7.2 C
Budapest
Tuesday, April 16, 2024

Újévi Sony hírek: a világ legkisebb cserélhető objektíves fényképezőgépe: A5000

A Sony bemutatja a világ legkisebb és legkönnyebb, cserélhető objektíves, Wi-Fi-képes fényképezőgépét*

Az A5000 tükörreflexes minőségű, kreatív és stílusos képek készítését teszi lehetővé, anélkül, hogy felesleges többletsúlyokat cipelnénk magunkkal fotózás során.

• Nagyméretű, 20,1 megapixeles Exmor™ APS HD CMOS szenzor és BIONZ X processzor a részletgazdag képekért.
• A 180 fokban kifordítható LCD panel segíti az önarcképek egyszerű elkészítését.
• Könnyű, kompakt váz kipattanó vakuval.
• NFC és Wi-Fi segítségével okostelefonokról és tabletekről egy érintéssel vezérelheti fényképezőgépét, vagy megoszthatja fényképeit
• A PlayMemories Camera Apps™ alkalmazás és kiegészítő Photo Creativity fényképezési lehetőségek.

A világ legkisebb és legkönnyebb, cserélhető objektíves, Wi-Fi-képes fényképezőgépe a súlycsoportjától elvárt teljesítménynél magasabbra teszi a mércét képminőség és vezérelhetőség tekintetében. A nagyméretű, 20,1 megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzor és a BIONZ X processzor segítségével az A5000 hihetetlen kis méretét meghazudtolva kitűnő képeket készít.

Az új A5000-es jelentős előrelépés a kompakt fényképezőgépekhez képest; professzionális képminőséget biztosít egy olyan gyönyörűen formatervezett vázban, mely akár még egy zsebben is elfér. Elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy bárhová magunkkal vigyük, tökéletes alternatíva tükörreflexes fényképezőgépünk mellé. A mindössze 210g** súlyú kompakt váz beépített vakunak is helyt ad, melynek segítségével a sötétebb helyeken megbújó részletek is láthatóvá válnak. A fényképezőgép markolata is újra lett tervezve, így biztos kézben tarthatjuk, bármelyik E-bajonettes objektívet csatlakoztatjuk hozzá.

A képminőséget a tükörreflexes méretű, 20,1 effektív megapixel felbontású Exmor APS HD CMOS szenzor biztosítja, mely óriási mennyiségű képi információ rögzítésére képes. Ezt tovább fokozza az új generációs BIONZ X processzor – ugyanaz, mely a méltán híres α7 és α7R full-frame fényképezőgépekben is megtalálható. A részletgazdag fotózás lehetőségét növelő, területspecifikus zaj és fényelhajlás mértékét csökkentő technológiák biztosítják a még finomabb textúrákat és az alacsony képzajt, bármilyen tárgyat is fotózunk. Az érzékenységet immár manuálisan is állíthatjuk, egészen az ISO 16000-es értékig, melynél lenyűgöző képeket készíthetünk még félhomályban is.

Az egy kézzel rögzített selfiket (önarcképeket) egyszerűen elkészíthetjük a fényképezőgép kényelmes markolatának és 180 fokban kihajtható LCD képernyőjének köszönhetően, amelynek segítségével karnyújtásnyi távolságból komponálhatjuk meg az A5000-el rögzített képeket.
A Soft Skin Effect bőrlágyítási hatás automatikusan kisimítja a ráncokat, eltünteti az árnyakat és gyönyörűbbé teszi a bőrt az általa felismert arcokon – így még vonzóbb képeket készíthetünk a segítségével. Az ergonomikusan elhelyezett kar lehetővé teszi az optikai zoom*** ujjbeggyel történő állítását anélkül, hogy az objektív testén kellene elforgatnunk a beállító gyűrűket.

A beépítet Wi-Fi lehetővé teszi az egyérintéses kapcsolat létrehozását az Xperia™ készülékekkel vagy más NFC kompatibilis andoridos okostelefonokkal és tabletekkel****. Így egyszerűen, vezetékek nélkül is megoszthatjuk a képeket az okostelefonunkon keresztül. A Smart Remote Control intelligens távvezérlés egyetlen érintéssel aktiválható, mely összeköti a fényképezőgépet az okostelefonnal vagy a tablettel, így lehetővé téve, hogy távolról is készítsünk képeket és megnézzük azokat.

A PlayMemories Camera Apps alkalmazás kiszélesíti a fényképezési élményt az egyre növekvő számú ingyenes és fizetős alkalmazások segítségével, melyek között megtaláljuk az izgalmas kreatív hatásokat, a hasznos segédprogramokat és még sok minden mást. A Time-lapse 2.0-s verziója immár képes folyamatosan követni a környezeti fény változását fotózás közben. A vadonatúj Sync to Smartphone alkalmazás minden alkalommal, amint a fényképezőgépet kikapcsoljuk, automatikusan továbbítja az elkészült képeket egy előzetesen regisztrált okostelefonra. A továbbított fotók ezután szintén automatikusan továbbirányíthatóak a PlayMemories Online fiókba, amennyiben az okostelefonra telepítve van a PlayMemories Online alkalmazás, és az All Sync szinkronizálási beállítás van kiválasztva.

További információk erről az alábbi oldalon: www.sony.net/pmca/

Az egyedülálló Sony Photo Creativity kezelőtulajdonságok lehetővé teszik a képhatások és a háttér elmosásának mindenki számára érthető, egyszerű, intuitív beállítását. Egy gomb megnyomásával és egy vezérlőtárcsa eltekerésével azonnal láthatjuk a kiválasztott hatás képét az LCD képernyőn, egy leírással együtt, mely a kevésbé tapasztalt fotósok számára is egyszerűvé teszi a funkció használatát.

Az A5000 tartozékai között megtaláljuk az új, keskeny LCS-EBB táskát, melybe elegánsan illeszkedik a fényképezőgép. Az LCS-BBN puha hordtáska és a STP-XSR1 vállszíj megjelenése stílusos, színében a géppel harmonizál. Az LCS-BBN egy „táska-a-táskában” stílusú puha hordozó, mely ízlésesen megbújik egy hátizsákban vagy bőröndben. Ezeken felül elérhető az ACC-TRW kiegészítő csomag, amely egy BC-TRW elemtöltőt és egy NP-FW50 újratölthető akkumulátor csomagot tartalmaz.
Hogy még jobban illeszkedjen az A5000 megjelenéséhez, a sokoldalú SEL55210 E55-210mm F4.5-6.3 teleobjektív immár a fényképezőgéphez passzoló fekete színben is kapható.

Az A5000 cserélhető objektíves digitális fényképezőgép 2014 márciusában kerül az európai boltokba.

Technikai jellemzők

 

Típus
Fényképezőgép típusa
Cserélhető objektíves digitális fényképezőgép beépített vakuval
Objektívkompatibilitás
Sony E-mount objektívek
Szenzor
Típus
APS-C típusú (23,2×15,4 mm) Exmor APS HD CMOS szenzor
Effektív képpontok száma
Körülbelül 20,1 megapixel
Állóképek
Felvételi formátum
JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, MPF Baseline compliant), RAW (Sony ARW 2.3 formátum)
Képminőség módok
RAW/RAW+JPEG/JPEG Fine/JPEG Standard
Képhatások
13 típus: poszterhatás (színes/ fekete-fehér), retró fénykép, lágy high-key (túlvilágítás), részleges szín, nagy kontrasztú monokróm, lágy fókusz, HDR-festés, élénk tónusú monokróm, miniatúra, akvarell, illusztráció
Video
Felvételi formátum
AVCHD formátum Ver. 2.0 compliant;
MP4
Adatrögzítés
Média
„Memory Stick PRO Duo”/„Memory Stick PRO-HG Duo”/„Memory Stick XC-HG Duo”/SD memory card/SDHC memory card/SDXC memory card
Fókuszrendszer
Típus
Kontrasztérzékelős AF
Fókuszpontok
25 pontos (kontrasztérzékelős AF)
Expozíció
Mérési rendszer
1200 zónás kiértékelő mérés
ISO érzékenység (Ajánlott expozíciós érték)
Állóképek: ISO100 – 16000, AUTO (ISO100 ‒ 16000), Mozgóképek: ISO100 – 6400 egyenértékű, AUTO (ISO100 – 6400 egyenértékű)
LCD képernyő
Típus
7,5 cm (3.0-típusú) széles típusú TFT
Képpontok száma
460,800 képpont (összesen)
Lefedettség
100%
Állítható szög
Megközelítőleg 180 fokig állítható
Wi-Fi
Megtekintés okostelefonon
Igen
Küldés számítógépre
Igen
Megtekintés televízión
Igen
NFC
Igen (NFC Forum Type 3 Tag kompatibilis,
Egyérintéses távvezérlés, Egyérintéses megosztás
PlayMemories Camera Apps alkalmazások
Igen
Felvételek
Sebesség (megközelítő maximális)
Folyamatos mód: max. 2.5 fps
Folyamatos sebesség prioritású felvétel: max. 3.5 fps
Kapacitás
Állóképek
Megközelítőleg 420 felvétel (CIPA standard)
Méretek
(szélesség x magasság x mélység) a kinyúló elemek nélkül
Megközelítőleg 109,6×62,8×35,7 mm
Tömeg
Megközelítőleg 210 gramm (csak váz)
Megközelítőleg 269 gramm (akkumulátorral és Memory Stick PRO Duo kártyával)
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles