13 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

A 2015-ös TIPA-díjak egyik nagy győztese a Nikon – elismerést kapott a D810, a D5500 és a COOLPIX P610 modell is

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Amszterdam, Hollandia, 2015. április – A Nikon bejelentette, hogy három terméke is elismerésben részesült a TIPA (Technical Image Press Association) 2015-ös díjátadó ünnepségen.

A TIPA – a világ legnagyobb fényképezéssel és képalkotással foglalkozó magazinjait képviselő globális szervezet – a „Best Professional DSLR” (Legjobb professzionális DSLR) díjban részesítette a Nikon D810, a „Best Entry Level DSLR” (Legjobb belépő szintű DSLR) díjban a Nikon D5500 és a „Best Superzoom Camera” (Legjobb szuperzoomos fényképezőgép) díjban a Nikon COOLPIX P610 fényképezőgépet.

A díjak odaítéléséről 27 fotós magazin szerkesztői döntöttek, akik a világ 16 országából érkeztek. A zsűri olyan termékeket részesített elismerésben, amelyeket minden szempontot figyelembe véve a legkiválóbbnak ítéltek a minőség, a teljesítmény és az adott végfelhasználói körnek nyújtott előnyök területén. A TIPA szerkesztői ezen belül az innovációt, a legmodernebb technológia használatát, a formatervezést és az ergonómiát, a használat egyszerűségét, valamint az ár-teljesítmény arányát vizsgálták.

TIPA Best Professional DSLR: Nikon D810

A Nikon D810 36,3 megapixeles DSLR fényképezőgépe FX formátumú aluláteresztő szűrő nélküli érzékelővel. A fényképezőgép teljes felbontású képeket készít akár 5 kép/másodperc sebességgel, továbbfejlesztett zajcsökkentést nyújtva a 64-12 800 ISO-tartományban, amely kiterjeszthető 32 és 51 200 közötti ISO-egyenértékig, ráadásul teljes HD felbontásban teszi lehetővé a videofelvétel-készítést. A Nikon 91 000 képpontos 3D Color Matrix Meter III fényképezési helyzetfelismerő rendszer nehéz fényviszonyok között is kiegyensúlyozott expozíciót kínál, miközben beállítható az expozíció, az AF, a fehéregyensúly és az i-TTL vakuvezérlés. A D810 a következőket kínálja a videósok számára: HDMI, fényképezőgépen belüli time-lapse és időzítés funkció, beépített mikrofon választható hangfrekvencia-tartománnyal, állandó motoros AF és manuális beállítási lehetőségek teljes skálája. A fényképezőgép emellett két kártyafoglalattal rendelkezik, és egyaránt kezeli az SD- és a CF-memóriakártyákat.

TIPA Best Entry Level DSLR: Nikon D5500

A D5500 kompakt, DX-formátumú DSLR fényképezőgép 24,2 megapixeles CMOS érzékelővel, amely teljes felbontás mellett akár 5 kép/másodperc sebességgel készít képeket, illetve teljes HD videók felvételére képes négyféle kép/másodperc beállítással (24 p és 60 p között). Része a Nikon, osztályában páratlan, 39 pontos automatikus élességállítási rendszere is. A fejlett 3D témakövetése révén pedig bármilyen apró témán megtarthatja az élességet teljesen kiszámíthatatlan mozgás mellett is. Az ISO-érzékenység tartománya 100 és 25 600 között mozog, ráadásul ez az első Nikon DSLR fényképezőgép, amely 8,1 cm-es elforgatható LCD érintőképernyőt tartalmaz. A használatot az ergonomikus formaterv, a mély markolat, valamint a könnyű, áramvonalas váz teszi tökéletesen kényelmessé. A Nikon vezeték nélküli alkalmazásának segítségével a felhasználók vezeték nélkül csatlakoztathatják a fényképezőgépet a kompatibilis okostelefonokhoz és táblagépekhez úgy, hogy ehhez nincs szükség routerre. Számos kreatív mód segíti a felhasználót abban, hogy személyre szabja a fényképek kinézetét és stílusát.

TIPA Best Superzoom Camera: Nikon COOLPIX P610

A figyelemre méltó, 60-szoros optikai zoomnak és a NIKKOR ED üvegobjektívnek (24-1440 mm) köszönhetően a Nikon P610 7 kép/másodperc sebességgel készít képeket (maximális felbontás mellett), illetve teljes HD videókat rögzít a Nikon ötfokozatú Dual Detect optikai rázkódáscsökkentési funkciójának köszönhetően. A fényképezőgép 16 megapixeles CMOS képérzékelővel van felszerelve, továbbá tartozéka az EVF (Elektronikus kereső) és a 7,5 cm-es elforgatható LCD érintőképernyő (mindkettő felbontása 921 000 képpontos). A fényképezési funkciók között megtalálhatók a szűrő- és a speciális hatások, a makro mód, továbbá a time-lapse videók felvételének lehetősége. A P610 beépített GPS-vevővel rendelkezik, és az ugyancsak beépített Wi-Fi és NFC kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók egyszerűen küldhetik át a képeket a kompatibilis okostelefonokra és táblagépekre. A zoomvisszaállító gombbal könnyű újra megtalálni a témát akkor is, ha éppen nincs a képkompozícióban, a Nikon Dynamic Fine Zoom digitális zoomjával pedig a duplájára, 120-szorosra növelhető az objektív tartománya.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles