Photokina 2014: Sony újdonságok

0
102

A Sony bemutatta újdonságait a fotográfiai és képalkotó szektor legnagyobb eseményén, a Photokina szakkiállításon

Felfedik a legújabb digitális fényképezőgépeket és az „α” objektívek egyre szélesedő kínálatát

A nemzetközi szinten elismert fotográfiai és képalkotó szektor szakkiállítása, a Photokina, idén is sok izgalmas programmal szolgál. A kölni rendezvényen a Sony jól ismert termékei mellett újdonságokkal is készül, mint a PXW-FS7 XDCAM kamera, és az E bajonettes fényképezőgépekkel kompatibilis objektívek. Lelepleznek egy új “4D FOCUS” autofókusz rendszert, mely minden irányban kiváló lefedettséget biztosít. A készülékeken kívül pedig az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő Sony World Photography Awards kategóriáinak 2014-es győztes alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők.

1. α cserélhető objektíves fényképezőgépek

E bajonettes sorozat

A Sony standján felsorakoznak többek között az α7 sorozat full frame, 35 mm-es CMOS szenzorral ellátott fényképezőgépei, és a könnyű, cserélhető objektíves α6000 készülék is.

α7S
A 12,2 megapixeles Exmor® CMOS 35 mm-es szenzor és az erős BIONZ X processzor úgy csökkenti a képzajt, hogy közben növeli a tényleges érzékenységi tartományt. A fényképezőgép magas érzékenységének köszönhetően gyors záridővel képes éles, alacsony képzajú állóképeket és videókat készíteni. A nagy dinamikatartomány tökéletes magas kontrasztú jelenetek rögzítésére.

α5100
A Sony legújabb generációs 23,4 megapixeles EXMOR CMOS szenzora 179 fázis-érzékelő ponttal biztosít teljes lefedettséget. A gyors, hibrid autofókusz sebessége mindössze 0.07 másodperc .

A bajonettes sorozat
A Sony modern α sorozata ötvözi a vezető technológiákat és a cserélhető objektívek széles skáláját is kínálja, hogy maradéktalanul valósíthassa meg kreatív elképzeléseit.

α77 II
Az A bajonettes fényképezőgépek legújabb modellje APS-C méretű, 24,3 megapixeles Exmor CMOS érzékelővel rendelkező α77 II. A 79 pontos autofókusz rendszer révén, amelyből a középső 15 kereszt típusú , a piacon elérhető legjobb készülék a saját kategóriájában . A Sony ezzel elkészítette a legtöbb fókuszpontot tartalmazó, fáziskülönbség elvén működő autofókusz rendszert. Ennek köszönhetően a sorozatfelvétel sebessége már folyamatos fókuszálás mellett is kifejezetten gyors (12 kép/mp 60 teljes felbontású képsorozatig ).

2.Kompakt 4k XDCAM kamera cserélhető objektív csatlakozással

PXW-FS7
A PXW-FS7 jelű 4K felbontású XDCAM kamera, 11,6 megapixeles (8,8 effektív megapixeles) Super 35 mm-es szenzorral és E bajonettes objektív csatlakozással rendelkezik. A készülék támogatja 4K felvételek rögzítését és a XAVC-L kodeket . Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően könnyen hordozható, ezzel is segítve a mobilitást.

3.α Objektívek

SEL1635Z ZEISS® széles látószögű zoomobjektív Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (E-bajonettes sorozatokhoz):

A SEL1635Z zoomobjektív biztosítja a lehető legjobb felbontást, a kép szélén lévő tárgyak élességét, csökkenti a torzítást, és minimalizálja az elhajlást. Az extra alacsony szórású (ED) üveg lencsetagokkal kiváló felbontású, éles és színhelyes felvételeket készíthet. A tükröződésmentes, elismert ZEISS T* bevonatnak köszönhetően minimálisra csökken a becsillanás. Ideális készülék tájképek fotózásához, és teljes mértékben kihasználható vele a széles-látószög minden előnye.

