Látni a láthatatlant; a Canon új videókamerája ISO 4 millió érzékenységgel

0
69

Látni a láthatatlant; a Canon bemutatja az ME20F-SH-t – színes Full HD videók készítése rendkívül alacsony megvilágítás mellett is

Budapest, 2015. július 30. – A Canon ma mutatja be az ME20F-SH-t, azaz egy olyan professzionális, többfunkciós videokamerát, amely képes rendkívül alacsony megvilágítású környezetben is élénk színű felvételeket készíteni. Az iparágon belül páratlan, a 4 milliót is meghaladó maximális ISO értékkel (+75dB) büszkélkedő ME20F-SH-t úgy tervezték, hogy a lehető legkisebb méretű legyen, ugyanakkor jó minőségű, professzionális szintű Full HD felvételeket lehessen készíteni vele.

Az ME20F-SH-val olyan körülmények között is lehet felvételeket készíteni, amelyre korábban nem volt lehetőség, s így ideális választás az olyan speciális alkalmazásokhoz, mint például a vadon élő állatokról éjszaka készített tévéműsorok, mélytengeri kutatások, barlangfeltárások, valamint csillagászati és egyéb megfigyelések. Azáltal, hogy a kamerát ideiglenes helyekre is fel lehet állítani, és távirányítással is működik, a dokumentum- és természetfilm-készítők hosszú távú projekteket és eseményeket is rögzíthetnek minimális számú személyzet alkalmazásával. Mivel az ME20F-SH speciális igényekhez és használatra lett tervezve, ezért csak egyes forgalmazó partnereknél lesz kapható.

Első osztályú infravörös funkció
Az alacsony megvilágítás melletti filmezéshez gyakran infravörös megvilágításra is szükség van, ezzel a módszerrel viszont hagyományosan csak fekete-fehér felvételeket készíthetünk. Az ME20F-SH lenyűgöző, nagy fényérzékenységű technológiája viszont rossz fényviszonyok mellett és infravörös megvilágítás nélkül is lehetővé teszi a színes, alacsony zajszintű Full HD videók rögzítését.

Kivételesen magas fényérzékenység

A rendkívül alacsony intenzitású környezeti fény melletti használatra tervezett ME20F-SH egy új fejlesztésű 35 mm-es Full Frame formátumú 2,26 MP-es CMOS érzékelővel és egy DIGIC DV4 processzorral is fel van szerelve. Az érzékelő pixelei és kiolvasó áramkörei a Canon saját fejlesztésű technológiáit használják a csökkentett zajszint és a kivételesen magas fényérzékenység eléréséhez, aminek révén 0,0005 luxnál alacsonyabb fényintenzitás mellett is lehet filmezni. A Canon Cinema EOS kameráihoz hasonlóan az ME20F-SH-nál is megtaláljuk a Canon Log és Wide DR beállításokat, amelyek széles dinamikus tartományt (800%) tesznek lehetővé, ezzel pedig jó minőségű felvételeket garantálnak különböző környezeti megvilágítás mellett, kiegészítő fények használata nélkül is.

Csatlakoztathatóság

Az ME20F-SH többféle csatlakoztathatósági lehetőséget is kínál más gyártók készülékeihez filmfelvétel vagy távmegfigyelés céljából, valamint kompatibilis a kamera teljes körű távirányítását lehetővé tevő Canon RC-V100 -zal is.

A képrögzítési lehetőségek teljes tárháza

Az új ME20F-SH a Canon Cinema Lock funkcióval rendelkező EF bajonettzárát alkalmazza – a Cinema EOS C500-hoz hasonlóan -, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a vállalat által kínált cserélhető objektívek széles körű használatát. Azáltal, hogy a fogyasztók a képrögzítési, illetve az alkalmazásokhoz igazodó igényeik alapján választhatják ki az ideális objektívet – s ezzel figyelembe tudják venni az olyan szempontokat is, mint például a látószög vagy a fényesség szintje -, a többfunkciós kamera a képrögzítési lehetőségek teljes tárházát kínálja.

Az ME20F-SH legfontosabb jellemzői:

• Jó teljesítmény rendkívül alacsony fényviszonyok mellett is (ISO: 4 millió)
• Jó minőségű Full HD 1080p/1080i/720p filmfelvétel
• Rugalmas kezelhetőség automatikus és egyéni beállításokkal
• Kompatibilis egy sor EF objektívvel
• Lehetőség van a kamera beállításainak, valamint a beépített ND és IR blokkszűrők távoli kezelésére is
• Kis méret és alacsony súly a könnyebb használat érdekében
Nagyfelbontású képek a kameráról: https://goo.gl/photos/L14StqsiUJmZ8gWt5

A Canon Europe-ról
A Canon Europe a 120 országban jelen lévő és csak az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA-) régióban 17 ezer embert alkalmazó Canon Inc. regionális értékesítési és marketingszervezete.

Az 1937-ben a fogyasztók számára a lehető legjobb fényképezőgép készítésének határozott céljával megalapított Canon fáradhatatlan szenvedélye a „képek ereje” iránt mára számos más piacra is kiterjesztette a cég technológiáit és világelsővé tette mind a fogyasztói, mind az üzleti képalkotási megoldások terén. Megoldásai között termékek széles köre található meg, a digitális kompakt és tükörreflexes fényképezőgépektől a professzionális objektíveken és hordozható röntgenkészülékeken át a multifunkciós és nagyüzemi nyomtatókig, amelyek mindegyikét egy sor értéknövelő szolgáltatás egészíti ki.

A Canon komoly összegeket fektet a kutatásba és fejlesztésbe, hogy a lehető leginnovatívabb termékekkel és szolgáltatásokkal elégíthesse ki ügyfelei kreatív igényeit. Az amatőr fotósoktól a professzionális nyomdákig a Canon minden vásárlójának segít kielégíteni a képek iránti szenvedélyét.

Az EMEA területen a Canon Europe a fenntartható üzleti növekedést célozza meg, koncentrálva a saját környezeti hatások csökkentésére és az ügyfelek segítésére, hogy Canon-termékek, -megoldások és -szolgáltatások használatával ők is csökkenthessék a sajátjukat. A Canon megszerezte a globális ISO 14001 minősítést, amivel szintén igazolja, hogy világszinten élenjár a környezet védelmében.