6.7 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

EISA 2014: hatszoros győzelmet ünnepel a Sony

• 2014 és 2015-ben Európa legjobb professzionális kompakt fényképezőgépe: α7R
• 2014 és 2015-ben Európa legjobb kompakt fényképezőgépe: DSC-RX100 III
• 2014 és 2015-ben Európa legjobb videokamerája: FDR-AX100
• 2014 és 2015-ben Európa legjobb 4K Ultra HD tv-je: KDL-65X9005B
• 2014 és 2015-ben Európa legjobb táblagépe: Xperia™ Z2 Tablet
• 2014 és 2015-ben Európa legjobb digitális audiorendszere: HAP-Z1ES

A Sony azon törekvését, hogy termékeivel a fogyasztói számára ne csak technikai eszközöket, hanem élményeket is nyújtson – ez a Kando filozófia – már az EISA (Európai Kép- és Hang Szövetség) is díjazta, mivel hat kategóriában is Sony terméket választottak a legjobbnak.
A Sony büszke arra, hogy a televízió, a digitális képalkotás, az otthoni szórakozás és a mobiltechnológia területein elért sikereit elismerik, és még inkább azon dolgozik, hogy fogyasztói számára kiváló minőségű termékeket gyártson, melyeket bizalommal használhatnak.

2014 és 2015-ben Európa legjobb professzionális kompakt fényképezőgépe: α7R

Tökéletes kialakítása és könnyű hordozhatósága révén az α7R egy olyan fényképezőgép, amellyel egy profi fényképésznek sem kell kompromisszumot kötnie. Az elő- és hátlapi tárcsák, a vezérlőtárcsa és az expozíció kompenzációs gomb segítségével filmezés és fényképezés közben is egyszerűen eszközölhetünk intuitív beállításokat a nagy kontrasztú, nagy felbontású XGA OLED Tru-Finder keresőn vagy a dönthető 3”-os LCD kijelzőn keresztül. A 35 mm-es full-frame Exmor CMOS szenzor magában egyesíti a light concentration és photo diode expansion technológiákat, valamint az új ’hézagmentes’ on-chip lencsés dizájn révén megszünteti a hézagokat a szomszédos pixelek között. Ezen fejlesztéseknek köszönhetően nőtt a készülék fényérzékelési hatékonysága, így kiváló felbontású, nagy érzékenységű és alacsony képzajú képek készíthetőek, az extrém nagy pixelszám miatt bekövetkezett pixelméret csökkenés ellenére is.

2014 és 2015-ben Európa legjobb kompakt fényképezőgépe: DSC-RX100 III

Tartós és masszív, az utazást is jól bíró alumínium borítás és könnyed forma összhangja jellemzi a készüléket: a Cyber-shotTM RX100 III megjelenésében fellelhető a már elismert elődök vonalvezetése. Megnövelt lencse és egy gyors képfeldolgozó processzor egészíti ki a visszahúzható OLED Tru-FinderTM-t, amely ZEISS® T* borítással rendelkezik. A továbbfejlesztett mozi funkciókkal és 180 fokban dönthető LCD kijelzővel nemcsak egy praktikus, hanem egy stílusos, fix objektíves fényképezőgépet tarthat a kezében, amely akár a zsebében is elfér.

2014 és 2015-ben Európa legjobb videokamerája: FDR-AX100

Az FDR-AX100 az első 4K Handycam®, amely hátulról megvilágított, 1.0 típusú Exmor R™ CMOS érzékelővel rendelkezik. A nem professzionális kamerákhoz képest nagyobb érzékelőnek köszönhetően a kamera hibátlanul rögzít a Full HD felbontásnál négyszer részletesebb, 4K Ultra HD (3840×2160 képpont) képminőségben, ráadásul csodaszép bokeh-hatást, azaz a háttér kiemelést érhetünk el a készülékkel.
A kamera 4K érzékelője, a Sony nagy teljesítményű BIONZ X képfeldolgozó processzorával párosul, amely terület-specifikus zajcsökkentő és részlet-reprodukáló technológia alkalmazásával biztosítja a kivételesen részletgazdag, élénk és élethű felvételek készítését. A Cinematone Gamma/Colour funkció használatával progresszív 25p felvétel készítésével elképesztően gazdag és élénk színvilágot kölcsönöz az elkészített felvételeknek.

2014 és 2015-ben Európa legjobb 4K Ultra HD tv-je: KDL-65X9005B

Idén tavasszal került piacra a Sony nagykijelzős 4K BRAVIATM X9 televíziója, amely lenyűgöző képi hatásai és prémium hangzásvilága mellett korszakalkotó vonalvezetésével is kitűnik. Az új X-tended Dynamic RangeTM PROTM-nak köszönhetően a képek erőteljesebbek és világosabbak, mint valaha. A Sony saját fejlesztése, a TRILUMINOSTM kijelző életre kelti a színeket, így gyönyörködhetünk gazdag, élénk, pirosakban és ragyogó zöld színekben is. Mindez annak az új generációs háttérvilágításnak köszönhető, amely a színeket tisztábbá téve és jobban elkülönítve nagyobb színmélységet nyújt. Minden képkocka pengeéles a 4K X-RealityTM PRO technológiának köszönhetően, amely elemzi, megtisztítja, végül felskálázza a lejátszásra kerülő képet, helyreállítva az eredetivel megegyező részleteket. Akár 4K, akár HD minőséget nézünk, a Sony egyedülálló 4K képadatbázisa biztosítja az élethű textúrát, a drámai színeket és kontrasztot. Az X9 egyedülálló „Wedge” formája pedig amellett, hogy helytakarékos, könnyen csatlakoztatható és kiváló hangzást biztosít otthonában.

2014 és 2015-ben Európa legjobb táblagépe: Xperia™ Z2 Tablet

Az Xperia Z2 Tablettel a Sony egy olyan készüléket fejlesztett, amely egyszerre elegáns és könnyen hordozható. A készülék minden egyes részletét alaposan megtervezték, prémium anyagok felhasználásával megalkották a világ legvékonyabb (csak 6.4 mm) és legkönnyebb (a Wi-Fi képes modell csak 426 gramm, az LTE/3G képes modell 439 gramm) vízálló táblagépét1, amely nemcsak könnyedén hordozható, hanem egy kézben is kényelmesen elfér. A Sony elismert OmniBalance kialakításnak köszönhetően ez az elegáns táblagép elképesztően vékony, mégis nagyon tartós, és egységes vizuális élményt nyújt, bármilyen szögből is nézzük a készüléket. Ez az ultrakönnyű gyönyörű készülék teljesen vízálló, így ellenáll a mindennapi viszontagságoknak is.

2014 és 2015-ben Európa legjobb digitális audiorendszere: HAP-Z1ES

A HAP-Z1ES HDD audiolejátszót úgy tervezték, hogy képes legyen a legfinomabb részleteket is kihozni a nagy felbontású hangfájlokból. Kedvenc zenéinket a lejátszó 1 TB-os merevlemezén tárolhatjuk, vagy a HAP Music Transfer alkalmazás segítségével PC-ről vagy Macről is átjátszhatjuk – vezetékkel vagy anélkül. Az alkalmazás automatikusan szinkronizálja a frissítéseket, biztosítva, hogy a lejátszó mindig naprakész legyen.

EISA idézetek

2014-2015-ben Európa legjobb professzionális kompakt fényképezőgépe: α7R

A Sony-nak sikerült először megvalósítania, hogy egy ilyen kisméretű tükör nélküli rendszerkompakt fényképezőgépben helyezzen el egy 35 mm-es full frame szenzort, méghozzá figyelemre méltó áron. A 36 megapixeles és aluláteresztő szűrő nélküli α7R rendkívül magas felbontást kínál, ami jelenleg a legnagyobb a rendszerkompakt fényképezőgépek között, a Sony BIONZ X processzor lehetővé teszi a magas ISO érzékenységet, egészen 25 600-ig, meglehetősen alacsony képzajjal. A kontraszt alapú AF-rendszer gyors, míg a kiváló elektronikus kereső és a 3”-os dönthető kijelző fényes és világos képet ad. A távvezérelt fényképezés és vezeték nélküli képátvitel is rendelkezésre áll a beépített Wi-Fi és NFC jóvoltából.

A 2014-2015-ben Európa legjobb kompakt fényképezőgépe: DSC-RX100 III

A Sony a Cyber‐shot DSC‐RX100 III-mal tovább fejlesztette azt a fényképezőgépét, ami már eddig is az egyik legjobb kompakt gép volt a piacon. Megtartva elődje nagy felbontású 20 megapixeles, 1”-os CMOS érzékelőjét az RX100 III-ben helyet foglaló kiváló minőségű 1,44 millió képpontos pop-up OLED elektronikus kereső ellenére is megmaradt kompakt mérete. A villámgyors F1.8‐2.8 Zeiss Vario‐Sonnar T* objektívval a full-frame-mel egyenértékű 24-70 mm-es fokális távolsággal, a Sony BIONZ X képfeldolgozó processzorával garantálja a magas felbontású, alacsony zajszintű képeket, még gyenge fényviszonyok között is. Az RX100 III tartalmaz egy 180 fokban dönthető 1,23 millió képpontos WhiteMagic LCD 3in kijelzőt, egy beépített 3EV ND szűrőt, full HD filmeket, és Wi-Fi/NFC csatlakoztatási lehetőséget, mind a vezeték nélküli megosztáshoz, mind pedig az okostelefon vagy táblagépen keresztüli kamera vezérléshez.

A 2014-2015-ben Európa legjobb videokamerája: FDR-AX100

A Sony videokamerájának segítségével a 4K televízió tulajdonosok létrehozhatják saját 4K tartalmaikat. Kompakt és ultrakönnyű kialakítása ellenére kiváló minőségű tulajdonságokkal rendelkezik, a filmkészítőknek pedig kreatív szerkesztési lehetőségek tárházát kínálja. A Carl Zeiss Vario Sonnar T* objektív és az 1”-os Exmor R CMOS szenzor kiegészül a 12-szeres optikai zoommal. Többféle felvételi mód, három ND szűrési lehetőség, és a professzionális készülékektől elvárt egyszerű szerkesztési lehetőségek közül is választhatunk. A BIONZ X processzor 4K felvételeket 25fps-el, Full HD-t 50 fps-el XAVCS formátummal, lassított témákat pedig 100fps-el képes rögzíteni. Ezeken felül az OLED kereső, a Wi-fi/NFC csatlakozás, a SteadyShot képstabilizáció és a jelenetválasztó módok együttese varázsolja igazán könnyen használhatóvá az FDR-AX100E kamerát. Eddig nem érdekelték a 4K felvételek? Most már fogják…

2014 és 2015-ben Európa legjobb 4K Ultra HD tv-je: KDL-65X9005B

Tökéletes kialakítás, kiváló hangzás, Ultra HD felbontás jellemzi a Sony KD-65X9005B televízióját, amely tökéletes választás lehet azoknak, akik csúcsminőségű szórakoztató rendszerre vágynak otthonukban. A 65”-os LED képernyő beépített felskálázó rendszerének köszönhetően feljavítja a saját tartalmakat, a Blu-ray filmeket és a hagyományos tv adásokat, emellett a 4K tartalmak streamelése sem okoz neki gondot. A Sony egyedi Triluminos technológiája élénk és természetes színek széles palettáját biztosítja, az X-tended Dynamic Range rendszer pedig lenyűgöző kontrasztot eredményez. A HDMI 2.0 támogatás, a beépített HEVC dekóder és a HDCP 2.2 kompatibilitás lehetővé teszi mindenféle 4K tartalom megjelenítését. A „Wedge” kialakítás és a feljavított Magnetic Fluid hangszórók ötvözete olyan autentikus basszusokat és kiváló hangminőséget garantál, amilyenre más televízió nem képes. Ha még több basszust szeretne kihozni készülékéből, a Sony SWF-BR100 mélynyomó a tökéletes kiegészítő.

2014 és 2015-ben Európa legjobb táblagépe: Xperia™ Z2 Tablet

Olyan vékony, elegáns és gyors, hogy a Sony Xperia Z2 Tablet nem véletlenül lett EISA győztes. Ez a gyönyörű formatervezésű táblagép mindenkit lenyűgöz az elképesztő képminőségű, 1920×1200 pixeles 10.1”-os LCD IPS kijelzővel. Hihetetlenül élénk színek, mély, tartalmas feketék és páratlan részletesség. Az Xperia Z2 Tablet 2.3 GHz-es Quad-Core Qualcomm Snapdragon 801 processzorának, a 3 GB RAM-nak és az Android 4.4 operációs rendszernek köszönhetően villámgyors teljesítményt produkál. Könnyen használható és kiválóan alkalmas Full HD filmek nézésére vagy akár nagyobb játékok futtatására. A tablet IP58-as szabvánnyal rendelkezik (30 percig vízálló 1.5 méter mélyen édesvízben) és egy szupererős 6000 mAh akkumulátor biztosítja több mint 13 órán keresztül a szünetmentes szórakozást.

2014 és 2015-ben Európa legjobb digitális audiorendszere: HAP-Z1ES

A Sony nevéhez az audio technológia világában olyan mérföldkőnek számító újítások köthetőek, mint a Walkman, a digitális CD és a SACD. A HAP-Z1ES médialejátszó funkcióin kívül beépített adattárolóval és USB kivezető porttal is rendelkezik. Az otthoni internethez Ethernet kapcsolaton, vagy Wi-fi-n keresztül csatlakozik, VTuner segítségével pedig online rádió hallgatáshoz is alkalmas eszköz. A HAP-Z1ES a számokat a saját belső tárhelyére tölti le, és onnan játssza le azért, hogy igazán csúcsminőségben élvezhessük a dallamokat. Az 1 TB-os merevlemezének köszönhetően az összes zeneszámunkat átmásolhatjuk, hogy utána a legjobb minőségben hallgathassuk azokat. A tökéletes digitális megoldás minden nagy felbontású audio fájl meghallgatásához.

1 A tabletnek 8 inch vagy nagyobb méretű kijelzője van. Az XperiaTM Z2 Tablet vízálló (az IP55/58 szabványoknak megfelelően). A Strategy Analytics’ SpecTRAX service által jóváhagyott tulajdonságok: 2014. január 30. A Strategy Analytics további eredményei a www.sonymobile.com/testresults honlapon olvashatóak. Az IP55 és IP58 szabványoknak megfelelően, az XperiaTM Z2 Tablet védett a behatoló por ellen és vízálló. Feltéve, hogy minden csatlakozó és borító zárva van, a készülék (i) Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból az IP55 szabványnak megfelelően; és/vagy (ii) 1,5 méter mélyen a édesvízben tartható 30 percig az IP58 szabványnak megfelelően.

A Sonyról:
A Sony a sokrétű szórakoztatóelektronikai eszközei által nyújtott élménynek és a mobilban, a zenében, a fényképekben, a játékban és a Sony Entertainment Networkben rejlő lehetőségeknek köszönhetően egyedülálló pozíciót foglal el a világ vezető fogyasztói márkái között. A Sony az audio, video, kommunikációs és információtechnológiai termékek vezető gyártója a fogyasztói és professzionális piacon. A Sony kiváló audiovizuális termékei, mint a 4K Ultra HD és a Full HD LED BRAVIA™ tv, a Cyber-shot™digitális fényképezőgép, a Handycam® kamera, a digitális SLR fényképezőgépek,a Sony tablet, a Walkman® MP3 lejátszó, a VAIO™ személyi számítógépek, valamint a 3D HD professzionális műsorszolgáltató felszerelések technológiailag élenjáró formában képesek izgalmas tartalmat szolgáltatni az elektronika, a zene, a képalkotás, a játék és az online kereskedelem területén.

A „Sony”, „WALKMAN”, „VAIO”, „Cyber-shot”, „Handycam”, „a”, „BRAVIA” és az „XDCAM” a Sony Corporation által bejegyzett hivatalos védjegyek. A felsorolt védjegyek szerzői jogvédelem alá tartoznak.

A Sony Europe-ról bővebben a presscentre.sony.eu oldalon olvashat, a Sony Corporation-ről a www.sony.net oldalon találhat információkat.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles