7.3 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Örökítsd meg az emlékezetes pillanatokat 4K minőségben a Sony új Handycam kínálatával

A jelen különleges pillanatai a holnap legnagyszerűbb emlékeivé válnak az új Handycam sorozattal:
az új 4K és a két HD kameramodellel

• Az FDR-AX53 4K Handycam új Exmor R™ CMOS képérzékelővel, megközelítőleg 1,6-szor nagyobb pixelmérettel egyben magas érzékenységgel kezeli a különösen rossz fényviszonyokat
• Az új ZEISS® Vario-Sonnar T* objektívvel lenyűgöző felbontást érhetünk el egészen 26,8 mm-es látószögig 20x-os optikai zoommal és 30x-os Clear Image Zoom -mal
• A Sony Balanced Optical SteadyShot™ funkciója 5 tengelyes képstabilizációt nyújt az új Intelligent Active móddal , amely kompenzálja a kamera remegését, akár futás közben is
• A mikrofon új felépítésével öt irányból képes hangokat felvenni a még jobb hangminőség érdekében
• A Full HD 100fps nagy sebességű felvételre képes, melyeket utólag megszerkesztve lenyűgöző lassított felvételeket kapunk kézhez
• A professzionális funkciók közé tartozik a manuálisan állítható gyűrű, az EVF elektronikus kereső és a Time Code felvétel
• A HDR-CX625és HDR-CX450HD videokamerákban továbbfejlesztett funkciók találhatók mint az 5 tengelyes képstabilizáció, a Fast Intelligent AF keresés és a Time-lapse Capture felvételi mód

Az élet meghatározó pillanatai olyan gyorsan elröppennek, hogy gyakran fel sem tudjuk mérni, mennyire értékesek. Egy gyermek első lépései, egy iskolai előadás, egy érettségi, vagy egy esküvő – mind olyan események, ahol egy kamera az egyik legértékesebb kincseddé válhat, mellyel utólag újra átélheted a legboldogabb pillanatokat felvételről. A Sony legújabb Handycam videokameráival most 4K minőségben örökítheted meg ezeket a pillanatokat.

FDR-AX53 – Lélegzetelállító képminőség 4K Handycammel
Az idei év videokamera-családjának vezető pozícióját foglalja el a Sony legújabb 4K Handycam-je, az FDR-AX53, mely a fejlett képminőséget a lenyűgöző hangminőséggel ötvözi.
Az FDR-AX53-ban Exmor R CMOS képérzékelő található, mellyel részletes 4K videókat készíthetsz. Az új képérzékelő körülbelül 1,6x nagyobb pixelméretének köszönhetően az FDR-AX53jóval nagyobb érzékenységi szintet ér el, mint elődei, így tiszta tartalmakat képes felvenni még rossz fényviszonyok között is.
Az FDR-AX53új fejlesztésű ZEISS objektívet használ, mely egészen 26,8 mm széles látószögig tágítja a keretet, s még pontosabban örökíti meg a jelenetet. Az objektív továbbá 20x-os optikai és 30x-os (4K)/ 40x-es (FHD) Clear Image zoommal erősíti a videokamerát.

A fejlett aszférikus (Advanced Aspherical – AA) és extra alacsony szórású (Extra-low Dispersion – ED) objektívelemek nagymértékben visszaszorítják a torz színeket, így végül élethű és precíz végeredményt kapsz. A többrétegű ZEISS T* bevonat csökkenti a nem kívánt tükröződéseket, mint például a szellemképeket és a fénycsíkokat.

Az FDR-AX53az első Handycam, mely a Sony saját Balance Optical SteadyShot továbbfejlesztett verzióját használja; az 5 tengelyes képstabilizáló rendszer elmosódás-mentes felvételeket készít kézi kamerázás közben, az új Intelligent Active módnak köszönhetően akár futás során is. Ez a rendkívül erőteljes képstabilizáló rendszer különösen tiszta videofelvételeket eredményez minden szögből, akár 20x-os optikai zoommal történő felvételkor is.

Az FDR-AX53 4K 100Mbps bitsebességgel készíti a felvételeket, a nagy teljesítményű XAVC S™ felvételi formátumnak hála, így minden keretet lenyűgöző 4K részletességgel tölt ki, ennek köszönhetően a hullámok sodrásától a színes konfetti hullásáig mindent újra átélhetsz!
A videokamera egy újonnan beépített AF algoritmussal, a Fast Intelligent AF-fel rendelkezik, mely a Sony α7S II-ben is megtalálható. Ez optimalizálja az objektív és a képfeldolgozó közötti információáramlást, amivel körülbelül 40%-kal nagyobb sebességet biztosít, mint az előző modellek, és még pontosabb mozgáskövetésre képes.

