14.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Kassay Róbert (1955-2015)

Kincses Károly

Kassay Robi képei elé

Mindenkinek van egy kedvenc országa, egy hely, ahová nagyon vágyik, s oly reménytelennek tűnik, hogy eljut-e oda valaha is.

Itt van nekünk most Európa, s Wales mégis pont olyan távol van, mint régebben, amikor még szó sem volt a nagy és egyesült Európáról, sőt.

A nagy csendek, a rend, a harmónia, a tiszta színek és a hagyományok országa ez, innen nézve. Együttélés a természettel, saját történelmük minden korszakával a bronzkortól mostanáig ez Wales egyik titka. Csak az menjen oda, akinek már régen tele van mindene ezzel a zűrzavaros, rend nélküli, szavahihetetlen országgal ahol élünk, s mint az úszó, ki akarja dugni a fejét, hogy egy nagyot szippantson, majd ússzon tovább a zavaros folyóban. S akinek most valamiért nem sikerül odamenni, nézze meg Kassay Róbert 40 színes fotóját, panorámaképét. Mindenki biztos lehet, hogy nem ingatják meg, inkább csak erősítik odavágyásunkat.

A fotográfus 1955-ben született Budapesten. Elsősorban színes riportfotókat készít, s egy korszerű színes labort üzemeltet. Kisebb kiállítások után ez az első jelentős önálló kiállítása a Mai Manó Galériában. Walesban 1993-1996 között fotózott. A kiállított képek megvásárolhatóak.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles