EOS tudás kis méretben: Canon EOS M3

0
64

A Canon a napokban mutatta be legújabb kompakt fényképezőgépét, az EOS M3-at.

A gép képességeit demonstrálandó, a japán gyártó titokban egy kisfilmet is forgatott, éppen Magyarországon. A videó a videók fülön tekinthető meg:

24,2 megapixeles érzékelő
Villámgyors fókuszálás
Távoli kameravezérlés és képmegosztás Wi-Fi-n

Budapest, 2015. február 17. – A Canon a napokban mutatta be EOS M3 modelljét, egy nagy tudású, de kisméretű fényképezőgépet, amelyet kifejezetten a nagyobb teljesítményt igénylő amatőr fotósoknak készítettek. A digitális tükörreflexes gépekével összemérhető beállítási lehetőségeket egy kompakt vázban felvonultató EOS M3-mal fantasztikus részletességű képek készíthetők. Az EOS M3 lelke a Canon első 24,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelője, illetve legfejlettebb képfeldolgozó processzora, a DIGIC 6, amellyel felső kategóriás minőségben rögzíthetőek állóképek és Full HD videók egyaránt. A gép szupergyors autofókuszával lehetőséget teremt a leggyorsabb mozdulatok megragadására is, amiben az új Hybrid CMOS AF III és a 49 pontos AF-rendszer nyújt segítséget.

Szépség és erő, maroknyi méretben

Az EOS M3 24,2 megapixeles érzékelője mindent tisztán, ragyogó színekkel és fantasztikus részletességgel örökít meg. A készülék gyenge fényviszonyok mellett is tökéletesen működik: a szenzor ISO 100-12800-as érzékenységi tartományával élénk, élethű és zajmentes képek készíthetők. A 49 pontos autofókusz-rendszerrel és a villámgyors Hybrid CMOS AF III technológiával a tárgy mindig fókuszban marad, mivel az új rendszer 6-szor gyorsabban fókuszál.

Tartson mindent kézben – a jól ismert EOS kialakítás és kezelőszervek

Az EOS M3 kényelmes, ívelt formáival jó fogást kínál. A vázon sok közvetlenül elérhető kezelőszerv található, például az expozíciókompenzációs tárcsa vagy a fő vezérlőtárcsa, illetve rengeteg személyre szabható gomb, amelyekkel a felhasználó a gép beállításait a saját fotózási stílusának megfelelően érheti el.
A kompozíció minél rugalmasabb kiválasztásához a nagy, 7,5 cm-es (3,0”) LCD érintőképernyő felfelé akár 180 fokban, lefelé pedig 45 fokban billenthető, így bármilyen szögből a legjobb képkivágást érhetjük el, ráadásul a multitouch is bármikor használható. A képernyőn a Canon intuitív, az EOS digitális tükörreflexes gépekre jellemző, érintésekkel vezérelhető menürendszere is kezelhető.

Az EOS M3-hoz Canon Speedlite vakuk, illetve egy forgatható elektronikus kereső is csatlakoztatható. A váz kompatibilis az EF-M objektívekkel is. A Creative Assist alkalmazással a gép mobil eszközökről is vezérelhető úgy, hogy az effektusok majdani hatását felvételkészítés közben, valós időben láthatja a tulajdonos. Az olyan beállítások, mint a fényerő, a háttér elmosása, a színtelítettség, a kontraszt, a kép melegsége és a szűrők hatásai módosíthatók, a beállítások elmenthetők és szükség esetén újra előhívhatók.

Emlékezetes videók

A kezdő filmrendezők Full HD minőségben örökíthetik meg a legjobb pillanatokat 24p, 25p vagy 30p sebességgel, MP4 formátumban. A fejlett Hybrid CMOS AF III gondoskodik arról, hogy a legfontosabb emberek és a legjobb helyek mindig fókuszban legyenek. A képzettebb operatőrök számára a Touch AF rugalmas lehetőséget ad az autofókusz-pontok kiválasztására az LCD-kijelzőn, még mozgó tárgyak esetében is, ezzel pedig professzionális fókuszáthúzásos hatások érhetők el. A teljes kézi vezérlést nyújtó Manual Movie móddal a felhasználó a rekesz-, expozíció- és ISO beállításokkal lenyűgözően kreatív eredményeket érhet el.

Vezérlés és megosztás

A gép távolról is vezérelhető, illetve a beépített Wi-Fi és NFC kapcsolaton továbbítani is tudja a képeket, valamint az új Camera Connect alkalmazással a készülék legfontosabb funkciói távolról is vezérelhetők. A Dynamic NFC-vel elég a kamerát összeérinteni egy okoseszközzel a képek továbbításához, az automatikus szinkronizálással pedig az összes kép azonnal feltölthető a Canon irista felhő alkalmazásába, így a mentés miatt sem kell aggódni.