EISA hírek 2015-16 – Nikon: D5500 és D810

0
80

A NIKON D5500 NYERT A „EUROPEAN CONSUMER D-SLR CAMERA 2015 – 2016” KATEGÓRIÁBAN

Amszterdam, Hollandia, 2015. augusztus 17.: A Nikon nagy presztízsértékű győzelmet aratott az EISA-díj idei átadóján, hiszen a Nikon D5500 nyerte el a „European Consumer D-SLR Camera 2015-2016” (Legjobb európai amatőr D-SLR fényképezőgép 2015-2016) díjat.

A Nikon ezzel tovább gyarapította díjátadókon elért sikereit: a TIPA (Technical Image Press Association) idei díjkiosztóján a Nikon három díjat nyert. DSLR kategóriába a D5500 a „Best Entry Level DSLR” (Legjobb belépő szintű DSLR) díját, míg a D810 a „Best Professional D-SLR” (Legjobb professzionális D-SLR) díját kapta.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon D5500 tervezésénél az volt a cél, hogy segítse az amatőr fotósokat kreativitásuk kibontakoztatásában és tudásuk fejlesztésében. A kezdő fotósok lelkesen dicsérik a gép kiváló ergonómiáját és a nagyszerűen reagáló érintőképernyőt: a fényképezőgépet már a legelső alkalommal kényelmes használni. Örömünkre szolgál, hogy a felhasználók ennyire jól fogadták a gépet, és megnyerte az EISA és a TIPA díját.”

Az EISA minden évben kiválasztja az audiovizuális eszközök különféle kategóriáinak legjobbjait az előző 12 hónap folyamán Európában piacra dobott termékek közül. Azokat a termékeket díjazza, amelyeket a lelkes és professzionális közönség leginkább értékel kiemelkedő minőségük és kreatív funkcióik miatt. A díjak odaítélését végző zsűriben több mint 50, Európa akár 22 országában megjelentetett, élvonalbeli fotós, videós, audio-, valamint otthoni, színpadi és mobilelektronikával foglalkozó szaklap képviselője kap helyet. www.eisa.eu

Az EISA zsűrijének tagjai mondták: „A Nikon D5500 kompakt, könnyű, de kiváló teljesítményű D-SLR fényképezőgép egyszerűen használható vázzal. A 24 megapixeles érzékelő a kategóriájában vezető képminőséget kínál kiváló felbontással, mivel nincs optikai aluláteresztő szűrő, illetve hatalmas a dinamikatartomány, főleg alacsony ISO-beállítások mellett. A 39 pontos automatikus élességállítás felülmúlja a versenytársakat, főleg a mozgó témák követésében. Az ergonomikus váz szokatlanul kényelmes fogást biztosít a fényképezőgép kis méretéhez képest, a sokoldalúan mozgatható érintőképernyő pedig elfordítható és önarcképek készítésére is használható. A számos manuális beállítási lehetőséget és beépített Wi‐Fit kínáló Nikon D5500 mindent tartalmaz ahhoz, hogy a lelkes fotósok nagyszerű fényképeket készíthessenek és oszthassanak meg.”

A Nikon díjnyertes termékeivel kapcsolatos további információkért látogasson el a www.europe-nikon.com weboldalra