15 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Baritz Kati: Vénusz születése – kiállításmegnyitó

HATÁS ALATT

A fényképezés számomra különleges szenvedély mindenféle megfelelési kényszer nélkül.
Útkeresés önmagunk megfejtéséhez. Gyermekkorom óta, már több mint ötven éve hű társam a fényképezőgép. Érdeklődésem középpontjában olyan emberek állnak, akiknek a sorsa valamiért érdekes számomra, akik érzelmileg megérintenek, akiknek látványa megmozgatja fantáziám, akiket a fényképezés szertartása alatt egyre közelebbről megismerhetek. Az álarc mögé bújt, ezernyi árnyalattal teli lényekből formázom az általam kitaláltat, melyben fontos szerepet kap a modell belső világa is. A ruha, a kellék gyakran mellékessé válik, elfed bizonyos testrészeket, vagy épp felfedi azt. A hangsúly a tekinteten van, mely gyakran a lencsémbe néz. Így tárulkozik ki a lélek, mely titokzatos és megfejthetetlen csodákkal van tele. Hiszem, hogy ez a hatás a kép nézőjét is magával ragadja, kérdőre vonja. Ki vagyok?
A fotográfia szabadságom kiteljesedése, az együtt eltöltött idő boldogságának békés lenyomata. Bonyolult kapcsolati háló. Életösztön. Szépség, bizalom, őszinteség és szeretet. (Fonyód, 2016. február 16.)

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles