4.7 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

A ZTE 60 éve

A zalaegerszegi ZTE stadionban készült fotókból nyílt kiállítása Horváth Jenőnek. A fotók a bajnoki, a barátságos és a nemzetközi mérkőzések pillanatait egyaránt megörökítették, amelyeknek most a Hevesi Sándor Színház előcsarnoka ad otthont. Horváth Jenő 1955 óta közel tízezer felvételt készített a ZTE r stadionban, és a most kiválogatott 200 kép időrendi sorrendben mutatja be az eseményeket.

A ZTE 60 éve képekben, Horváth Jenő, fotókiállítás

A ZTE 60 éve képekben, Horváth Jenő, fotókiállítás

Az zalaegerszegi Horváth Jenő tizenkét esztendős korában kezdett el fényképezni egy fotószakkör keretein belül. Első csapat képét 1955-ben készítette el, és innentől kezdve a stadion mintegy tartozéka lett a pálya szélén tevékenykezdő fotós. Szőcs János válogatott játékos és volt szövetségi kapitány emlékezetében úgy él Horváth Jenő, mint aki nélkül a játékvezető ki sem vezette a csapatokat a középkörbe. A játék csak akkor kezdődhetett, ha meggyőződött róla, hogy a fotós már a helyén várja az eseményeket. Horváth Jenőnek mindegy volt, hogy milyen időben, hidegben, melegben, esőben vagy szélben játsszák a meccset, ő mindig a részese akart lenni.

A színház előcsarnokában megnyílt kiállítás köszöntőjében Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere kiemelte, hogy Horváth Jenő képes volt szinte mindegyik fantasztikusan dicső vagy éppen kevésbé magasztos pillanatát megörökíteni a ZTE elmúlt 60 évének. A város számára a fényképek egy legenda életben tartását jelentik. A június 8-ig megtekinthető fotókiállítás a „60 év a pálya széléről” címet viseli.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles