12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Magyar fotós nyerte a California Academy of Sciences versenyének nagydíját

Kudich Zsolt magyar természetfotós képét tartotta 2015. legjobb természetfotójának a Kaliforniai Tudományos Múzeum (California Academy of Sciences) által szervezett Big Picture pályázat zsűrije. A neves tudományos intézmény fotópályázatára 69 országból több mint 6000 képet neveztek.

A díjazott képek bolygónk gazdag és változatos élővilágát mutatják be, ezzel is inspirálva mindannyiunkat, hogy óvjuk a Földet és törekedjünk környezetünk fenntarthatóságára. A második alkalommal megrendezett $10,000 összdíjazású természetfotó pályázat legsikeresebb képeiből 2015. július 31-én kiállítás is nyílik a San Francisico-i székhelyű intézményben.
A nagydíjas kép Kudich Zsolt budapesti fotográfus „Repülő kócsagok” című fotója. A különleges hangulatú felvétel Magyarországon a gemenci ártéri erdőben készült és egy csapat nagy kócsagot ábrázol.

A neves nemzetközi szakértőkből álló zsűri elnöke Suzi Eszterhas elmondta: „ A zsűrit megragadta a magyar fotográfus alkotása. Olyan mint egy festmény hangulatos, elegáns, egyszerűen gyönyörű. Ez egy olyan kép, amiről nem tudod levenni a szemed
A nagydíjon kívül még további 6 kategóriában osztott ki díjakat a zsűri és külön elismerést kaptak a legjobb ifjú fotósok is.

A zsűri tagja volt Art Wolfe a világ egyik legismertebb természetfotósa mellett Sophie Stafford a BBC Wildlife nemzetközi képszerkesztője, Kathy Moran a National Geographic természetfotósa is.
Kudich Zsolt elmondta, hogy a díjnyertes kép része Zsirmon Rékával közösen készített Duna-menti Nemzeti Parkokat bemutató fotósorozatuknak, amelyben 8 európai ország nemzeti parkjainak szakmai segítségével dokumentálják a Duna megmaradt utolsó természetes ártereinek, folyószakaszainak és folyó menti területeinek természeti értékeit.

A kép megnézhető a www.kudich.hu és a www.facebook.com/Kudich.Zsirmon.Photography
http://bigpicturecompetition.org/ webhelyen

További információ: Kudich Zsolt (+36) 20 9847-274 zsolt@kudich.hu

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles