Imacon Flextight 343 3F szkennelés a lab4art-ban

0
161

Novembertől új családtaggal bővültünk!
Egy Imacon Flextight 343 virtuális dobszkennerrel. (4,3 Dmax)

2014 nyarától, a CPD bezárásával nagy űr keletkezett a szkennelési piacon, mivel az általuk használt Imacon Flextight 848-as nem dolgozott tovább. A 343-as, a leica negatívokról készített 8000(!) dpi-s óriásfájlok kivételével szinte mindazt tudja, amit a nagytestvér.

Úgy gondolom, nem kell bemutatni az Imacon szkennereket. Aki ismeri, használta, annak elég beszédes a név, aki mégcsak most ismerkedik a profi szkennelés fogalmával, annak pedig csalódásmentes kezdet.
Az Imacon 343-as a 35 mm negatívot 3200 dpi max. optikai felbontással, panoráma leica és rollfilm, 6×6,6×7,6×9 negatívot 3200 dpi max felbontással szkennel. A gyári tartozék mellé beszereztünk teljes kockát látni képes adaptert is, így a profiknak nem kell lemondaniuk sem a leica, sem a rollfilmek esetében a negatív szélét jelző kis fekete keretről.(!)

A Hasselblad Imaconok sajátja a tömörítetlen 3F formátum (16 bit színmélység). Ez azt jelenti, mint a fényképezésnél a RAW formátum, azaz a szkennelt állomány a lehetséges összes felvételi képinformációt tartalmazza, a felhasználó ráér később eldönteni, hogy melyikre van szüksége.

Nagy előnye, hogy fizikailag nem érintkezik a negatívval, szemben a dobszkennerekkel, így semmilyen idegen anyag, olaj nem kerül a negatív felületére. A mágneses leszorító lapocskáknak köszönhetően, a negatív tökéletesen szemcse éles a legtávolabbi sarkokig is.

Imacon 100% RGB 8bit (3200 dpi) kép közepe

Imacon 100% kép sarka 3200 dpi
Az Imacon szkennelési árat úgy alakítottuk, hogy megegyezzenek a professzionális Nikon szkennelési árainkkal (lab4art árjegyzék).

Gyertek el, próbáljátok ki, akár összehasonlítva a Nikon Coolscan 8000-el.

Ha elegendő megrendelés érkezik az Imacon számára, akkor reményeink szerint hosszú ideig vendégeskedik majd nálunk.

lab4art