Fejlett hangminőség
Az FDR-AX53új mikrofon felépítése öt irányból gyűjti össze a hangokat, így élethű hangzást és még valóságosabb érzést biztosít. A továbbfejlesztett felépítésnek hála a zajszint körülbelül 40%-kal csökkent, a sztereó teljesítmény megközelítőleg kétszer nagyobb, mint az előző modelleknél. Az 5.1ch mikrofon sztereó hangot rögzít 2ch-ban, XAVC S 4K/HD formátumban és környezeti hangokat 5.1ch-ben, AVCHD formátumban. Emellett a My Voice Canceling funkció visszaszorítja a használó hangját felvétel közben.

Full HD 100fps felvétel a lassított felvételekhez
A Handycam szériában elsőként az FDR-AX53képes 100fps sebességgel, Full HD formátumban felvételt készíteni. Utólag lélegzetelállító lassított felvétellé lehet szerkeszteni a PlayMemories Home™ ingyenes PC szoftverrel, így új dimenziót nyithatunk az otthoni filmezésben.
Rengeteg professzionális finomítás segíti a rugalmasabb felvételkészítést úgy, mint a manuálisan állítható gyűrű és egy programozható gomb, ami így zoom-, fókusz-, expozíciós és elektronikus képkereső (EVF) gombként is működhet. A szerkesztés jobb irányíthatóságáért haladó felhasználóknak a Time Code és a User Bit opciókat is érdemes kipróbálniuk.
A felvételek otthoni visszajátszásakor a 4K tartalmak lejátszhatóak a 4K kompatibilis televízión a mellékelt HDMI kábel segítségével, vagy HD televízión 4K automatikus lekonvertálással Full HD formátumban. A Handycam visszajátszik 4K-s kivágott fotókat a kiválasztott felvételből.

Még több módon megörökítheted, és megoszthatod az emlékeidet
A Sony Full HD videokamera kínálata két új taggal bővül, melyek a HDR-CX625és a HDR-CX450. Idősebb testvéreikhez hasonlóan nagyvonalú, 26,8 mm széles látószöggeliii rendelkeznek. Mindkét új modellben képstabilizáló rendszer található, beleértve a Balanced Optical SteadyShot funkciót 5 tengelyes Intelligent Active móddal a HDR-CX625-ben, és az Optical SteadyShot 5 tengelyes Intelligent Active módot a HDR-CX450-ben.
A Handycam videokamerák XAVC S formátumú, 50Mbps nagy bitsebességű felvételtv támogatnak, emellett Fast Intelligent AF funkcióval is rendelkeznek. 5.1ch-es környezeti mikrofonteljesítménnyel és My Voice Canceling -gel a kiváló hangminőség garantált.
A Sony ingyenes PlayMemories Home™ PC szoftverével rendezheted, és szerkesztheted felvételeidet, valamint elkészítheted saját, jó minőségű time-lapse filmjeidet a Time-lapse Capture funkcióval ütős 4K minőségű jelenetekkel az FDR-AX53-mal és HD minőségben a HDR-CX625-tel és a HDR-CX450-nel.

Élő közvetítések
Másokat is bevonhatsz az akcióba, ugyanis minden új Handycam modell támogat Live Streaming funkciót is a USTREAM segítségével, így HD video- és hangfelvételeket oszthatsz meg Handycam videokamerákkal egy vezeték nélküli csatlakozási ponton keresztül. Most már biztosan nem maradsz le a fontos pillanatokról, bármilyen messze, a világ bármely pontján legyél is!
A Sony teljes Handycam sorozatának többi tagjához hasonlóan az új modellek automatikus, kamerába épített filmszerkesztő funkcióval rendelkeznek, ez a Highlight Movie Maker . Ez az applikáció kiemeli a felvétel kulcspillanatait úgy, mint a nevetés, vagy a ráközelítve felvett pillanatok, melyeket rövid klipekbe rendez, így ezek már nem igényelnek utószerkesztést. Személyre szabhatod átmenő effektekkel, valamint zeneszámokkal, és amint elkészült, egyszerűen megoszthatod az MP4 filmedet a közösségi médiában.
A Sony új 4K Handycam-jei Európában 2016 márciusától; a Full HD videokamerák pedig 2016. február közepétől érhetőek el. A teljes műszaki leírás az új FDR-AX53-ról itt olvasható, az HDR-CX625-ről itt, a HDR-CX450 -ről pedig itt találhatóak a részletek.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles