Megjelent a 3. generációs Nikon 1 és hozzá két új objektív

0
130

A vadonatúj Nikon 1 V3 mindig képben van: csúcssebességű, profi teljesítmény könnyen hordozható vázban.

Amszterdam, Hollandia, 2014. március 13. A mai napon a Nikon bemutatja a forradalmian új Nikon 1 rendszerkamerák családjának legújabb tagját, a Nikon 1 V3 modellt. Ez a könnyen hordozható rendszerkamera csúcssebességű, profi teljesítményt kínál kisméretű, masszív gépvázban, így egyetlen pillanatot sem szalaszt el.

Remek választás akár egy korábbi típusról való továbblépésként, akár második fényképezőgépnek: a Nikon 1 V3 komoly fotósoknak készült, akik a sebesség, a teljesítmény és a megbízhatóság mellett a könnyű szállíthatóságot is fontosnak tartják. A Nikon új helyzetet teremtett a fényképezés világában a hibrid AF rendszerrel, amely ebben a gépben 171 automatikus élességállítási pontot kínál; ezek közül 105 pont fázisérzékelő kialakítású a hajmeresztően gyors fókuszálás érdekében; ráadásul a fényképezőgép RAW-formátumú sorozatfelvételi sebessége gyorsabb, mint a digitális tükörreflexes fényképezőgépeké, így a másodperc törtrésze alatt lejátszódó eseményeket is hihetetlen precizitással rögzítheti. A nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-érzékelő, valamint a 160 és 12 800 között állítható ISO-érzékenység gondoskodik az igazán részletgazdag képekről, az új EXPEED 4A képfeldolgozó rendszer pedig tovább fokozza a gép teljesítményét – mindezeknek köszönhetően a fényképezőgép dinamikatartománya gazdag, miközben működési sebessége pedig kategóriaelső.

A Nikon 1 sorozatban elsőként a Nikon 1 V3 kapott szuperérzékeny, dönthető érintőképernyőt, amely a fontos fényképezési adatokat a legpraktikusabb helyen jeleníti meg; a beépített Wi-Fi pedig lehetővé teszi, hogy okostelefon (vagy más intelligens eszköz) segítségével képeit azonnal megossza, illetve egyéb műveleteket végezzen rajtuk. A gyors és problémamentes filmezés érdekében a Nikon 1 V3 tovább bővíti a Nikon 1 termékcsalád előnyös videózási funkcióit: új videofelvételi módjai segítségével még többféleképpen veheti fel a pörgő eseményeket. Az új, külön megvásárolható tartozékok között van a Nikon 1 DF-N1000 elektronikus kereső, valamint a strapabíró és praktikus GR-N1010 markolat, melyekkel a fényképezőgép vezérlése hasonló lesz, mint a digitális tükörreflexes fényképezőgépeké. A Nikon 1 V3 fényképezőgéppel egyidejűleg megjelenik két új 1 NIKKOR objektív is: egy szupertelefotó objektív és egy vékony, elektromotoros zoom szettobjektív, így a Nikon 1 fotósok minden helyzetben kibontakozhatják kreatív énjüket.
Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerkamerák termékmenedzsere a következőket mondta: „A példátlanul gyors Nikon 1 V3 azoknak a fotósoknak készült, akik semmit sem hagynak a véletlenre. Ennek a rendszerkamerának a külsejénél már csak a működése fantasztikusabb: csúcssebességű teljesítménye, kiváló képminősége, kisméretű, masszív felépítése és modern formaterve olyan gépet eredményez, amely tökéletes megoldás a könnyen hordozható, kreatív fényképezőgépek világában. Azok a fotósok és videósok, akik fogékonyak a részletek iránt, értékelni fogják azt a kompozíciós szabadságot, amelyet a dönthető érintőképernyő és a külön megvásárolható elektronikus kereső kínál.”

Csúcssebességű, profi teljesítmény

Professzionális szintű teljesítményével és minőségével a Nikon 1 V3 azoknak készült, akik egyetlen pillanatot sem hajlandók elszalasztani, és minden egyes képet tökéletesnek szeretnének. Nagyméretű, 18,4 megapixeles CX-formátumú CMOS-képérzékelője nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, így minden megapixelből a lehető legtöbbet hozza ki és még a legfinomabb textúrákat is képes részletesen megörökíteni, a 160 és 12 800 közötti, széles ISO-tartománya pedig arról gondoskodik, hogy kevés fényben is élethű képek készülhessenek. A Nikon 1 V3 sorozatfelvételi sebessége meghaladja még a digitális tükörreflexes fényképezőgépekét is: folyamatos automatikus élességállítás mellett is képes a lélegzetelállító 20 kép/mp sebességre, ha pedig a sorozat első képkockáján rögzíti a fókuszt, akkor akár 60 kép/mp sebességgel is el tud készíteni 40 képet RAW-formátumban. Az új EXPEED 4A képfeldolgozó rendszer két feldolgozóegysége áll a hátterében ennek a kivételes sebességnek és képminőségnek: az egyik egység gondoskodik a nagy sebességű adatírásról, a másik pedig a kiváló képzajcsökkentésért, a rendkívüli élességért és a gazdag tónusú képekért felelős. Bármilyen gyorsan peregnek is az események, nem jelenthet problémát: az alapjaiban új Nikon 1 hibrid AF rendszer az eddigi 135 helyett már 171 automatikus élességállítási pontot használ a téma villámgyors élesre állításához, a lenyűgözően nagy számú 105 fázisérzékelős AF pont egyenletesen van elosztva a kép középső részén a mozgó témák gyors fókuszálása és az éles videofelvételek készítése érdekében. A kontrasztérzékelő AF pontok elhelyezkedése eléri a képkocka szélét; ezek a pontok figyelemre méltóan éles részletgazdagságot biztosítanak még nehéz fényviszonyok közepette is.

Megbízható, pontos vezérlés

A Nikon 1 V3 a kompozíció szabadságáról szól. A kreativitáshoz szükséges beállításokat úgy tudja finomhangolni, hogy közben szemét le sem kell vennie a témáról, köszönhetően annak, hogy a fényképezőgép fő vezérlőtárcsával és segédtárcsával, két programozható funkciógombbal, valamint a menü elérését szolgáló további funkciógombbal is fel van szerelve. A vékony, dönthető, szuperérzékeny, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-érintőképernyő segítségével néhány érintéssel könnyedén fókuszálhat, fényképezhet és módosíthatja a fontos beállításokat, vagy akár előzetesen megtekintheti a kreatív funkciókat. De ha szeretné, ki is kapcsolhatja az érintésvezérlést, vagy akár úgy is beállíthatja a fényképezőgépet, hogy érintéssel és gombokkal is vezérelhető legyen. A még nagyobb pontosságot szolgálja az új, külön megvásárolható Nikon 1 DF-N1000 elektronikus kereső: ez a levehető, 2 359 000 képpontos elektronikus kereső szinte 100%-os képfedésű, nagy kontrasztú, nagy felbontású megjelenítést biztosít, megmutatja a fontos felvételi információkat, és segítségével jól rá lehet nagyítani a témára a pontos kézi élességállítás érdekében. Hosszú objektívekkel való fényképezéskor nagyobb stabilitást kínál a külön megvásárolható GR-N1010 markolat, amely elforgatott kezelőszerveivel kényelmes exponálást biztosít, ráadásul a markolaton egy harmadik programozható funkciógomb és egy segédtárcsa is helyet kapott.

Professzionális minőségű videók

A Nikon 1 V3 a filmezéshez is tökéletes: ha könnyű gépet keres, amelyet mindenhová gyorsan magával vihet, és nagy felhajtás nélkül szeretne videózni, ez a gép ideális választás. Hibrid automatikus élességállítási rendszere a gyors és pontos fázisérzékelésnek köszönhetően zökkenőmentes videofelvételt biztosít, pontos témakövetéssel. A rögzítés gomb megnyomásával azonnal megkezdheti a videózást, de ha szeretné, kézileg is megadhatja az expozíciót és az ISO-értéket. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek. Drámai hatást érhet el a Lassított felvétel funkcióval, amely egy 3 másodperces, 120 kép/mp sebességgel rögzített HD felvételt 12 másodperc alatt játszik le. A Nikon 1 V3 fényképezőgépben debütálnak új, kreatív videofelvételi módok, köztük a Gyorsított felvétel, az Ugró vágás és a 4 mp-es videók egyesítése. Mint minden Nikon 1 fényképezőgép esetében, itt is lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben: ehhez egyszerűen csak meg kell nyomni az exponálógombot. Vagy pedig használja a Nikon új Automatikus képrögzítés funkcióját: az elsőként a Nikon 1 V3 gépben elérhető funkció minden egyes képkockát elemez, és automatikusan elkészíti a fényképeket, amikor a legjobbak a körülmények.

Nikon 1 innováció

Az eredeti Nikon 1 innovációs megoldásokkal minden helyzetben gyorsan és könnyen elkészülhetnek a legjobb fényképek, és akár már a fényképezőgépben „elvarázsolhatók” a felvételek, hogy valami igazán egyedi jöjjön létre. „A legjobb pillanat rögzítése” mód eddig is sikeres volt, de most még helyet kapott benne a Nikon új Aktív kijelölés funkciója is, amely akár 40 teljes felbontású képet is el tud készíteni egy másodpercen belül, és ön választhatja ki, melyiket szeretné megtartani. A vadonatúj Kreatív paletta, amely a fényképezőgép Kreatív módjában áll rendelkezésre, új lehetőséget kínál művészi, stúdióminőségű szűrők alkalmazására már a felvétel elkészítése előtt. A Kreatív paletta különféle effektusainak váltásakor módosul a fényerő, a színtelítettség és a fehéregyensúly: önnek csak annyit kell tennie, hogy ujját végighúzza az érintőképernyőn lévő gyűrűn vagy elforgatja a választógombot, és a monitoron látható kép azonnal megmutatja, hogy a felvétel a tényleges elkészítésekor hogyan is fog kinézni.

Új 1 NIKKOR objektívek

A Nikon 1 V3 fényképezőgéppel egyidejűleg két új 1 NIKKOR objektívet is bemutat a Nikon. A nagy teljesítményű 1 NIKKOR VR 70-300mm f/4.5-5.6 objektív lehetővé teszi a fotósok számára, hogy ragyogó szupertelefotó fényképeket készítsenek nagy sebességgel, állvány nélkül. Az 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM objektív elsőként a Nikon 1 V3 szettobjektívjeként vásárolható meg, így a dobozból kicsomagolva azonnal gyorsaságot, sokoldalúságot és kiváló képminőséget biztosít. Automatikus, elektronikus vezérlésű objektívfedél és behúzható objektív mechanizmus gondoskodik arról, hogy ez a vékony zoom objektív a legváratlanabb pillanatokban is rögtön készen álljon a fotózásra vagy videózásra.

Főbb jellemzők:
Nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-képérzékelő: gyors, CX-formátumú érzékelő, optikai aluláteresztő szűrő nélküli működésre tervezve. Élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és tiszta, éles képeket eredményez.

ISO 160 – 12 800:az automatikus ISO-tartomány 160 és 6400 közötti értékű lehet, de az érzékenységet kézileg akár ISO 12 800-ig növelheti. Az ISO 6400 és a 12 800 értékű beállítás esetén két kifinomult zajcsökkentési beállítás gondoskodik a képzaj minimalizálásáról.

EXPEED 4A:látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel.

Wi-Fi funkció:a képek elkészítéséhez, megosztásához és a gép csatlakoztatásához. A kiváló minőségű Nikon 1 felvételeket gyorsan és egyszerűen megoszthatja, vagy pedig intelligens eszközével beléphet a kreatív fotós alkalmazások világába.1

Professzionális vezérlés:fő vezérlőtárcsa és segédtárcsa, két programozható funkciógomb és PSAM fényképezési módok.

Érintőképernyő: elektromágneses, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-monitor.

Továbbfejlesztett hibrid AF: 171 ponttal rendelkező automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 105 pont fázisérzékelési elven működik, a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.

Villámgyors fényképezés:folyamatos AF esetén akár 20 kép/mp, vagy pedig az első képkockán rögzített élesség esetén 40 fénykép RAW-formátumban akár 60 kép/mp sebességgel.

Professzionális minőségű videók: teljes HD (1080p) videók (16:9 képaránnyal) 60p/30p képkockasebességgel, továbbá lehetőség a beállítások teljes kézi vezérlésére. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek. Nagy felbontású állóképeket készíthet videózás közben is, és lassított felvételként játszhat le 120 kép/mp sebességgel rögzített HD videókat.

Virtuális horizont: az LCD-monitoron és a külső keresőben ellenőrizheti a fényképezőgép helyzetét a vízszinteshez képest (vagyis a jobbra-balra, illetve az előre-hátra dőlést).

Csúcsfények megjelenítése:visszajátszáskor felhívja a figyelmet az expozícióval kapcsolatos esetleges problémákra.

Nikon 1 innovációs megoldások: „A legjobb pillanat rögzítése” (az új Aktív kijelölés, Intelligens képválasztó és Lassú nézet funkciókkal), Mozgó pillanatkép.

Kreatív paletta: művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat már a felvétel elkészítése előtt, az érintőképernyő vagy a választógomb segítségével.

Könnyen hozzáférhető kártyafoglalat: könnyen behelyezhető a microSD-memóriakártya.

Néhány külön megvásárolható tartozék:

• DF-N1000 EVF: levehető, 2 359 000 képpontos elektronikus kereső. Nagy kontrasztot és felbontást, valamint majdnem 100%-os képfedést kínál.
• GR-N1010 markolat: stabil fogást ad a fényképezőgépnek a telefotó fényképezés megkönnyítése érdekében. Ráadásul van rajta egy további programozható funkciógomb, egy segédtárcsa és egy exponáló gomb is.
• SB-N7 vaku: kompakt, nagyteljesítményű vakuegység.
• FT1 bajonett adapter: segítségével a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez készült NIKKOR objektívek bármelyikét használhatja Nikon 1 fényképezőgépéhez.

Mellékelt tartozékok:

• EN-EL20a lítium-ion akkumulátor
• MH-29 akkutöltő
• UC-E20 mikro USB-kábel
• AN-N1000 szíj
• Nikon 1 objektívsapka és vázsapka, valamint borítás a vakupapucsra
• Mellékelt szoftver: View NX2

Megjegyzés:

1. A beépített Wi-Fi használatához egyszerűen csak töltse le az ingyenes Wireless Mobile Utility alkalmazást okostelefonjára vagy táblagépére. Ez az alkalmazás az Android™, illetve az iOS™ operációs rendszerű intelligens eszközökkel kompatibilis, és ingyenesen letölthető a Google Play™, illetve az Apple App Store™ áruházból. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

****

Fókuszáljon az eseményekre: a Nikon bemutatja új, szupervékony PD-ZOOM objektívjét, valamint új, hordozható szupertelefotó objektívjét

Amszterdam, Hollandia, 2014. március 13. A Nikon ma mutatja be két új 1 NIKKOR zoom objektívjét: a nagyteljesítményű 1 NIKKOR VR 70-300mm f/4.5-5.6 szupertelefotó objektívet, valamint a sokoldalú 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM objektívet. Mindkét új CX-formátumú objektív precíz működést és hordozhatóságot kínál: a Nikon 1 fényképezőgépekre felhelyezve semmi sem szab gátat a villámgyors fényképezésnek.

A kényelmesen hordozható 1 NIKKOR VR 70-300mm f/4.5-5.6 objektív lehetővé teszi a Nikon 1 fotósok számára, hogy nagysebességű telefotó fényképeket készítsenek kézből, állvány nélkül. A Nikon 1 V3 tökéletes társaként ez az objektív kiváló példa arra, hogy a Nikon 1 formátum milyen előnyöket kínál a méret és sebesség terén a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez képest, ha a nagyméretű zoom objektívek használatára kerül sor. Figyelemre méltó pontossággal hozza közel a távoli témákat, így ideális választás sportesemények, állatok és tájképek fotózásához, videózáskor pedig drámai közelképeket készíthet vele.

A vékony 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM objektív most először vásárolható meg Nikon 1 V3 szettben. A távoli témáktól a szűk közelképekig minden helyzetben megállja a helyét – ez az objektív tökéletesen megragadja a pillanatot, a zoom pedig rendkívül simán és finoman mozog. Az 1 NIKKOR sorozatban ez az első automatikus, elektronikusan vezérelt objektívfedéllel és behúzható objektív mechanizmussal ellátott objektív. Ezeknek köszönhetően a fényképezőgép a bekapcsolás pillanatától készen áll a felvételre, kikapcsolásakor pedig az objektív automatikusan behúzódik a kényelmes hordozhatóság érdekében.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerkamerák termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon 1 rendszer a sebességéről és a hordozhatóságáról híres. Ezek az új 1 NIKKOR objektívek még tovább képesek fokozni ezeket az előnyöket. Az új 10-30 mm-es PD-ZOOM szettobjektív könnyen hordozható, minden helyzetben kiválóan teljesít, jelentősen jobb képminőséget és azonnali működést biztosít; az elektromotoros zoom teljes zoomtartományon biztosított gyors és sima mozgása pedig a videofelvételeknél jelent komoly előnyt. Ha a Nikon 1 V-sorozat tulajdonosai is ki szeretnék próbálni a telefotó fényképezést a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez való, nagy és nehéz objektívek kényelmetlensége nélkül, akkor számukra az 1 NIKKOR VR 70-300mm objektív izgalmas, új lehetőséget jelent: rendkívül könnyű, hordozható mérete kiváló társra talál az új Nikon 1 V3 fényképezőgépben, így vadonatúj távlatok nyílhatnak meg a kézből (állvány nélkül) készített, gyors telefotó fényképezés előtt.”

1 NIKKOR VR 70-300mm f/4.5-5.6: hordozható szupertelefotó

Az új, nagy teljesítményű 1 NIKKOR VR 70-300mm f/4.5-5.6 objektív új szintet jelent a hordozható eszközökkel, kézből (állvány nélkül) készített telefotó fényképezésben. Ez a figyelemre méltóan kompakt felépítésű, pontos, telefotó zoom objektív lehetővé teszi a Nikon 1 fotósok számára, hogy szupertelefotó fényképeket készítsenek nagy sebességgel, állvány használata nélkül: a Nikon 1 V-sorozat tagjaival – például az új Nikon 1 V3 géppel – ideális párost alkot a távoli témák és események megörökítéséhez. Zoomtartományával, amely 35 mm-es formátumban kifejezve 189-810 mm-nek felel meg, könnyedén közel hozhatók a gyors sportesemények pillanatai, a vadvilág megbúvó momentumai vagy akár egy szép táj messze lévő részletei. Kompakt felépítésének köszönhetően még soha nem volt ennyire kényelmes a kézből, állvány nélkül végzett szupertelefotó fényképezés; a behúzható objektív mechanizmus pedig könnyű hordozhatóságot biztosít, amikor épp egy új helyszínre igyekszik. Az 1 NIKKOR objektívek között elsőként ez az objektív rendelkezik élességállítási határérték-kapcsolóval, amellyel csökkenteni lehet az élességállítási időt, amikor meghatározott távolságtartományon belül fényképez. A Nikon Voice Coil motor gyors és halk automatikus élességállítást biztosít, az élességállító gyűrű M/A (automatikus élességállítás kézi vezérléssel) üzemmódja segíti a képkomponálást, mert az automatikus élességállítás működése közben is lehetőség van a fókusz gyors és pontos kézi módosítására. A fekete színben kapható objektív strapabíró fémborítása eleganciát sugároz, és megjelenése tökéletesen passzol a Nikon 1 fényképezőgéphez.

1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM: finom mozgású zoom

A hihetetlenül vékony 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM objektív a korábbi 1 VR 10-30mm f/3.5-5.6 objektívet váltja le az 1 NIKKOR termékcsaládban. Rendkívül kicsi és könnyű, így könnyen hordozható, ráadásul azonnali működést és még jobb képminőséget kínál, a finoman mozgó zoom pedig arról gondoskodik, hogy ne csak a fényképek, hanem a vele készített videók is kiválóak legyenek. A 10-30 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve: 27-81 mm-es) zoomtartomány sokoldalú használatot biztosít, hogy akár széles látószögű beállításokat, akár távolabbi témákat meg tudjon örökíteni. Az elektromotorral működtetett zoomnak és az elektromos zoomgyűrűnek köszönhetően gyorsan, könnyedén, finom mozgással lehet zoomolni, ami különösen a videofelvételek készítésekor jön jól, illetve amikor gyorsan rá szeretne közelíteni a mozgó témára. A behúzható objektív mechanizmus és az elektronikus vezérlésű objektívfedél (a hagyományos objektívsapka helyett) gondoskodik arról, hogy a legváratlanabb pillanatokban is rögtön készen álljon a fotózásra vagy videózásra. Amikor bekapcsolja a fényképezőgépet, az objektív automatikusan kitolódik és közben kinyílik az objektívfedél, így nem kell értékes tizedmásodperceket veszíteni az objektívsapka eltávolításával. Amikor pedig kikapcsolja a fényképezőgépet, az objektív azonnal behúzódik, így az objektívvel együtt azonnal elteheti a gépet. Ez a strapabíró, de közben stílusos, luxus érzetet kínáló 1 NIKKOR objektív fekete színben kapható.

Éles és biztos: kitűnő képminőség

Mindkét új 1 NIKKOR objektív a legmodernebb Nikon technológiákra épül a még jobb képminőség érdekében. Az 1 NIKKOR VR 70-300mm f/4.5-5.6 objektív kiváló minőségű optikai felépítése éles, jó kontrasztú képeket biztosít a teljes rekesztartományban: egy Super ED (extra-alacsony szórású) lencsetag csökkenti a színeltérést, a Nanokristály bevonat pedig jelentősen csökkenti a szellemképeket és zavaró becsillogásokat. Az 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM objektívben négy aszferikus lencsetag és egy ED lencsetag korrigálja a nem kívánt eltéréseket és torzításokat; hogy kiváló felbontású és kontrasztú képek születhessenek. Mindkét objektívben megtalálható a Nikon rázkódáscsökkentő (VR) rendszere, amely elmosódás nélküli, tiszta képeket biztosít a teljes zoomtartományban, különösen a hosszabb záridők esetében.

Az 1 NIKKOR sorozat

Az 1 NIKKOR objektívekkel kivételes élességgel rögzíthető a világ. Az 1 NIKKOR objektívek kis mérete a Nikon 1 fényképezőgépek hordozhatóságával, teljesítményével és sebességével kombinálva egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1 rendszert. A tervezők az aktív életstílust tartották szem előtt, így az egyre több tagot számláló terméksorozat számtalan helyzetben használható, ráadásul mindegyik objektív videórögzítésre is optimalizálva van. Ha F-bajonettes NIKKOR objektívet szeretne használni Nikon 1 fényképezőgépén, az sem lehet akadály: erre a célra szolgál az FT1 bajonett adapter.

Külön megvásárolható tartozékok:

TR-N100 levehető állványrögzítő: az 1 NIKKOR VR 70-300mm objektívhez. Olyankor ideális, ha hosszú expozícióval, illetve sötétben szeretne fényképezni.

Objektívtokok: a CL-N102 puha objektívtokkal megóvhatja 1 NIKKOR VR 70-300mm objektívjét a portól és a karcolódásoktól; az 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM objektív védelmére pedig a CL-N101 puha objektívtok szolgál.

Mellékelt tartozékok:

HB-N110 bajonettzáras fényellenző: az 1 NIKKOR VR 70-300mm objektívhez. Csökkenti az objektívbe jutó nem kívánt fénysugarakat, és minimalizálja a zavaró becsillogásokat, így nagyobb kontrasztú és színtelítettségű képeket készíthet.

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a következő webhelyre: www.europe-nikon.com