Új lehetőségek a videózásban a NIKKOR objektívekkel, két új film példáján bemutatva

0
73

A NIKKOR.com két új rövidfilmmel bővült – „HOPE” és „TOKYO DENSE FOG” -, amelyeket a kategória legjobbjának számító objektívekkel készítettek ismert művészek.

Amszterdam, Hollandia, 2015. március 6.– A Nikon a mai napon bejelenti a NIKKOR Motion Gallery sorozatot két, professzionális filmstúdiók által készített rövidfilmmel, illetve a NIKKOR objektívek tervezőivel készített interjúsorozat első részével. A rövid etűdök azt mutatják be, hogyan újíthatják meg a művészek a film műfaját a NIKKOR technológiájával, és tovább bővítik a NIKKOR márka 80. születésnapjára létrehozott NIKKOR weboldal gazdag tartalomkínálatát.

A NIKKOR Motion Gallery filmjeiben többféle filmes műfaj és stílus legjobb alkotói mutatják meg, milyen új lehetőségeket lehet kihozni a videós képalkotásból – a két filmben látható effektek kizárólag a NIKKOR objektívek és Nikon fényképezőgépek kombinációjával állíthatók elő.
A filmek elkészítéséről a NIKKOR objektívtervezőivel készült interjúsorozat első része, az „1. kötet: Mit gondolnak a tervezők és hogyan alkotnak objektíveket?” mesél. Az interjúban Takayuki Sensui és Toshinori Take beszél közös szenvedélyükről, a fényképezésről és az objektívtervezésről, elárulnak néhány műhelytitkot kedvenc objektívjeikről, illetve azokról a kihívásokról, amelyekkel meg kell küzdeniük a tervezés során.
A webhely legújabb tartalmai a NIKKOR ünnepi sorozatának részeként azt mutatják be, hogyan ír történelmet a művészet és a technológia találkozása. További információért látogasson el a http://www.nikkor.com/history/ weboldalra.

„HOPE” (Remény) – az augment5 Inc. videója

A „HOPE” (Remény) a minden emberben meglevő szépséget és erőt mutatja be, a világ különböző pontjain élő szereplőket követve. Az első hétköznapi hős egy mesterember, aki csendben teszi a dolgát Hongkong mindig nyüzsgő nagyvárosában. A második egy nő, aki Sri Lanka egyik teaültetvényén dolgozik. A harmadik egy halász, aki egy kis norvég kikötővárosban született és nőtt fel. A negyedik egy fiatal New York-i táncművész, aki a sikerről álmodik. A stáb közel három hétig filmezte a szereplők mindennapjait, és felfedezte az egyszerű hétköznapi létezés fontosságát és értékét.
Az augment5 Inc.: az augment5 Inc. elsősorban videoprodukciós munkákkal és üzleti tanácsadással foglalkozik. A témák keresése és a tartalmak megalkotása során korunk univerzális értékeinek megértése áll érdeklődésük középpontjában. Emellett a tengerentúli piacra szánt nagyjátékfilmes produkciókkal és reklámfilmekkel is foglalkoznak.

„TOKYO DENSE FOG” (Tokió sűrű ködben) – a WOW vizuálisdizájn-stúdió videója

A „TOKYO DENSE FOG” (Tokió sűrű ködben) Tokió arcát mutatja meg gomolygó ködben, szórt fényben. A film Tokió különböző arcait villantja fel egy napon belül: a rövidfilmben költői és álomszerű tájjá lényegül át a város, amelyet teljesen beburkol a hófehér köd, miközben a fényt a levegőben lebegő számtalan vízcsepp szórja szét.

A WOW: a WOW vizuálisdizájn-stúdió Tokióban, Sendaiban és Londonban rendelkezik irodákkal. A dizájn számos területén aktívak, túllépve a hagyományos kategóriákon. Folyamatosan keresik az új képalkotási lehetőségeket, hogy teljesítsék a vizuális dizájn társadalmi funkcióját, az egyes művészek egyedi jellemzőinek és érzékelésének maximális érvényre juttatásával párhuzamosan.
A tervezőkkel készített interjúk sorozata a NIKKOR objektívek történetébe és hagyományaiba nyújt bepillantást, és bemutatja azoknak a tervezőknek a szenvedélyes és szakértő munkáját, akik azért küzdenek, hogy elérjék a minőség és innováció NIKKOR objektívekre jellemző szintjét. Ez a weboldalon közzétett négy interjúból álló sorozat első része.

A Nikon díjnyertes termékeivel kapcsolatos további információkért látogassa meg a www.europe-nikon.com weboldalt