9.4 C
Budapest
Tuesday, October 4, 2022
KezdőlaphírMegérkezett Magyarországra az EOS 7D Mark II és a Powershot G7 X

Megérkezett Magyarországra az EOS 7D Mark II és a Powershot G7 X

Professzionális képminőség amatőröknek is
Budapest, 2014. december 11. – Az EOS 7D Mark II, amely a professzionális EOS-1D X-ben megismert technológiákat is felhasználja, immár Magyarországon is elérhető. A készülék extrém sebessége és teljesítménye révén a fotósok minden megörökíteni vágyott momentumot megragadhatnak.

A sebesség szolgálatában
Az Időjárásálló, erős magnéziumötvözet vázában GPS-t és digitális iránytűt is rejtő EOS 7D Mark II 10 kép / másodperc sebességgel készít sorozatfelvételeket. Erre részben az új tervezésű exponáló- és tükörműködtető mechanizmus segítségével képes, amelynek az élettartama 200 000 felvétel. Másrészt a kiemelkedő válaszidőhöz egy villámgyors, 65 pontos AF-rendszer párosul, amely folyamatosan fókuszban tartja a célpontot. Minden autofókusz-pont kereszt, a középső pedig kettős kereszt típusú, ami f/2.8-as rekesz mellett is lehetőséget ad az élességállításra. A gyenge fényviszonyok esetén is kiemelkedő pontosság mellett az AF-rendszer másik különlegessége a személyre szabhatósága, az EOS-1D X-éhez hasonló menüben.
Az EOS 7D Mark II 20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelőjének natív ISO tartománya 100-tól 16 000-ig terjed, de ez az érték szoftveresen akár 51 200-ig kiterjeszthető. Az egyéni fotózási szokásokhoz, illetve beállításokhoz maximálisan alkalmazkodni képes fényképezőgép vázán személyre szabható gombok és egy új, közel 100%-os lefedettségű kereső található. A professzionális szintű videózást a tömörítetlen élő mozgókép továbbítását lehetővé tevő HDMI-kimenet és a Dual Pixel CMOS AF technológia támogatja.
A készülék új, 150 ezer pixeles RGB+IR fénymérője a pontos expozíció mellett arról is gondoskodik, hogy mesterséges megvilágításban a gép akkor exponáljon, amikor a fényerő a legmagasabb – egyes mesterséges fényforrások ugyanis az emberi szem számára láthatatlan vibrálásra, fényerő-ingadozásra hajlamosak. Emellett az eredetileg az EOS-1D X-ben bemutatott EOS iTR AF és AI Servo AF III segíti a precíz tárgykövetést.

Moziminőségű videorögzítés
A kiemelkedő autofókusz-teljesítményt a Canon különleges Dual Pixel CMOS AF technológiája garantálja. Az EOS-gépekben elsőként bemutatkozó Movie Servo AF sebessége és nyomkövetési érzékenysége is egyedileg állítható, ezzel a fókuszhúzási effektusok és tárgyak közötti átmenetek teljes mértékben kontrollálhatók. Az akár Full HD felbontású felvételek képrögzítési sebessége 24p és 60p között változtatható, így gyönyörű lassított felvételek is készíthetők. A tömörítetlen (4:2:2-es) HDMI kimenetnek köszönhetően az EOS 7D Mark II-vel készített anyagok tökéletesen illeszkednek a professzionális videofeldolgozási munkafolyamatokba.

Powershot G7 X – kiváló minőség kisebb méretben
Az NFC- és WiFi-kompatibilis PowerShot G7 X-szel a digitális tükörreflexes gépek színvonalához hasonló minőségű képek készíthetők 24-100 mm-es, kiváló fényerejű, f/1.8-2.8-as objektívjének köszönhetően. A 20,2 megapixeles felbontású, nagyméretű, 13,2 x 8,8 mm-es képérzékelővel rendelkező fényképezőgép gyenge megvilágítás mellett is remekül helytáll, ráadásul kis mélységélességű, elmosott hátterű fotók elkészítésére is lehetőséget nyújt. 31 pontos AF-rendszerével a PowerShot G7 X másodpercenként 6,5 kép készítésére képes – ezt a tempót a DIGIC 6, a Canon legnagyobb teljesítményű képfeldolgozó processzora teszi lehetővé.
Kátai Csaba, a Canon Hungária marketingigazgatója elmondta: „2014-ben tovább erősödött pozíciónk a fényképezőgépek piacán. Mivel a növekedés mind a tükörreflexes, mind a kompakt gépek esetében a felső kategóriában volt a legjelentősebb, ezért különösen nagy reményeket fűzünk az EOS 7D Mark II és a PowerShot G7 X magyarországi szerepléséhez. Bízom benne, hogy a villámgyors sorozatfelvétel és AF-rendszer, valamint a gyenge fényviszonyok mellett is kiváló minőséget nyújtó érzékelő számos komoly amatőr és profi fotóst fog meggyőzni ezen gépek képességeiről.

Ár és elérhetőség
A Canon EOS 7D Mark II váz ajánlott fogyasztói ára 599 900 forint.
A Canon Powershot G7 X ajánlott fogyasztói ára: 214 990 forint.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
clear sky
9.4 ° C
10.8 °
9.4 °
86 %
6.7kmh
0 %
Tue
18 °
Wed
18 °
Thu
20 °
Fri
21 °
Sat
21 °

További friss hírek