SELP28135G motoros zoom G Lens FE PZ 28-135mm F4 G OSS (E-bajonettes készülékekhez)

A világ első objektívje 35 mm-es full frame szenzorral, motoros zoommal, mellyel akár 4K felbontásban is rögzíthet felvételeket. Kialakítása révén kompatibilis a Sony E bajonettes fényképezőgépeivel, például a Sony α6000/5100 modellekkel, valamint olyan Super 35 mm formátumú kamerákhoz is csatlakoztatható, mint a NEX-FS700 vagy az új PXW-FS7. A belső SSM (szuperszonikus motor) meghajtó gyors és csendes autofókuszt biztosít, így különösen alkalmas mozgóképek készítésére. Ez az első olyan objektív, amelyen három különálló gyűrűvel állítható a fókusz, a zoom és a rekesz érték, így könnyedén állítható a zoom sebessége és iránya. A Sony ezeken kívül bemutat 4 objektívet és két konvertert is, amelyek kompatibilisek 35 mm-es full frame szenzorokkal.

4.‘Cyber- Shot’ digitális fényképezőgépek

A Sony nagysikerű RX sorozata is bemutatkozik a Photokina keretein belül. Ezen kompakt készülékek figyelemreméltó technikai paraméterekkel rendelkeznek.

RX100 III
A DSC-RX100 III a már említett 1″ típusú, 20,1 megapixeles Exmor CMOS, újonnan fejlesztett 24-70 mm-es szenzorral rendelkezik. Emellett pedig felpattintható, 1,44 millió képpontos OLED elektronikus kereső is került a fényképezőgépbe. A ZEISS® T* bevonatának köszönhetően tükröződésmentes, a betekintés érzékelője segítségével pedig a gép automatikusan átvált a hátsó LCD-ről EVF-re.

5.Smart Lens objektívek

A Sony Smart Lens készülékeket Wi-Fi segítségével csatlakoztathatjuk okostelefonokhoz, így kiválóan alkalmasak szelfik, állóképek és videók készítésére.

ILCE-QX1
A kamera 20.1 (effektív) megapixeles, APS-C méretű Exmor CMOS szenzorral rendelkezik, mely garantálja azt a páratlan részletességet, amit elvárhatunk egy ilyen eszköztől. A QX1 nagyérzékelőjével profi szintű, a hátteret elmosó, bokeh effektet is készíthetünk. Kiváló éjszakai képek rögzítéséhez, de csatlakoztathatjuk α bajonettes eszközökhöz is.

DSC-QX30
Az okostelefonokkal készített képek gyakran homályosak és rossz minőségűek. A kompakt DSC-QX30 nagy 30x-os optikai zoomjának köszönhetően a felvételek élesek és képzajtól mentesek, a SteadyShot optikai képstabilizátor pedig megakadályozza a képek elmosódását.

6.Action Cam
HDR-AZ1VR Action Cam Mini:

Akár utazik, a hegyekben túrázik, kerékpározik vagy éppen csak egy sétára indul, az új Action Cam Mini készülékkel egészen egyedülálló szemszögből készíthet felvételeket. A készülék mindössze 63 g , mérete pedig a korábbi Action Cam (HDR-AS100V) 2/3-ának felel meg. Az Action Cam Mini HDR-AZ1VR csomag RM-LVR2V Live-View távirányítóval kerül a sportkamerák piacára, ezzel a kiegészítővel pedig naplózhatja GPS adatait.

7.‘Handycam’ Kamera
FDR-AX100

A Sony FDR-AX100 az első 4K Handycam, amely Exmor CMOS érzékelővel rendelkezik. A nem professzionális kamerákhoz képest nagyobb érzékelőnek köszönhetően a kamera hibátlanul rögzít a Full HD felbontásnál négyszer részletesebb, 4K Ultra HD képminőségben. Ez a könnyű és kompakt készülék 4K felbontásban30 kép/mp-es sebességgel dolgozik.

8.Capture One Express (Sony) RAW konverter és képszerkesztő szoftver

A „Capture One” RAW konverter és képszerkesztő szoftver egy újonnan fejlesztett program. A „Capture One Express” ingyenesen hozzáférhető azok számára, akik cserélhető objektíves fényképezőgépekkel illetve Cyber-shot RX digitális fényképezőgéppel rendelkeznek. A képszerkesztő program támogatja a RAW formátumot így, még jobb minőségű képeket készíthet.

További részletekért látogasson el erre az oldalra: www.phaseone.com/en/Imaging-Software/Capture-One-for-Sony.aspx (Elérhető 2014.09.16. 10.00 órától)

* Minden cég és termék név, amely a közleményben olvasható bejegyzett és védett márkanév.