15.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Új fotónyomtatók művészeti célokra

Professzionális fotónyomtatók és proofkészítők(1.) a piacon elérhető legélethűbb színekkel

Az Epson négy új, professzionális, művészeti célú és proofkészítő fotónyomtatót mutatott be, amelyek széles színteret és nyolc- vagy tíz színkomponensű tintakészletet kínálnak. A készülékeket Epson TFP PrecisionCore nyomtatófejjel szerelték fel, ami kiemelkedő minőséget, pontos és tartós nyomatokat biztosít. A professzionális mérnöki tervezésnek és a rugalmas funkcióknak köszönhetően a modellek a felhasználók minden nyomtatási és proofkészítési igényének képesek megfelelni.

A professzionális fotók és képzőművészeti anyagok előállítására alkalmas, nyolc- vagy tíz színkomponensű modellekkel SC-P9000, SC-P7000, SC-P8000 és SC-P6000 kiemelkedő minőségű fotók és nyomatok készíthetők. A nyomtatók intenzív és élénk színeket, a továbbfejlesztett fekete-fehér módnak köszönhetően pedig abszolút feketét állítanak elő.

Az általunk használt technológia és know-how segítségével a felhasználók elvárásainak megfelelően tervezzük nyomtatóinkat. Ez alól az új sorozat sem kivétel, a PrecisionCore technológia használatával pedig kiemelkedő minőségű nyomatok készíthetők, amelyek az idő múlásával is tartósnak bizonyulnak” – mondta Marco van Niekerk, az Epson Europe vezető termékmenedzsere.

A 8 színkomponensű UltraChrome HD pigment-alapú tintakészlettel kompatibilis SC-P8000 és SC-P6000 nyomtatókat kiemelkedően jó rövid távú színstabilizálódás és gazdag színtér jellemzi, használatukkal a fekete és a fehér semleges és kontrasztos módon is előállítható. A professzionális nyomatokhoz és képzőművészeti alkotásokhoz ideális modellek kiemelkedő pontossággal jelenítik meg a természetes bőrszínt a matt nyomathordozókon is.

Az SC-P9000 és az SC-P7000 modellek tökéletes proofkészítő eszközök! Az Epson piaci hírnevének megfelelően mindkét modell rendkívül pontos és konzisztens nyomatokat biztosít az egész nyomtatási folyamat során. A 10 színkomponensű UltraChrome HDX tintakészlet használatával mindkét modell széles színteret, a Pantone-skála 98 százalékát képes előállítani (2.) A Violet színkomponens hozzáadásával a színtér a Pantone-skála 99 százalékára bővíthető (3.), amely a piacon elérhető legpontosabb színreprodukciót jelenti.

A színek tartósságának megőrzése érdekében a gyártó minden modellhez mellékeli az Epson Colour Calibration színkalibrációs segédprogramot, amelynek segítségével kimagasló eredmény érhető el egyéb, költséges szoftverek használata nélkül is. Továbbá, az opcionális ILS30 SpectroProofer az automatikus színkezelésre ad lehetőséget, ami gyors és pontos színmérést biztosít.
A nagy nyomtatási mennyiségekre tervezett modellekhez az Epson nagykapacitású tintapatronokat kínál, az alacsony energiafelhasználásnak köszönhetően pedig csökkenthetők az üzemeltetési költségek. A magas fényállóság miatt a nyomatok hosszú élettartamúak, a Premium Glossy Photo Paper fényes papíron létrehozott nyomatok akár 60 évig is megmaradnak!(4.) .

***

1. Az SC-P7000V/SC-P9000V a Pantone-skála színeit 99%-ban képes reprodukálni, és ezzel a más nagyméretű tintasugaras nyomtatókkal, illetve a 10 vagy annál kevesebb színnel dolgozó proofkészítőkkel összehasonlítva a legpontosabb eredményeket biztosítja a piacon a 2015. júniusi adatok alapján.

2. SC-P7000 és SC-P9000 – A PANTONE® a Pantone LLC tulajdona. A PANTONE FORMULA GUIDE 99/98 százalékos pontosságát Epson Proofing Paper White Semimatte papíron, Epson meghajtóprogrammal, 2880 x 1440 dpi-n mérték. A PANTONE-lefedettség külső RIP esetén változhat.

3. Az SC-P7000V/SC-P9000V a Pantone-skála színeit 99%-ban képes reprodukálni, és ezzel a más nagyméretű tintasugaras nyomtatókkal, illetve a 10 vagy annál kevesebb színnel dolgozó proofkészítőkkel összehasonlítva a legpontosabb eredményeket biztosítja a piacon, a 2015. júniusi adatok alapján.

4. Az adatot a JEITA CP‐3901A mérési szabvány alapján becsülték meg:
• Fényes papír (A4-es méret)
• Hőmérséklet: 23 °C
• Páratartalom: 50%

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles