7.3 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Elhunyt Bilkei-Gorzó Magdolna (Veszprém 1928 – Budapest 2014)

BILKEI GORZÓ MAGDOLNA (1928-2014) 2014. február 12-én elhunyt.

Kevesen vannak, akik annyit tettek a Magyar Fotóművészek Szövetségéért, mint Magdika.

A Szövetség megalakulásától szolgálta a magyar fotográfia ügyét, haláláig. Sokoldalú adminisztrációs tevékenysége mellett gyarapította és ápolta azt a fotóművészeti gyűjteményt, ami később alapja lett a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeumnak. Ott bábáskodott a Fényképészeti Tájékoztató megszületésénél, majd közreműködött a szerkesztésnél, az Emlékeztető Naptár összeállításánál. 1992-ben nyugállományba vonult, de ezután is töretlen kedvvel munkálkodott, rendszeresen járt Kecskemétre és rendezte az óriási gyűjteményt. A legutóbbi időkig eljárt kiállítási megnyitókra, figyelemmel kísérte a hazai fotóéletet.

Elhunytával óriási veszteséget szenvedtünk el, emlékét örökké megőrizzük!

(Magyar Fotóművészek Szövetsége)

***

Szeretett Nunukánk temetése 2014. március 03-án 14.00 órakor lesz a kelenföldi Szent Gellért plébániatemplomban /XI., Bartók Béla út 149./ a római katolikus vallás gyászszertartásának megfelelően. Gyászolják : Edit és Tünde testvérei , keresztlánya és családja , kiterjedt rokonsága és barátai, munkatársai.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles