6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Nikon AF-S Nikkor 200-500 mm f/5,6E ED VR objektív

A Nikon egy új szuper tele-zoom objektívet mutatott be, amely újabb lehetőségeket kínál a természet- és a sportfotósoknak. Az FX formátumú AF-S Nikkor 200-500 mm f/5,6E ED VR objektív hatalmas szabadságot biztosít mind az átfogás, mind pedig a fényerő tekintetében.

A Nikon hivatalos bejelentése

A Nikon leleplezi legújabb nagy zoomos objektívjét, és bemutatja a sokoldalú szuper-telefotóban rejlő legújabb lehetőségeket. A legújabb technológiákkal felvértezett AF-S Nikkor 200-500 mm f/5,6E ED VR objektív hihetetlen átfogásra képes.

Az AF-S Nikkor 200-500 mm f/5,6E ED VR objektív technika

Nikon AF-S Nikkor 200-500 mm f/5,6E ED VR objektív

Nikon AF-S Nikkor 200-500 mm f/5,6E ED VR objektív

Akár az élővilág, a madarak, a repülőgépek vagy a mozgalmas sportjelenetek fényképezése a feladat, ez a sokoldalú, vadonatúj, FX formátumú zoomobjektív mindig megbízható teljesítményt nyújt. A 200–500 mm-es tartomány fantasztikus átfogást jelent, az állandó f/5,6-os rekesz pedig egyenletes sebességet és kiváló mélységélesség-szabályozást tesz lehetővé a teljes zoomtartományban. A teljesítményre sem lehet panasz: optikai felépítése 19 elemből áll 12 csoportban, emellett pedig három ED üvegelem gondoskodik a színeltérés minimalizálásáról. A jelenlegi Nikkor termékcsalád leghosszabb rögzített rekesszel rendelkező objektívjeként az új Nikkor 200–500 mm-es objektívet a Nikon legújabb rázkódáscsökkentő (VR) technológiájával is felszerelték. A nagy tudású rendszer segítségével akár 4,5 lépésközzel hosszabb záridővel lehet fényképezni, a gyors események megörökítését pedig SPORT VR mód segíti. A Nikon exkluzív Silent Wave Motorja (SWM) emellett gyors automatikus élességállítást (AF) is kínál. Az elektromágneses rekesszel még gyors sorozatfelvételek készítése közben is stabil az AE-szabályozás.

A szakember véleménye

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a következőket nyilatkozta: „A szupertelefotó-objektívek beszerzése rendszerint komoly beruházás, így sok lelkes fotós kénytelen a minőségen spórolni. A Nikon legolcsóbb, 300 mm fölötti gyújtótávolságú szuper-telefotó objektíveként az új 200–500 mm-es objektív izgalmas lehetőséget teremt azon fényképészek számára, akiknek még nagyobb átfogásra van szükségük távoli témák megörökítéséhez.”

Kompromisszumok nélküli teljesítmény

Az AF-S Nikkor 200-500 mm f/5,6E ED VR objektív tovább folytatja a képalkotó technológiát hagyományosan továbbfejlesztő Nikon termékek sorát. A nemrég fejlesztett, a rázkódáscsökkentő (VR) rendszerbe épített SPORT VR mód révén az objektív kiválóan megbirkózik a mozgó témák – például repülő madarak vagy gyors sportágak – megörökítésével. A SPORT VR mód különösen akkor nagyszerű segítség, amikor a fényképésznek pánoznia kell a téma követéséhez. Ez a mód nagy sebességű mozgásnál is stabilan tartja a keresőben látható képet, és a kikapcsolt VR esetén rendelkezésre állóhoz hasonló sorozatfelvételi sebességet eredményez.

Nézz a távolba!

A teljes zoomtartományban elérhető f/5,6-os rögzített maximális rekesz mellett az AF használatára is van lehetőség, ha 1,4-szeres telekonvertert csatlakoztat egy f/8 rekeszértékkel kompatibilis fényképezőgéphez.

Az AF-S Nikkor 200-500 mm f/5,6E ED VR zoomzáró kapcsolóval is rendelkezik, amely akkor is biztosan rögzíti az eszközt, ha épp nincs használatban, a levehető állványtalp pedig állványos fényképezés közben stabilizálja az objektívet. Az objektívhez emellett levehető objektív fényellenzőt és puha tokot is mellékeltek.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles