az eltolás külön-külön vagy egyesült erővel is hasznosítható. A döntés mindkét irányban akár 90°-ig kivitelezhető, amíg a egész objektív akár 90°-ban elforgatható.

Sima működés: egyedi felépítés, speciális ergonómia

A strapabíró eltoló mechanizmus sima működést biztosít. Ez a kompakt kialakítású objektív hozzávetőlegesen 885 grammot nyom. A Nikon által kifejlesztett Nikon fluorbevonat aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket, a képminőség feláldozása nélkül.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles