Think Thank Photo 2013 – átvették a díjakat a legkreatívabb fotósok!

0
1419

November 16-án került sor a Think Tank Photo Magyarország nagy sikerrel zárult első fotópályázatának díjátadójára. A „Be Ready Before The Moment” mottóval meghirdetett pályázat a kreatív fotósoknak kívánt bemutatkozási lehetőséget nyújtani. A nagy érdeklődéssel kísért pályázatra 279 pályázó 1756 alkotást küldött be, ami összesen 2545 képet jelent. A kellemes hangulatú díjátadón fotóművész, a zsűri elnöke értékelte a pályázatot és a díjnyertes képeket, a fotográfiai kreativitásról fotóművész osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. A kategóriadíjakat Pósa Attila, a Think Tank Photo Magyarország ügyvezető igazgatója adta át.

A szakértő zsűri tagjai október 26-án döntöttek a díjazottakról, ezt most szombaton ismerhette meg a közönség.

A pályázat fődíja mindkét kategóriában 150.000 Ft értékű Think Tank termékre beváltható vásárlási utalvány volt, a második helyezettek 100.000 Ft, harmadik helyezettek 70.000 Ft értékű utalványt kaptak, a 16-án reggel zárult közönségszavazás nyertesének díja egy 30.000 Ft értékű utalvány.


Kerekes M. István: Együttlét

Kerekes M. István: Együttlét

Az első kategóriába a képmódosító eljárás nélkül készült Valóság-képek (Megtalált képek) tartoznak. A sok kiváló alkotás értékelése során a zsűri úgy döntött, hogy ebben a kategóriában nem ad második díjat, hanem két első helyezett lesz. Az első helyen osztozó sorozatok :
Hubai Orsi: Május Lolával és Kerekes M. István: Együttlét című alkotásai.


Hubai Orsi: Május Lolával

Hubai Orsi: Május Lolával

A beérkezett 1316 pályamű közül a zsűri Fábián László P+R című képének ítélte a harmadik díjat.


Fábián László: P+R

Fábián László: P+R

A második kategóriába a képalkotó módszerek és a témaválasztás korlátozása nélkül Fantázia-képeket vártak a kiírók, 440 pályamű érkezett be.
Sarvady Mátyás igazán fantáziadús sorozata nyerte el az első díjat, második helyezett az Alchem Photo ötletes és egyben technikailag bravúros sorozata, a harmadik helyezést Gosztom Gergő Balsors sorozata kapta.


Sarvady Mátyás sorozatából

Sarvady Mátyás sorozatából


Alchem Photo

Alchem Photo

A közönségdíjat Levitáció című fotója kapta.


Kiss Zoltán: Levitáció

Kiss Zoltán: Levitáció

A Pigmenta Képalkotó Központ a legsikeresebb egyedi és sorozat természetfotó készítői számára ajánlott fel két, egyenként 20.000 Ft értékű, Giclée művészi nyomat készítésére felhasználható ajándékutalványt, a Bestfotókönyv pedig a legsikeresebb egyedi és sorozat streetfotók készítőinek ajánlott fel 5 díjat, 60 oldalas fotókönyv nyomtatásra felhasználható 11.000 Ft értékű ajándékutalvány formájában. A zsűri döntése szerint a különdíjra javasolt képeket a teljes beérkezett pályázati anyagból választották ki, nem csak streetfotókat értékeltek.


Bedő Kornél: Az út vége

Bedő Kornél: Az út vége

A Pigmenta Képalkotó Központ által felajánlott legkreatívabb egyedi természetfotónak járó díjat Bedő Kornél: Az út vége című képe nyerte, a természetfotó sorozat különdíjat pedig Ritzel Zoltán: Kezünkben a Föld című sorozatával.


Ritzel Zoltán: Kezünkben a Föld

Ritzel Zoltán: Kezünkben a Föld

A Bestfotókönyv által felajánlott különdíjakat Baross tér című sorozata, Horváth Ákos Életstílus című fotója, Szalay Krisztina Amőba című képe,
Székely Judit Árusok sorozata valamint Budapest fotó-IM-pressiok című sorozata nyerte el.


Bagics Gábor: Baross tér

Bagics Gábor: Baross tér

A zsűri elismerésben részesítette a következő, kiállításra kiválasztott alkotások szerzőit:
Gergely József: Tűzmadarak képe (sorozatból kivéve)
Szűcs Tímea sorozata
Bernáth Tamás: Írország sorozata
Kiss Zoltán: Levitáció képeHorváth Ákos: Graffiti Művészek

Horváth Ákos: Graffiti Művészek

Horváth Ákos: Graffiti Művészek című sorozatának egy képe
Tulok András: Igy görbüljek meg. Hommage a


Tulok András: Igy görbüljek meg

Tulok András: Igy görbüljek meg

Tulok András: Bartók Béla út
Fekete Zoltán: Táj kapcsolatok
Gyermán Petra: Reményvesztett képe
Ritzel Zoltán: Angyali üdvözlet képe


Szűcs Tímea sorozatának egy képe

Szűcs Tímea sorozatának egy képe

A pályázatot kísérő nagy érdeklődés azt mutatta, hogy a hazai hivatásos- és hobbi fotósok nagyra értékelik, hogy a magyarra „Agytröszt”-nek fordítható cég nem csak a termékek kifejlesztésénél veszi figyelembe gyakorló fotósok kreatív ötleteit, hanem a fotográfiai kreativitás elismerését is zászlajára tűzte. A kiállításra kiválasztott képeket a közeljövőben több helyszínen is láthatja majd a közönség, vándorkiállítás formájában.